Menu
in ,

Tam Elektrikli Çekici: Yeni Mercedes-Benz eActros 600 tanıtıldı!

Tam Elektrikli Çekici: Yeni Mercedes-Benz eActros 600 tanıtıldı!

Tam elektrikli çekici olarak üretilen yeni Mercedes-Benz eActros 600 modeli için bugün dünya lansmanı yapıldı. Seri üretimi önümüzdeki yılın sonunda başlayacak olan eActros 600 çekicisi tek şarjla 500 kilometre menzil gidebiliyor. Daha uzun yol mesafeleri ve ağır yükler için tasarlanan eActros 600’de 600 kW güç üreten elektrikli motorlar bulunuyor. Megawatt şarj sayesinde yaklaşık 30 dakika içinde %20’den %80’e şarj olduğu belirtilen çekicide kullanılan LFP akülerinin kullanım ömrünün 1,2 milyon km olduğu vurgulanıyor. Lityum demir fosfat(LFP) aküler nikel ve kobalt gerektirmiyor, hizmet ömrü ve akım akışı açısından büyük avantajlar sağlıyor.

Satışlarının birkaç hafta içinde başlayacağı eActros 600, 2024 yılı sonunda seri üretime girecek. Canlı yayın Break Autohof Hamburg-Nordheide’de bir truckstop dinlenme tesisinden yapıldı.

Enerji maliyeti ve Co2 hesaplayıcılarına resmi siteden ulaşabilirsiniz.

Kısmi otomatikleştirilmiş sürüş için Active Drive Assist 3 teknolojisi kullanılıyor. Active Brake Assist 6 ile 270°‑füzyon teknolojisi ve geliştirilmiş acil durum frenleme fonksiyonu kazandırılıyor. Active Sideguard Assist 2 ise dönüşlerde ve şerit değiştirirken destek sağlıyor.​

Garanti durumunda ise araç fabrikadan çıktığı andan itibaren kapsamlı bir Mercedes-Benz Trucks garantisi ile aracın tamamını(sınırsız kilometre ile maks. 12 ay), ePowertrain’i (maks. 36 ay veya 360.000 km) ve yüksek voltajlı aküleri (maks. 72 ay veya 720.000 km veya 1.800 şarj döngüsü) kapsıyor.

 

 

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version