Menu
in , ,

ETS 2’nin İlk Elektrikli Çekicisi Renault Trucks E-Tech T Geliyor!

ETS 2’nin İlk Elektrikli Çekicisi Renault Trucks E-Tech T Geliyor!

SCS Software ve Renault Trucks’ın yakın iş birliği sayesinde Euro Truck Simulator 2‘nin ilk elektrikli çekicisi Renault Trucks E-Tech T yakında yayınlanacak. SCS ile birlikte Fransa, Lyon’daki fabrikada 9 Nisan akşamı özel bir yayınla hem gerçek araç için yapılan LumiLor teknolojili boyamaya sahip Diamond Echo tasarımı hem de ETS 2’deki oyun içi versiyonu tanıtılmıştı.

2023’ün Sonbahar aylarında seçili influencerlar arasında bir tasarım yarışması düzenlenmişti. Renault Trucks E-Tech T için çığır açan boya tasarımında herhangi bir yüzeydeki renk katmanlarının küçük elektrik darbeleriyle aydınlatılmasını sağlayan son teknoloji bir yöntem olan LumiLor teknolojisi ilk kez bir çekicide uygulanıyor. SCS ise topluluğun katıldığı bir oylama ile Diamond Echo ve Lightinin Bolt tasarımları arasından Diamond Echo’yu seçti. Ardından E-Tech T çekicisi boyanmak üzere Dresden yakınlarındaki LumiLor laboratuvarlarına gönderildi.

9 Nisan akşamı ise Renault Trucks’ın Lyon’daki genel merkezinde özel bir yayın ile gerçek araçta uygulanan bu harika Diamond Echo tasarımı tanıtıldı. Bunun öncesinde zaten ETS 2’deki Renault Trucks galerileri önünde mavi örtünün altında sergilenmeye başlamıştı. Bu özel yayında Renault Trucks Başkanı Bruno Blin, Tasarım Direktörü Paul Daintree ve Tasarım Müdürü Vincent Froidevaux yer aldı. Tamamen elektrikli olan bu çekici için çok özel bir boyama teknolojisi olan LumiLor’un kullanılması ile harika bir tasarım ortaya çıktı.



Otomotiv tarihinde ilk kez LumiLor’un boya teknolojisinin kullanıldığı Renault Trucks E-Tech T böyle görünüyor.

The Good Truck sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Euro Truck Simulator 2 için ilk elektrikli çekici olan Renault Trucks E-Tech T, 1.50 güncellemesi yayınlandıktan sonra kısa bir süre çıkacak. Şu an ATS için 1.50 sürümünün deneysel betası başladı ancak bu güncelleme çok büyük ve render motorunda önemli değişiklikler olduğundan ETS 2 için beta yerine tam sürüm sonrasında aracı görebiliriz.


Renault Trucks E-Tech T, bir saatlik bir mola sırasında DC(doğru akım) şarj cihazı kullanıldığında tek bir şarjla 500 kilometreye kadar yol almasını sağlayan güçlü 540kWh bataryalara sahip. 4×2 şaside 12 vitesli Optidriver şanzımanı ile donatılan araç kusursuz bir sürüş deneyimi sunuyor. 44 tonluk brüt kombinasyon ağırlığa(GCW) sahiptir. Batarya hücreleri Samsung SDI tarafından tedarik ediliyor. Bataryalar, alternatif akım (AC) ile 43 kW’a kadar veya doğru akım (DC) ile 250 kW’a kadar tamamen şarj edilebiliyor. Bu kamyonlar, tek şarjla 300 km’ye kadar, bir saatlik ara hızlı şarjla (250 kW) 500 km’ye kadar menzile sahip.

 

E-Tech T ilk aşamada ETS 2’de sadece Tek İş ekranından alınabilecek. Elektrikli araçlara geçiş gerçek dünyada olduğu gibi sanal dünyada da bazı zorluklar getiriyor. Geleneksel yakıtlı araçlar için tasarlanan petrol istasyonlarını büyük değişiklikler yapılmadan kolayca elektrikli şarj istasyonlarına dönüştüremiyorlar. Ancak SCS ekibi tüm zorluklara rağmen oyunlarında elektrifikasyonu teşvik etmeye kararlı ve daha fazla EV çekicisini entegre etmek, onları tamamen kişiselleştirilebilir, erişilebilir hale getirmek hedeflerinden biridir. Oyun geliştirmedeki karmaşıklıkların üstesinden gelebilmeleri zaman alacaktır.

1.50 güncellemesi ile ETS 2’ye elektrikli araçlar için ilk altyapı değişiklikleri ekleniyor. Bu güncelleme ilk etapta deneysel beta olarak sunulacak bunun nedenlerinden biri elbette render motorunda yapılan önemli değişiklikler ancak elektrikli çekicilerin oyunda tam olarak var olabilmesi için zaman gerekecek ve geri bildirimler ile birlikte oyun içindeki yapıyı da buna göre düzenleyecekler. SCS ekibi şimdilik E-Tech T’yi Hızlı İşler bölümünden oynanabilir yapıyor. Temkinli yaklaşmaları sayesinde elektrikli araçları sanal dünyalarına kademeli olarak entegre ederken sorunsuz bir deneyim yaşanmasını sağlamak istiyorlar.

Örnek olarak Tek İş ekranında elektrikli aracın menziline göre işler çıkacak ve onları tamamlayacaksınız. Eğer şarjınız biterse tıpkı dizel yakıtlı araçlarda olduğu gibi acil şarj doldur şeklinde yardım çağırabiliyorsunuz. İlerleyen güncellemelerde şarj istasyonları ve elektrikli araçlar için çeşitli özellikler gelmeye devam ettiğinde aracı sahiplenmek gibi ayrıntılar da eklenebilir.



SCS ekibi daha önce fabrikayı ziyaret etmişti.



YENİ TASARIM YARIŞMASI

 

T High Evolution yarışmasında olduğu gibi E-Tech T için de harika bir tasarım yarışması planlanmış.

Yarışmaya buradan başvurabilirsiniz. Gerekli bilgiler orada yer alıyor.

Kurallar ve Şartlar dökümanına buradan ulaşabilirsiniz.

Yarışmada Renault Trucks tarafından seçilecek beş finalistten biri olabilirsiniz. Bundan sonra topluluk oylaması da yapılacak. Tasarımınızı oluştururken lacivert rengin üzerini beyazla boyadığınızdan emin olun ve elektrifikasyonu, elektrikli güç aktarma organlarını yansıtan unsurları dahil etmeye çalışın. Hazırlanan tasarımlarda bunun bir elektrikli çekici olduğu vurgulanmak isteniyor. Ancak başka renklerle de tasarlayabiliyorsunuz.

Yarışma 10 Nisan – 25 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Renault Trucks E-Tech Roadshow‘da sona erecek.

Verilen bu sürenin sonunda en iyi 5 tasarım başvurusunu seçecekler ve sosyal ağlarda bir oylama düzenleyecekler. Kazanan tasarım gerçek bir Renault Trucks E-Tech T aracına uygulanacak.

Kazanan kişi Thrustmaster T248 (T3PM pedalları ile), SimTask Steering Kit ve TH8S Shifter Add-On hediyelerini alacak. Ve ayrıca Berliet konservatuarı, motor fabrikası ile Bourg fabrikasını ziyaret etmek üzere iki günlük Lyon gezisi ile ödüllendirilecek.

5 finalistin her biri Thrustmaster T248 (T3PM pedalları ile) SimTask Steering Kit ve TH8S Shifter Add-On direksiyon setini kazanıyor.

Aynı zamanda yine tüm finalistlere Renault Trucks ve SCS Software ürünlerinden oluşan bir özel paket verilecek.

 

 

 

 

 




 


Euro Truck Simulator 2 forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version