Menu
in , ,

Euro Truck Simulator 2 – 1.48 Güncellemesi

Euro Truck Simulator 2 – 1.48 Güncellemesi Tamamlandı!

1.48 güncellemesi ETS 2 için yenilenen Kuzey Almanya şehirleri ile elektronik denge kontrolü için ABS ve ESC seçenekleri getiriyor. Yenilenen araç taşıma dorseleri, modlamadaki yapı değişikliği oyuncuları bekliyor.

Beta boyunca gelen güncellemelerden birinde dorseler için çeşitli gürültü sesleri eklendi.

7 Ağustos 2023 Pazartesi günü 1.48 güncellemesinin tam sürümü yayınlanmıştır.

 

1.48 hatalarını burada bildirebilirsiniz.

Tanıtım videosu

Germany Rework

Bu açık beta ile Almanya’nın kuzeyinde bulunan Hamburg, Winsen, Travemünde, Kiel ve Rostock şehirleri baştan sona tamamen yenileniyor. Tüm yenileme çalışmaları blog yazıları ile tanıtılmıştı. Şehirlerin merkezinden çevresinde otoyollara kadar yepyeni simgesel yapılar ve endüstrilerle DLC standartlarında güncellemeler yapıldı.

Ayrıca Feldbinder fabrikası da Winsen şehri civarına eklendi. Buradaki 2 yeni depodan ihtiyaç duyulan kargo, parçalar ve dahasını taşıyabiliyorsunuz.

 


Galeri için Şehir Tanıtımları

1.46 güncellemesinde tanıtılan Galeri özelliği ile daha önceki tüm ekran görüntüleri, fotoğraf kupaları, keşfedilen seyir noktaları, World of Trucks galerisi ve eski yapısından kalan tüm özellikleri barındırıyordu. Şimdi ise ETS 2’deki şehirleri gezip keşfederken bunları City Intros/Şehir Tanıtımları sekmesinde altında toplayabileceksiniz. Hangi şehirleri ziyaret ettiğinizi görüntüleyebilir ve kilidini açtığınız şehir tanıtımlarını tekrar izleyebilirsiniz.

 


Araç Taşıma Dorseleri Yenilendi

SCS ekibi dorseleri yenilemeye devam ediyor. Araç taşıma dorsesi de 1.48’de daha kaliteli bir görünüme kavuşuyor. Çeşitli araç tipleri ve özellikle otomobiller veya SUV’lerin taşınmasını sağlayan bu dorseler 1.48’de yenileniyor. Ancak kişisel dorse olarak satın alamıyorsunuz.

 


Ülke Başına Harita Keşfetme

Birçok oyuncu %100 harita keşfi için uğraşıyor. Bu zorlu görevde harita keşfine yardımcı olacak yeni bir kullanıcı arayüzü penceresi ekleniyor. Harita keşfine tıkladığınızda karşınıza bayraklarıyla birlikte gösterilen ülkeler çıkacak ve onların keşif yüzdelerini görebileceksiniz.

 


Çeşitli Oynanış Ayarları için Kaydırıcı Aralıkları

Oynanış seçenekleri ekranında Kontroller için kaydırıcı aralıkları ekleniyor. Force feedback dahil tüm oynanış ayarlarında eğer slider varsa yüzdelerin gösterilmesi sayesinde böylece daha iyi ayarlayabileceksiniz.


Kontrol Hazırlama Sihirbazı Yeniden Tasarlandı

Kontrol hazırlama sihirbazını açtığınızda karşınıza çıkan seçenekler daha iyi bir arayüze kavuşuyor. Her seçenek için daha iyi anlaşılması adına yeni ikonlar, sade açıklamalar eklenmiş.


Electronic Stability Controls (Anti-Lock Braking System + Traction Control)

1.48 ile Oynanış seçeneklerine ABS ve ESC ekleniyor. Açıp kapatabiliyorsunuz. Aracın davranışı da buna göre değişiyor. SCS ekibi bir önceki 1.47 sürümünde Rastgele Yol Tümsekleri ile Adaptif Seyir Kontrolü ve Acil Frenleme Sistemi getirmişti. Şimdi ise elektronik denge kontrolü altyapısı kazandırılıyor. Hem Anti-Lock Braking System hem de Traction Control ile çekicilerin fiziklerinde kapalı kalması durumunda denge kontrolü kaybı yaşatılıyor. Açıp kapatarak kontrol edebilirsiniz. Gerçekte olduğu gibi ABS aktif olmadığında araç sert fren yaptığında kontrolü kaydebecek veya ESP(Elektronik stabilite programı) ile otoyolda hareket halinde ilerlerken çekici ve dorsenizle ani bir manevra yaptığınızda yoldan çıkma tehlikesi ile karşı karşıya kalırsanız aracı kontrol altında tutmak için ESP devreye girecektir. Yol tutuşu için önemli olan bu özellikleri isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz. Çekiş kontrolü(ASR veya RTC) ise aşırı ve yetersiz yön değiştirmeyi önlemeye yardımcı olur ve tekerlek kayma önleme sistemi kayan tekerleklere fren uygular.  Umarız 1.49 sürümünde başlatılan bu araç sürüşü ve fizikleri değişimi devam eder. Her ne kadar memnun kalınsa da 11 yıllık “simülatör” için bu gibi seçeneklerin yeni ekleniyor olması topluluğu kızdırabiliyor.

MOD yapı değişiklikleri

1.48 ile gelen bu değişiklik topluluktaki mod yapımcılarını direkt ilgilendiriyor. Artık kullanıcının gerçekte hangi DLC’ye sahip olduğuna bakılmadan birden fazla DLC için tek bir MOD oluşturma yeteneği eklendi. MOD kökündeki alt dizinlerde veya dosyalardan(*.zip) en az biri “base” olarak adlandırılmışsa veya “dlc_” ön eki almışsa bu alt dizinler veya dosyalar MOD köküne bağlanabilecek. SCS Workshop Uploader de bu değişikliklere göre güncellendi. Özetle herhangi bir mod birden fazla DLC’ye uyumluluk sağlıyorsa bunu ayrı ayrı uyumluluk modları yerine tek bir dosya ile çözebilecek. Oyuncunun sahip olduğu DLC’lerden bağımsız olarak mod yapımcısının belirleyeceği şekilde olacak. Modding wiki sayfasını kontrol edebilirsiniz.


1.48 Değişiklikler listesi

Harita
  • Almanya’da yenilenen şehirler
 
Araçlar 
  • Electronic Stability Controls (Anti-Lock Braking System + Traction Control)
  • Araç Taşıma Dorseleri Yenilendi
UI
  • Ülke Başına Harita Keşfetme
  • Galeri için Şehir Tanıtımları
  • Çeşitli Oynanış Ayarları için Kaydırıcı Aralıkları
  • Kontrol Hazırlama Sihirbazı Yeniden Tasarlandı
Diğer
  • 3. Parti Mod Yapısı Değişikliği

 

Beta programına nasıl katılırım?

Steam > Oyun Kütüphanesi > Euro Truck Simulator 2 sağ tıklayın Özellikler penceresinde BETALAR sekmesine gelin. public_beta > 1.48 seçin.
Şifre istemeyecektir. Güncellemeye başlayacaktır. Eğer olmuyorsa Steam programını yeniden başlatın.

Euro Truck Simulator 2 forumu için tıklayın.
SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version