Menu
in , ,

American Truck Simulator – 1.47 Güncellemesi

American Truck Simulator – 1.47 Güncellemesi

SCS Software, 1.47 güncellemesinin tam sürümünü American Truck Simulator için yayınladı. Kişisel satın alınabilir gaz tankerleri, Adaptif Seyir Kontrolü, Acil Frenleme Sistemi ile Rastgele Yol Tümsekleri eklenen önemli özellikler arasında yer alıyor. Açık beta 1 ay sürdü ve dün itibariyle 1.47 güncellemesi tamamlandı. Geri bildirimlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz.

 


Kişisel Gaz Tankerleri/Ownable Gas Cisterns

Avrupa ve Amerikan modelleri olan bu dorseler çeşitli uzukluklara, şasilere ve kişiselleştirme seçeneklerine sahip olacak. Bu tankerler etan gazı, propane, LPG(doğal gaz) gibi tehlikeli ve yanıcı gazların taşınmasında kullanılıyor.

ATS versiyonunda tekli, B-Double dorse tipleri olacak. 5 farklı şasi tipi ile 32ft, 43ft & 48ft 2 axle, 53ft 3-axle and arka aksı dönebilen 4-axle 53ft uzunluğunda dorseler yer alıyor. Her gaz tankerinde 50’nin üzerinde aksesuar seçeneği var. Boyanabilir/Krom kutulardan hortumlara, çamurluklardan tamponlara ve vana kapaklarına kadar birçok ayrıntısı özelleştirilebilecek.


Ortam Sesleri

SCS Software, FMOD ses motoru ile yaptığı iyileştirmelere devam ediyor. Artık farklı yönlerden ve mesafelerden gelen çeşitli ses efektlerini eklenen 5.1 ses katmanı sayesinde fark edebileceksiniz. Örnek olarak Teksas ovalarında dinlenme tesisinde cırcır böceklerinin cıvıltısını duyabilecek ancak sesleri çeşitli mesafelere göre değişecek.

Başka bir değişiklik ise çekiciler için yön filtresi oluyor. Uygulanabilir durumda olduğunda kamera görüntünüze göre çalışan ses sistemine ses motoru eşitlemesi dahil edilmiş. Örnek olarak kamera ile kamyonun arkasından bakıyorsanız o görüntüye göre seste bir değişiklik duyacaksınız. Kamera sabitken çekicinin geçişini izlerseniz en çok o zaman duyuluyor.

 


Adaptive Cruise Control & Emergency Braking System 

1.44 güncellemesinde deneysel özellik olarak eklenen Adaptif Seyir Kontrolü ve Acil Frenleme Sistemi nihayet tam sürüme kavuşuyor. 1.47 güncellemesinde bu iki özelliği artık kullanabileceksiniz. Adaptive Cruise Control ve Emergency Braking System özelliklerini oynanış seçeneklerinden kontrol edebilirsiniz. Yoğun bir trafik içerisinde işinize yarayacaklar.

ACC özelliğini 40(120 feet), 30(90 feet), 20(60 feet) metre şeklinde ayarlabilirsiniz. ACC ile birlikte Acil Frenleme Sistemi trafikte giderken önünüzdeki araçları algılıyor ve kazayı engellemek adına siz hızlı gitseniz bile frenleme yapıyor ve aracı yavaşlatıyor. Bu teknoloji gerçek dünyada çoğu modern çekicide bulunuyor ve her gün sayısız hayatı kurtarıyor.

Açık beta boyunca bu özellik için de çeşitli iyileştirmeler yapılacak.


Custom City Intros (Utah & Idaho)
Daha önceki güncellemede Colorado ve Wyoming eyaletleri için özel şehir tanıtım sahneleri eklenmişti. Şimdi ise Utah ve Idaho eyaletinin şehirleri için özel tanıtım sahneleri(City Intro) ekleniyor. Oyuncu yeni bir profil açtığınzda bu eyalet şehirlerinde birinde başlarsa özel tanıtım sahnesi devreye giriyor.

 


Random Road Bumps / Rastgele Yol Tümsekleri

Her yeni güncelleme araç fizikleri ve sürüş odaklı yenilikler görmek topluluğu memnun ediyor. Bu kez 1.47 güncellemesi ile Random Road Bumps denilen Rastgele Yol Tümsekleri geliyor. Bu küçük  tümsekler yollara kusurlu bir his vermek için tümsekler prosedürel olarak oluşturuluyor. Sürücüler tarafından görülemeseler de bu hafif tümsekleri hissedebilecek ve sürüş sırasında bu tümseklerin aracınızı etkilediğini duyabileceksiniz. Herhangi bir araçla yolda giderken sallantı efekti oluşmasını sağlamışlar. Böylece tüm yollarda aracınızın hiçbir şeyden etkilenmeden dümdüz gitme hissini yok etmeye çalışmışlar. Topluluğun yine yıllarca beklediği ve sonunda alabildiği geliştirmelerden biri oldu. Bu özelliği gelecekte geliştirmeye devam edecekler.

Tam sürümde bu özelliğin adı Uneven Surface Simulation – Düzensiz Yüzey Simülasyonu olarak değiştirilmiştir.


Kariyer Geçmişi Yeniden Tasarlandı(UI Redesign)
 
Bu güncelleme ile Kariyer ekranı yenileniyor. Kariyer geçmişinizde yaptığınız tüm ilerlemeler ve tamamladığınız tüm teslimatlar daha düzentli ve ayrıntılı şekilde gösteriliyor. ETS 2 ve ATS için geçerli olacak. İki farklı sekmede İstatistikler ve Önceki Teslimatlar diye ayrılmış. Teslimatlar, Keşif, Sürücü Deneyimleri ve Cezalar olarak ise 4 ayrı başlıkta profilinizi görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca kariyerinizde son 2 haftada aldığınız cezaları gösteren bir bölüm eklemişler. Trafik işaretlerine çarpmak, direksiyon başında uyuyakalmak gibi küçük şeylerin kalıcı silicinizde olması gerekmediğine karar vermişler. Önceki işlerinizi, kargonuzu, teslimatı hangi gün yaptığınızı, gelirinizi, DP’nizi(XP), harcanan zamanı vb. durumları gösteren teslimat günlüğünü de yeniden tasarlamışlar.

Türkçe çevirileri beta sırasında eklenebilir. Umarız bu geliştirmeler yeni özelliklerin hazırlığı olur. World of Trucks için söz verilen o büyük geliştirmeler yıllardır bekleniyor.


In-Game Update Log

Euro Truck Simulator 2 ve American Truck Simulator için kullanıcı arayüzüne yeni bir bilgilendirme ekranı eklendi. Bir DLC içeriği veya büyük bir güncelleme çıkışı sonrasında oyuna ilk girişinizde açılabilir bir pencerede son yeniliklerden bahsedilen bir ekran olacak.



Economy Reset Teleport

Daha önce oyun yüklendikten sonra oyuncunun ekonomisi sıfırlanıp garaja ışınlanma durumu vardı. SCS ekibi yaptığı değişiklik ile buna karar verme ekranı getiriyor. Ekonomi sıfırlama teleport ile açılan harita ekranında garaja mı yoksa servise mi hızlı seyahet etmek istediğinize karar vermenizi sağlayacak bir ekran açılıyor.


Değişiklik Listesi

Harita

  • Yeni Ortam Sesleri Eklemeleri ve İyileştirmeleri
  • Trivision billboards

Araçlar

  • Kişisel Satın Alınabilir Gaz Tankerleri
  • Adaptive Cruise Control & Emergency Braking System 

Kenworth W900

  • Belirli motor türleri(150, 220 & 300 gal)  için DEF’si yakıt tankı opsiyonu eklendi. 
  • Dashboard için Cruise Control hız göstergesi tekrar eklendi

Oynanış

  • Utah ve Idaho için özel şehir tanıtım sahneleri
  • Ses Yönü Filtresi
  • Performans İyileştirmeleri(gece, kötü hava, yoğun trafik)
  • Rastgele Yol Tümsekleri(Uneven Surface Simulation)
UI 
  • Kariyer Geçmişi Kullanıcı Arayüzü Yeniden Tasarlandı
  • Oyun İçi Güncelleme Günlüğü Ekranı
  • Ekonomi Sıfırlama Teleport

 


Modlarla kullananlar için bir hatırlatma! Güncelleme açık beta boyunca yeni özellikler getirdiği için dikkat etmekte fayda var. Çeşitli uyumsuz modlarla çökme sorunları yaşanabilir.


Beta programına nasıl katılırım?

Steam > Oyun Kütüphanesi > American Truck Simulator sağ tıklayın Özellikler penceresinde BETALAR sekmesine gelin. public_beta > 1.47 seçin.
Şifre istemeyecektir. Güncellemeye başlayacaktır. Eğer olmuyorsa Steam programını yeniden başlatın.

American Truck Simulator forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version