Menu
in , ,

American Truck Simulator – 1.48 Güncellemesi

American Truck Simulator – 1.48 Güncellemesi

American Truck Simulator için 1.48 güncellemesinin tam sürümü yayınlandı. Bu güncelleme ile elektronik denge kontrolü için ABS ve ESP seçenekleri getiriliyor. Texas DLC’si için yeni yollar ile birlikte bazı oynanış seçenekleri değişiklikleri, özel şehir tanıtımları ve modlama yapı değişikliği içeriyor.

Beta boyunca gelen güncellemelerden birinde dorseler için çeşitli gürültü sesleri eklendi.

1.48 hatalarını burada bildirebilirsiniz.

ABS ve ESP oynanış seçenekleri

1.48 ile Oynanış seçeneklerine ABS ve ESP ekleniyor. Açıp kapatabiliyorsunuz. Aracın davranışı da buna göre değişiyor. SCS ekibi bir önceki 1.47 sürümünde Rastgele Yol Tümsekleri ile Adaptif Seyir Kontrolü ve Acil Frenleme Sistemi getirmişti. Şimdi ise elektronik denge kontrolü altyapısı kazandırılıyor. Hem Anti-Lock Braking System hem de Traction Control ile çekicilerin fiziklerinde kapalı kalması durumunda denge kontrolü kaybı yaşatılıyor. Açıp kapatarak kontrol edebilirsiniz. Gerçekte olduğu gibi ABS aktif olmadığında araç sert fren yaptığında kontrolü kaydebecek veya ESP(Elektronik stabilite programı) ile otoyolda hareket halinde ilerlerken çekici ve dorsenizle ani bir manevra yaptığınızda yoldan çıkma tehlikesi ile karşı karşıya kalırsanız aracı kontrol altında tutmak için ESP devreye girecektir. Yol tutuşu için önemli olan bu özellikleri isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz. Çekiş kontrolü(ASR veya RTC) ise aşırı ve yetersiz yön değiştirmeyi önlemeye yardımcı olur ve tekerlek kayma önleme sistemi kayan tekerleklere fren uygular.  Umarız 1.49 sürümünde başlatılan bu araç sürüşü ve fizikleri değişimi devam eder. Umarız 1.49 sürümünde başlatılan bu araç sürüşü ve fizikleri değişimi devam eder.  Her ne kadar memnun kalınsa da 11 yıllık “simülatör” için bu gibi seçeneklerin yeni ekleniyor olması topluluğu kızdırabiliyor.


Texas DLC’si için yeni içerik güncellemesi

Teksas eyalet DLC’sinin başarısından sonra beklenen yeni yol ve genişletme güncellemesi ortaya çıktı. 1.48 güncellemesinde American Truck Simulator Texas DLC’si için yol ağını geliştiren en tanınmış kavşaklardan biri de dahil olmak üzere 8 farklı yol ile toplamda 500 gerçek mile eşdeğer yol eklendiği belirtiliyor. High Five olarak adlandırılan ve Dallas’ta inşa edilen ilk beş seviyeli yığın kavşaklardan biridir. Kendine özgü tasarımı ile haritaya dahil ediliyor.

Ayrıca artık sanal TIR şoförleri Greenville, Shamrock, Sherman, De Kalb ve Paris isimli beş yeni yerleşim yerinden geçebilecekler. Güncellemenin bir başka büyük katkısı Texarkana eklemesi oluyor. Teksas ve Arkansas arasındaki sınırı aşan ve şehir merkezinden geçen eyalet hattıyla eşssiz bir şehir ekleniyor. Ve sıfırdan inşa etmek için aktif olarka çalışan bir şantiyede inşaat çukuru tasarlanmış. Buradan da iş alabileceksiniz. Tüm bunlara ek olarak simgesel yapılar, dinlenme alanları, kamyoncu durakları, gizli yollar ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

 

Galeri için Şehir Tanıtımları

1.46 güncellemesinde tanıtılan Galeri özelliği ile daha önceki tüm ekran görüntüleri, fotoğraf kupaları, keşfedilen seyir noktaları, World of Trucks galerisi ve eski yapısından kalan tüm özellikleri barındırıyordu. Şimdi ise ATS’deki şehirleri gezip keşfederken bunları City Intros/Şehir Tanıtımları sekmesinde altında toplayabileceksiniz. Hangi şehirleri ziyaret ettiğinizi görüntüleyebilir ve kilidini açtığınız şehir tanıtımlarını tekrar izleyebilirsiniz.

 

 

Washington DLC’si için özel şehir tanıtımları

Önceki güncellemede Utah ve Idaho eyaletleri için kazandırılan bu özellik şimdi Washington DLC’si için getirildi. Yeni profil açtığınızda Washington eyaletinden bir şehir seçerseniz bu tanıtımlar karşınıza çıkacak.

Special Transport DLC Güncellemesi

ATS için 1.48 güncellemesi ile iki yeni özel nakliye rotası ekleniyor. Special Transport DLC’si sahipleri Texas eyaletinde Laredo ve San Antonio şehirleri ile Montana’daki Laurel ve Billings şehirlerinde artık ağır yükler taşıyabilecek.

 

Araç Taşıma Dorseleri Yenilendi

SCS ekibi dorseleri yenilemeye devam ediyor. Araç taşıma dorsesi de 1.48’de daha kaliteli bir görünüme kavuşuyor. Çeşitli araç tipleri ve özellikle otomobiller veya SUV’lerin taşınmasını sağlayan bu dorseler 1.48’de yenileniyor. Ancak kişisel dorse olarak satın alamıyorsunuz.

Eyalet başına harita keşfetme

Birçok oyuncu %100 harita keşfi için uğraşıyor. Bu zorlu görevde harita keşfine yardımcı olacak yeni bir kullanıcı arayüzü penceresi ekleniyor. Harita keşfine tıkladığınızda karşınıza bayraklarıyla birlikte gösterilen ABD eyaletleri çıkacak ve onların keşif yüzdelerini görebileceksiniz.

 

Çeşitli Oynanış Ayarları için Kaydırıcı Aralıkları

Oynanış seçenekleri ekranında Kontroller için kaydırıcı aralıkları ekleniyor. Force feedback dahil tüm oynanış ayarlarında eğer slider varsa yüzdelerin gösterilmesi sayesinde böylece daha iyi ayarlayabileceksiniz.

 

Kontrol Hazırlama Sihirbazı Yeniden Tasarlandı

Kontrol hazırlama sihirbazını açtığınızda karşınıza çıkan seçenekler daha iyi bir arayüze kavuşuyor. Her seçenek için daha iyi anlaşılması adına yeni ikonlar, sade açıklamalar eklenmiş.

Bu gibi özelliklerle ilgili geri bildirimlerinizi SCS’in resmi forumundaki 1.48 konusunda paylaşabilirsiniz.

 

MOD yapı değişiklikleri

1.48 ile gelen bu değişiklik topluluktaki mod yapımcılarını direkt ilgilendiriyor. Artık kullanıcının gerçekte hangi DLC’ye sahip olduğuna bakılmadan birden fazla DLC için tek bir MOD oluşturma yeteneği eklendi. MOD kökündeki alt dizinlerde veya dosyalardan(*.zip) en az biri “base” olarak adlandırılmışsa veya “dlc_” ön eki almışsa bu alt dizinler veya dosyalar MOD köküne bağlanabilecek. SCS Workshop Uploader de bu değişikliklere göre güncellendi. Özetle herhangi bir mod birden fazla DLC’ye uyumluluk sağlıyorsa bunu ayrı ayrı uyumluluk modları yerine tek bir dosya ile çözebilecek. Oyuncunun sahip olduğu DLC’lerden bağımsız olarak mod yapımcısının belirleyeceği şekilde olacak. Modding wiki sayfasını kontrol edebilirsiniz.

 

1.48 Değişiklikler listesi

Harita

  • Texas DLC için yeni içerik güncellemesi

Araçlar

  • Electronic Stability Controls (Anti-Lock Braking System + Traction Control)
  • Araç Taşıma Dorseleri Yenilendi

Oynanış

  • Washington DLC’si için özel şehir tanıtımları
  • Special Transport DLC Yeni Rotalar(Texas, Montana)

UI

  • Eyalet başına harita keşfi yüzdesi
  • Galeri için Şehir Tanıtımları
  • Çeşitli Oynanış Ayarları için Kaydırıcı Aralıkları
  • Kontrol Hazırlama Sihirbazı Yeniden Tasarlandı
Diğer
  • 3. Parti Mod Yapısı Değişikliği

 


Beta programına nasıl katılırım?

Steam > Oyun Kütüphanesi > American Truck Simulator sağ tıklayın Özellikler penceresinde BETALAR sekmesine gelin. public_beta > 1.47 seçin.
Şifre istemeyecektir. Güncellemeye başlayacaktır. Eğer olmuyorsa Steam programını yeniden başlatın.

 


American Truck Simulator forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version