Menu
in ,

ETS 2 için Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya’nın yer aldığı harita genişlemesi mi geliyor?

Euro Truck Simulator 2‘nin 8. yıldönümü kutlanıyor. SCS Software kutlama mesajında Iberia‘dan sonra planlanan ve yapım aşamasında olan Rusya haritası genişlemesine ait ekran görüntüleri paylaştı. Görüntülerden henüz kesin olmamakla birlikte Rusya’nın bir kısmı, Ukrayna ve Beyaz Rusya‘nın olacağı anlaşılıyor. Rusya’da Moskova ve çevresine kadar gidebileceğini tahmin ediyoruz. Rusya’nın tamamını beklemek yanlış olur. Paylaşılan görüntüler pre-alpha aşamasına ait olduğu için haritanın başlangıç noktalarında geçiyor. Iberia’dan daha büyük olacağı tahmin edilebilir ancak Beyond to the Baltic Sea DLC‘si ile bu bölgelerde neler yapılabildiğini görmüştük. İpuçlarına ve gerçekteki yerlere bakarak Ukrayna, Beyaz Rusya, Moldova ve Rusya’nın bir kısmı olduğu anlaşılıyor. Moldova ise Romanya ile aradaki geçiş kapısı olabilir. Ancak SCS Software tarafından doğrulanmadığı için bilemiyoruz. Henüz kesin olarak açıklanmış bir şey yok. Önümüzdeki aylarda Iberia’nın da çıkmasıyla Rusya harita DLC’si hakkında daha fazla açıklama yapılacak.

ETS 2, 18 Ekim 2012‘de yayınlanmıştı. O zamandan bu yana birçok harita DLC’si, çekici, dorse, özellik güncellemeleri geldi. Her yıl harita tasarımlarında kalite bir adım daha yükseltildi. Bu yıl sonu çıkmasını beklediğimiz Portekiz ve İspanya ülkelerinin eklendiği İber yarımadası DLC’si de heyecanla bekleniyor. Çok büyük olduğunu görüyoruz. Şu an adı belli olmayan bu harita çalışmasında daha da büyük bir bölgeye adım attıkları çok net görülüyor.


Topluluğun beklentisi Road to the Black Sea DLC‘sinden sonra diğer Balkan ülkelerinin de yeni bir çalışma ile getirilmesiydi. Ancak SCS ekibi hem büyük bir ETS 2 topluluğuna hem de popülasyona sahip Rusya ve çevre ülkelerini tercih etmiş gibi duruyor. Balkanlar ise 2022 yılına kaldı diyebiliriz. Büyük harita çalışmalarının yapım aşaması uzun sürdüğü için takvimde istenmeyen kaymalar oluşabilir.

Rusya’da Moskova’yı görmek harika olacak. Ancak peki ya Türkiye’de Ankara? Anadolu’nun gelip gelmeyeceği şu an söz konusu değil. ETS 2 ve ATS simülasyonları harita genişlemeleri ile hem oyun açısından hem de maddi açıdan şirketi büyütüyor. Böyle bir simülasyonun Avrupa tamamlandıktan sonra daha da uzağa yayılması gayet akıllıca bir beklenti olurdu. Şimdiden konuşmak anlamsız ama gelecekte ETS 2’nin yolu Türkiye’den geçip çok uzaklara gidecek… Bu American Truck Simulator‘da Kanada, Meksika, Alaska ve Güney Amerika’ya yayılmak gibi… Her yeni harita DLC’sinde şehirlerin, yolların, köylerin, endüstrilerin ve daha nicesinin gerçekte olduğu gibi modellenip tasarlandığını görüyoruz. Bütün dünya TIR taşımacılığı odaklı olarak simülasyonda sıfırdan 1:19 ölçekte oluşturuluyor. Microsoft Flight Simulator‘ın 3D fotogrametri özelliğine sevinirken ETS 2’nin bu eşsiz özelliğini atlamamalıyız.

Evet bunu herkes biliyor ama tekrarlayalım. Harita tasarlayıp satarak şirketi ayakta tutma stratejisinden tüm topluluk rahatsız. Yukarıda yazdıklarımız kişisel izlenimler ve beklentilere dayanıyor. Simülasyonun pek çok yönden gelişmesi gerektiği ve geri kaldığını herkes biliyor.

Euro Truck Simulator 2 forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version