Menu
in ,

Assetto Corsa Competizione, Nvidia’nın Ray Tracing Özellikli RTX Grafik Kartlarını Destekliyor!

Assetto Corsa Competizione, Nvidia’nın Ray Tracing Özellikli RTX Grafik Kartlarını Destekliyor!

Assetto Corsa Competizone‘nin grafiklerindeki yansımaların, gölgelerin neden bu kadar iyi göründüğü şimdi anlaşıldı. Nvidia tarafından 20 Ağustos’ta duyurulan Turing mimarisine sahip ve Ray Tracing özelliğini gerçek zamanlı işleyen yeni grafik kartları RTX’ler 12 Eylül’de çıkacak olan Assetto Corsa Competizione yarış simülasyonuna da destek sunacak. Böylece Battlefield V, Metro Exodus gibi popüler AAA oyunlarının arasında bir de yarış simülasyonu yer almış oluyor. Unreal Engine 4 ile geliştirilen yapım 12 Eylül’de Steam üzerinden erken erişim sürümünü yayımlayacak. Kunos Simulazioni yarış simülasyonu topluluğunu grafiksel açıdan tatmin edeceğe benziyor. Hem şu an ki nesil grafik kartları hem de RTX kartlarda oyuncuların takdirini kazanacak.

Veee grafiksel açıdan tatmin etmeyen Assetto Corsa yarış simülasyonu yepyeni oyunu Assetto Corsa Competizione ile çıtayı arşa yükseltecek ve yarış simülasyonları arasında Ray Tracing özelliğini RTX grafik kartları ile destekleyen ilk oyun olacak.

Ekran görüntüsünde ışın izleme yansımaları, gölgeleri ve ortam oklüzyonu görülebiliyor. Fakat Ray Tracing ile yansımalar açık olsa da artık otomobiller ve pencereleri ile diğer yansıtıcı yüzeylere gerçek zamanlı, çevreleyen ayrıntıları gerçekçi bir şekilde yansıtılmasını ekliyor. Nvidia RTX grafik kartları bu özelliği sağlıyor. Gerçek dünyadaki yansımalar gibi yansımalar oluşturulabiliyor. Üstelik bunu gerçek zamanlı işliyor bu yüzden oyunlar için çok önemli bir teknoloji haline geliyor. Özetle RTX olmayan grafik kartları bu yansımaları göremeyecek.

Battlefield V örnek olarak;

 

Nvidia’nın RTX grafik kartları aslında neyi değiştiriyor? daha iyi anlamak için TeknoSeyir’in videosunu izleyebilirsiniz.

https://teknoseyir.com/nvidia-geforce-rtx-2080-ile-oyunlarda-ray-tracing-donemi

 

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version