Menu
in ,

Yepyeni bir araç sürüş simülasyonu Taxi Life: A City Driving Simulator duyuruldu!

Taxi Life: A City Driving Simulator

Simteract stüdyosunun ikinci simülasyon oyunu projesi Taxi Life: A City Driving Simulator ortaya çıktı. Daha önce Nacon ile birlikte duyurdukları Urban Venture projesi isim değiştirerek 1:1 ölçekte tasarlanan Barselona şehrinde taksi sürüş simülatörüne dönüştürülmüş. Steam’de 2022’nin son çeyreği ya da 2023’in ilk çeyreğinde erken erişim olarak yayınlanması planlanıyor. Unreal Engine 4 altyapısı gerçekçi bir atmosferde tasarlanan yapımda Polonyalı Simteract ekibinin Traffic AI, City Generator isimli çözümleri kullanılıyor. Yapay zeka davranışlarını gerçekçi bir şekilde Barcelona şehrine uyarlıyorlar. Stüdyonun bir önceki yapımı Train Life: A Railway Simulator geçtiğimiz ay sonunda tam sürümüne kavuşmuştu.

Taxi Life projesine geri dönecek olursak Barselona’nın yoğun ve hareketli sokaklarında yolcu, kargo ve daha fazlasını teslim edebileceksiniz. Zamana dayalı işler, trafik sıkışıklıkları, yollardaki çeşitli tehlikeler, gelişmiş yapay zeka ve trafik kurallarına uyarak taksi şirketinizi büyütebiliyorsunuz. Araç modelinin iç ve dış tasarımı oldukça detaylı tasarlanmış. Tüm 3D objeler günümüzün standartlarına uygun şekilde eklenmiş. Yolcu animasyonlarından tepkilerine ve seslerine kadar sizi içine alıyor. Dinamik hava durumları, gündüz-gece döngüsü, trafik kazaları ve çeşitli şehir olaylarını simülasyona katmışlar.

Madrid’den sonra İspanya’nın en büyük ikinci şehri olan Barselona için 1:1 ölçekte bir harita üretilmiş ve burada 200’ün üzerinde ünlü simgesel noktalar, tarihi binalar, parklar ve heykeller var. Serbest sürüş modunda Barselona şehrinin tadını çıkarabileceğiniz bir gezintiye çıkabileceksiniz.

Simteract’ın tescilli Traffic AI sistemi sayesinde gerçekçi trafik kuralları ve gerçek dünyadaki davranışlar taklit ediliyor. Günlük koşuşturmanın yaşandığı bu şehirde yayalar, grafik ve beklenmedik olaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Sadece bir sürüşten ibaret olmayan yapımda karakterinizi, markanızı ve kokpitiniz ile araç performansını kapsamlı şekilde kişiselleştirebiliyorsunuz. Sürüş koşullarını etkileyen bir dinamik hava durumu sistemi entegre edildiği için yağmur yağdığında kazaları önlemek adına fren mesafenizi uygun şekilde ayarlamanız gerekecek. Çok sıcak güneşli bir günde ise yolcuları memnun etmek için aracınızın klimasını açabileceksiniz. Araç kokpitindeki tüm tuşlara interaktif kontrol sayesinde ulaşabiliyorsunuz. Sürüş modeli ilk izlenime göre gerçekten ihtiyaçlara uygun tasarlanmış görünüyor. Yakıt alabilecek ve aracınızın dayanıklılık seviyesini kontrol etmeye çalışacaksınız. Hasar alabildiği için de ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Dikkatli sürdüğünüzde yolcular da buna göre puanlayabilecek. Şu an iki farklı taksi aracının olduğu ve özelleştirilebildiği görülüyor. Araç bakımı gibi özellikler de var.

Çarpıcı grafiklere sahip olsa da çeşitli sahnelerde performansın biraz zorlandığı anlaşılıyor. Çıkış sürümüne daha aylar var. Dikkate alınacak bir yapım ve en azından geçiştirmelik bir proje olmadığından simülasyoncular için harika olabilir. Eğitim yönünü vurgulamaya gerek yok sanırım. 🙂

 

Taxi Life: A City Driving Simulator, PC ve yeni nesil konsollar olan PS5, Xbox Series S|X için geliştiriliyor.

Video

 

 

SimülasyonTÜRK

 

 

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version