Menu
in ,

Subransit: Sovyet Rusya’da Geçen Yeni Metro Treni Simülasyonu

Subransit: Sovyet Rusya’da Geçen Yeni Metro Treni Simülasyonu

Bir mod yapımcısı daha Unreal Engine sayesinde oyun geliştiricisi oldu.

Bu gidişle Unreal Engine simülasyon geliştiricilerinin gözde oyun motoru olacak. Subtransit isimli yeni bir metro simülasyonu geliyor. Sovyet Rusya’da geçecek oyunun ekran görüntüleri ve teaser videosundaki ayrıntılar istek listenmesine eklenmesi için gayet yeterli. FoxWorks Aerospace tarafından geliştirilen Subtransit’de eski Sovyet Rusya metro ağlarında geçen metro trenlerini ve altyapısını oluşturan yepyeni bir tren simülasyonu olarak tanımlanıyor. En önemlisi ayrıntılarından birinin de benzersiz bir mühendislik ayrıntısı seviyesi ile bu simülatörün içinde metro trenlerinin yeniden oluşturulmasıolduğu vurgulanmış. Ekran görüntülerine bakınca Train Sim World kadar kaliteli olduğu anlaşılıyor. Bu ara trenlere merak başlamışken Subtransit gibi bir oyunun ortaya çıkması güzel bir tesadüf mü?

Subtransit’de bulunan modellerin tüm pnömatik sistemi dahil her bir valf, tel ve anahtarlardan trendeki son elektrikli röleye ve bileşene kadar simüle edilmiş.

Şu an açık beta versiyonu için çalışılıyor. Subtransit başlangıçta Moscow Circle Line/Moskova Çember Hattı‘nda 2 tür lokomotif ve vagonlara sahip olacak.

  • 81-717 (“Nomernoy”): Simgesel DC reostat tabanlı metre treni 1976’da üretildi ve günümüzde kullanılıyor.
  • 81-740 (“Rusich”): 2000 yılı civarında geliştirilen ve göreceli olarak daha yeni olan ayrıca yeni bilgisayar kontrollü sisteme sahip olan AC asenkron motorlu tren

Tam sürümde ise Moskova’da Tagano-Krasnopresnenskaya hattı ve Ezh3 metro trenleri dahil olacak.

Oynanış bakınmından ise tek oyunculu sandbox ile hikaye modu olacağı ve aynı zamanda çok oyunculu bir şekilde oynanabileceği belirtilmiş. Multiplayer modunun olacak olması gerçekten iyi bunun erken erişimde olmayabileceği not düşülmüş. Oyunun genel kontrolü ise tıpkı diğer FPS tarzındaki oyunlar gibi hazırlanmış. Oyuncu etrafta özgürce dolaşabilecek ve trenin iç kısmını yakından keşfedebilecek.

Ana kısım ise tam simüle edilmiş metro trenlerinin sürülecek olması. Oyuncu trenin içinde ve dışındaki her bir butonu, anahtarları ve valfı kullanmakta tamamen özgür. Gerçekçilik sadece modelle sınırlı kalmıyor. Metro trenini çalıştırmak için gerçekçi aşamalar getirilmiş. Subtransit’in hikaye modu ise çeşitli acil durumlar ve zorluklar sağlayacak.

Yine multiplayer olayına dönmek gerekirse erken erişimin başında olmayacağı ama daha sonra eklendikten sonra her oyuncunun hareketi arkadaki treni de olumlu-olumsuz etkileyeceği, bir oyuncunun 10 saniyelik gecikmesi arkadaki trenin 10 saniye daha uzun kırmızı sinyal bırakması demek.

Subtransit’in bu sürümü gerçek metro sürücülerini eğitmek için kullanılan sürümden birazcık farklı olsa da ikisi arasında simülasyon özellikleri açısından fark yokmuş. Oyun hikayesinin bir parçası olan tren operasyonları ve gerçek metro sürücüleri tarafında kullanılan eğitim materyalleri üzerine tamamen kapsamlı bir eğitim bölümü de içerecek. İngilizce ve Rusça olacağı belirtilen oyunun tam sürüm ile birlikte farklı dilleri destekleyebileceğini ekleyelim.

 

Subtransit’in protoip versiyonu şu an Garry’s Mod atölye eklentisi olarak bulunmakta. Durun bir dakika Garry’s Mod üzerinde birçok çalışma zaten yapılıyor. Subtransit’in orada hazırlanıp mod olarak sunulması bu ekibin deneyimli olduğunu gösterir. Sunucularda multiplayer bir şekilde oynamaları da çok oyunculu kısmın nasıl işleyeceği hakkında bilgi veriyor. Bir mod yapımcısı daha Unreal Engine 4 ile oyun geliştiricisi olduğu diyebiliriz. Hayırlı uğurlu olsun! 😀 Şu an Garry’s Mod eklentisi ile Subtransit’te yer alan aynı 81-177 ve Ezh3 trenlerinin karmaşık simülasyonunu test edebilirsiniz.

Çek yapımcı FoxWorks yakında geliştirici blogunda proje ile ilgili gelişmeleri paylaşmaya başlayacak.

 

Eğer oyundan memnun kaldıysa ve sizi tatmin ettiyse Subtransit’in Steam platformunda gelmesi için destekleyebilirsiniz. Steam Greenlight sayfasına ulaşmak için tıklayın.

Böyle kaliteli ve içi boş olmayan ne yaptığını bilen geliştiricilerden simülasyon projeleri görmek gerçekten mutlu ediyor. Bu yıl böyle daha çok haberlerle karşınızda olacağız. Takipte kalın! 🙂

 

SimülasyonTÜRKSubtransit

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version