Menu
in , , , ,

PMDG 737 için çıkış tarihi, yeni bilgiler ve ekran görüntüleri geldi! (Microsoft Flight Simulator)

Microsoft Flight Simulator‘ın şüphesiz en çok beklenen uçak eklentilerinden biri olan PMDG 737 için sonunda yeni bilgiler ve görüntüler paylaşıldı. PMDG Simulations kurucusu Robert S. Randazzo(rsrandazzo) resmi forumlarında yaptığı açıklamada geçtiğimiz aylarda yaşanan tüm süreçten bahsediyor. Şimdiden belirtelim PMDG 737’nin bu yıl sonunda çıkması bekleniyor. Yaz başındaki durumdan çok farklı noktadalar ve ürün şekilleniyor.

  • MSFS platformunda geliştirmenin alıştıkları platformdan çok farklı ve hareketli olması ile birlikte Asobo’nun geliştirme ekibinin zaman bulmasına büyük ölçüde bağımlı oldukları için şimdiye kadar zor bir yol olduğunu düşünüyorlar. Uçağı simülasyonda çalışır hale getirmek ve ihtiyacı olan şeyleri uygulamak Asobo’nun sıkışmış takviminde oldukça zor olmuş. Yapmak istediklerinin onların gündemleriyle uyuşmadığı ifade ediliyor ve bazı isteklerin tüm platform değil de sadece PMDG için de olması nedeniyle süreç sancılı oluyormuş.
  • Ağustos 2020’de 737 için 2021 sonu/2022 başı denildiğini ve bazı alanlarda aşırı derecede sevilmeyen biri yaptığını ancak şu an 2021’in son çeyreğinde olduklarını ve bu konuda dürüst konuşma kararının arkasında olduğunu ifade ediyor. Yazın başlarında iyi bir ilerleme kaydederken Temmuz-Ağustos aylarında Avrupa’daki tatil programları ve Sim Update V ile yapılan değişikliklerle işlerin yavaşladığı belirtiliyor.
  • Eylül ayı ilerledikçe geliştirme hızında da beklenen bir artış görülmüş ve şu an itibaren PMDG 737’nin 2021 son çeyrekte piyasaya sürülebileceğini planlıyorlar. MSFS platformunda değişiklik gerektirdiği için hala endişelendikleri bazı risk faktörleri var. Bunların da genellikle ekranların çizim özelliklerini etkileyen görsel efektler olduğu belirtilmiş. Eğer Asobo onları düzeltmese çıkışta yer almayacağı ve bunların nasıl olduğunu ise örneklerle betaya geçtiklerinde gösterebileceğini söylüyor.
  • Paylaşılan ekran görüntülerinde şu an PMDG ekibinden Alex’in kokpit ışıklandırması ile ilgili çalışması nedeniyle interior kısmına ait hiçbir şey gösterilemiyor. DC-6 uçağındakine benzer bir şekilde çalışabilecek kokpit aydınlatması üzerinde çalışıyorlarmış.
  • PMDG 737 ürününün hala kapsamlı bir beta testinden geçmesi gerektiği ancak MSFS’de yeterli şekilde hata ayıklama araçları olmadığı için NGXu ve MSFS 737’si arasında büyük kod değişiklikleri yapmadıklarından emin olmak için çalışıyorlar. Bu noktaya vardıklarında beta test hızlarının artacağına inanıyorlar.
  • Topluluğun sorduğu şu işlev mi olacak bu özellik mi yer alacak gibi soruları da kasıtlı olarak görmezden geldiklerini söylüyor. Şu an düzgün çalışmadıklarını bildikleri birkaç şey varmış. Ancak 1 Haziran’a geri dönecek olursa düzgün çalışmayan 10 kat daha fazla şeyin var olduğu söylüyorlar. Bu konuda çalışmayan özelliklerle ilgili yapılacaklar listesi üzerinde çalışıp bunu da Asobo’ya iletiyorlarmış. Bu uzun ve yavaş bir süreç olarak değerlendiriliyor. MSFS ve P3D sürümleri arasındaki işlevsellik farkını daha sonraki bir tarihte anlatacaklar. Bunun için hangi özelliklerin uygulanamayacağını kesin olarak bilmek istiyorlar.
  • “Seçenekler” listesi üzerinde çalışılıyor ve 737’de sahip olabileceğiniz isteğe bağlı öğeler listesini korumaya çalışıyorlarmış(P3D sürümlerinde özellikler). NGXu’nun iki yıl önce piyasaya sürülmesinden sonra dünya çapındaki filolardaki değişiklikleri yansıtan birkaç tane daha opsiyonel özellik(uydu anteni konumları vb. şeyler) ekleniyor.
  • Amaçları MSFS’deki hangarınıza bir PMDG uçağını daha kolay ve daha ucuz eklemeyi sağlamak ve bir sonraki açıklamalarında fiyat konusunda daha fazla bilgi verilecek.

Ekran görüntüleri Alpha sürümde çekilmiş ve geliştirme aşamasındadır.


Sabırsızlıkla bekliyoruz. Önümüzdeki iki ay boyunca Asobo, MSFS için iki farklı simülasyon güncellemesi yayınlayacak. Sim Update 6 ve 7‘nin ardından yukarıdaki study-level uçakların yanı sıra yayınlanmayı bekleyen pek çok eklenti var. Yıl sonunda daha iyi bir konumda olabileceğini düşünürsek PMDG 737 gibi kapsamlı uçakların o dönem yayınlanması daha olası görünüyor.


Microsoft Flight Simulator forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version