Menu
in , , ,

Microsoft Flight Simulator Marketplace ürün fiyatlarına zam geldi!

Microsoft Flight Simulator Marketplace ürün fiyatlarına zam geldi!

Microsoft Flight Simulator Marketplace ürünlerinin yerel fiyatları zamlandı! Artık ucuza eklenti satın alınamayacak. Tüm uçaklar ve havalimanları artık güncel döviz kurundan satılıyor. PMDG 737 fiyatları 195 TL’den 228 TL’ye yükselirken 50 TL olan havalimanları 600 TL’ye çıktı! MSFS 2024 öncesi bu acı haber maalesef kullanıcıları kötü etkileyecek. Pazar yerinde daha önce Türkiye için çok uygun fiyatlara satılan eklentiler artık AAA oyun fiyatlarına satılıyor. Bazı detaylı uçaklar için 2 bin TL üstü değse de geri kalanlar için bu fiyatlara farklı simülatörlerde daha iyi uçaklar satın alınabiliyor. MSFS, Türk kullanıcıları için orijinal eklenti satışı anlamında tüm avantajını kaybetti. Direkt güncel Dolar kurunu baz alarak ayarlanan fiyatlardan sonra eklenti satın almak hayal oldu.

10-15 Dolar arası satılan havalimanı veya farklı eklentilerin fiyatları eskiden 56 TL’yi geçmiyordu. Şimdi 400-600 TL arası görünüyorlar. %40-50 civarı daha ucuza satılsaydı belki de çok büyük sorun olmayabilirdi. Kullanıcıları yerli eklentiler olsa bile direkt korsana sevk eden bu hamle maalesef topluluğu kötü etkileyecek. Böyle devasa ve çok fazla eklenti tüketilen bir yerde eski fiyatlar bizim için gerçekten MSFS’in Türk topluluğunu büyüten bir hamleydi.

X-Plane 12, DCS World veya benzeri simülatörlerde zaten güncel kur fiyatlardan eklentiler satın alınıyor. MSFS Marketplace yeni fiyat zammı sonrası çoğu kişi artık buradan yeni eklenti alırken daha fazla detayını dikkate almak zorunda kalacak. Microsoft Flight Simulator 2024 için tüm eklentilerin neredeyse uyumlu olacağını ekleyelim. Yine de ileride tekrar bir zam gelmeden önce ana eklentilerinizi almanızda fayda var.

 

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version