Menu
in , , ,

Microsoft Flight Simulator – Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı (LTCO) eklentisi yayınlandı

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı (LTCO), Microsoft Flight Simulator için ücretsiz paylaşıldı. Arda Güler tarafından geliştirilen eklentinin modelleri M. Ali Öğüdücü‘ye ait. Yüksek kaliteli 3D model ve kaplamalar dahil Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı çalışması ayrıntılı bir şekilde MSFS’e aktarılmış. Ayrıca havalimanında rüzgara göre dalgalanan Türk bayrakları da bulunuyor. Bunun da Türk hava meydanı eklentilerinden bir ilk olduğunu ekleyelim. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.


Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı 8 Ocak 1998’de açılmış, 2009’da pist uzatma ve genişletme çalışması için kapatılmış, 2011’de yeniden açılmıştır. Yeni Terminal 2015’de açılmış ve havalimanının ismi Ağrı Ahmed-i Hani olarak yenilenmiştir.

Özellikler

  • Yüksek Kalite 3D Modeller
  • Taksi yolları, pist, apron, park noktaları gerçek verilere göre düzenlendi
  • Detaylandırmalar
  • Havalimanının yeni uydu görüntüsü
  • Havalimanı tesislerinin 3D modelleri
  • Rüzgara göre dalgalanan Türk Bayrağı

Yapımcılar: Arda Güler, Mali Öğüdücü

Dalgalanan Bayrak: tsr – Windy Things Library (Tekrar indirmenize gerek yok zaten senaryoya dahil)

Kusursuz bir deneyim için önerilen ayarlar: Traffic > Land and sea traffic > Road vehicles %0


Geliştirici: Arda Güler

Modeller: M. Ali Öğüdücü

Dalgalanan Bayrak: tsr – Windy Things Library


MSFS LTCO indirmek için tıklayın. (flightsimto)

İçinden çıkan ltco-aerial, ltco-terminal ve tsr-turflag klasörlerini Microsoft Flight Simulator’ın kurulu olduğu yerde bulunan Community klasörü içine yükleyiniz.


Ekran Görüntüleri

 

 


Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı (IATA: AJI, ICAO: LTCO), Türkiye’nin Ağrı ilinde bulunan sivil bir havalimanı.

8 Ocak 1997 tarihinde hizmete açılmıştır. 2009 yılında pist, taksi yolları ve apronun genişletilmesine başlanmıştır. Bu projeyle Pist 2000×30 m.’den 3000×45 m.’ye, mevcut Apron kapasitesi 2 (dar gövdeli) uçaktan 5 uçağa ve Havalimanın kapsadığı saha 950.000 m²’ den 2.340.000 m²’ye çıkartılarak 2011 Yılı Ocak ayında yeniden Hava Trafiğine açılmıştır.

16/34 3.000×45 9.842×147 Kompozit

Yeni terminal binası 6200 m² üzerine 4 katlı (4×6200= 24800m²) olarak 06.05.2015’de açılmıştır. Böylece Yeni Terminal Binasının kapasitesi 3.000.000 yolcu/yıl ulaşacak olup, daha fazla yolcuya daha kaliteli hizmet verilecek ve Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı modern bir Terminale sahip olmuştur. İstanbul Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile karşılıklı olarak  tarifeli seferler vardır. Bu Havalimanına Türk Hava Yolları, Anadolujet ve Pegasus Havayolu şirketleri uçuş düzenlemektedir. Pisti 3000 metre uzunluğunda 45 metre genişliğindedir. CAT I ILS/DME IARI 16, VOR, NDB ve DME ARI seyrüsefer yardımcıları hizmet vermektedir.

2015 yılının Temmuz ayında Ağrı Havalimanı olan havalimanın ismi Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı olarak değiştirilmiştir.

Kaynak: Vikipedi


Microsoft Flight Simulator forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version