Menu
in , ,

F1 2021 için Imola pisti, yeni Red Bull araç boyaması ve multiplayer güncellemesi yayınlandı

 

F1 2021 için bugün çıkan güncelleme ile Imola pisti nihayet geliyor. Imola olarak bilinen Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari pisti geçen yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle takvime eklenmişti. Bu yıl da takvimde kaldığı için F1 2021’in çıkıştan sonra bir güncelleme ile getirildi. 1980’den 2006’ya kadar aslında Formula 1 takviminde kalmış efsanevi bir pisttir. Adını Ferrari’nin ünlü kurucusundan almaktadır. Bu yıl pole pozisyonunu Lewis Hamilton almıştı ancak Red Bull pilotu Max Verstappen birinci olarak kazanmış. Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton ikinci olurken McLaren’in pilotu Landro Norris ise üçüncü sırada yer almış ve Bottas ile Russell’ın Tamburello’daki korkunç kazası ile akıllara kazınmıştı. F1 2013’ten beri ilk kez Imola bu seride yer alıyor.

Portimao pistinin eklendiği gibi bu güncellemeyi indirdikten sonra Time Trial, Grand Prix, Real-Season Star veya online modda Imola’yı hemen kullanabilirsiniz. Bir kariyerin ortasındaysanız yeniden başlamanıza gerek yok bir sonraki sezonunuzda bu pist takvime otomatik olarak eklenecek.

 

Imola pistinde bir tur

Red Bull Racing araçları geçtiğimiz hafta sonu #TurkishGP 2021‘de yepyeni bir livery ile yarıştı. Bu sezon Japonya’da yarış olamadığı için takvime Türkiye’deki Intercity İstanbul Park girmişti. Honda’nın bu sene Formula 1’den ayrılması nedeniyle Red Bull da teşekkür niyetiyle özel bir araç boyaması ve takım kıyafetleri ile karşımıza çıktı. Codemasters da bugün gelen güncelleme ile bu boyamaları ekliyor. Alpha Tauri araçlarının da arkasında Japonca Teşekkürler yazıyor. Ayrıca TurkishGP’de yarışı Valtteri Bottas kazansa da podyumda iki Red Bull pilotu yer almıştı. Max Verstappen ve Sergio Perez’in araçlarını F1 2021’de bu güzel boyama ile kullanabilirsiniz.

McLaren F1 Team, Williams Racing, Alfa Romeo Racing, Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Haas F1 Team, Aston Martin Cognizant F1 Team, Scuderia Ferrari, Alpine F1 Team araçlarının da boyama düzeni ve sponsorları güncelleniyor.Buradan kontrol edebilirsiniz.

1.12 güncellemesi epey büyük ve PC’de 3.6 GB boyutunda bir yükleme yapıyorsunuz.

Multiplayer – Espor yarışlarında F1 Esports Pro Serisinden çok talep edilen “Pit Release Option” simülasyon ayarı getiriliyor. Lobi ayarlarından kontrol edebilirsiniz. “Unsafe Pit Release” sadece multiplayer oturumunda kullanılacak bu özellik ile artık pit ekibi sizi serbest bırakmadan önce pit şeridinde güvenli bir serbest bırakma boşluğunu beklemeyeceği anlamına geliyor. Böylece gerçek yarışta olduğu gibi pit stop yapıldığında diğer oyuncuların da pit ekipleri ve pilotlar buna dikkat etmesi gerekecek. Ancak burada yaklaşmakta olan bir aracın yoluna bırakılırsanız diğer sürücünün yarışını engellememek için hayalet oluyorsunuz. Pit çıkışında kesişen arabalar pit şeridi sınırı hattından ayrılacak. Aynı anda pite giriliyorsa takım arkadaşlarının da yine beklemesi gerekecek.

Multiplayer loibileri için Timeout getirildi. Sonraki oturumların yüklenmesi veya bir yarışa dönülmesi sırasında multiplayer lobileri ara sıra takılabiliyor. Bunun artık olmamasını sağlamak için bir timer/zamanlayıcı eklenmiş. Verilen süre dolmadan önce o kişi yükleme yapmazsa oturumdan çıkılacak ve diğer sürücüler o kişi olmadan yarışa çıkacağı anlamına geliyor.

Social Play için Imola 7/24 seçeneği getirildi. Çarpışmalar burada kapalı olarak ayarlanmış ve pisti tanımanız sağlanmış. One-shot sıralama turları, 5 turlu yarışlar ile birlikte sürekli aksiyonun içinde olmanız sağlanmış. Portimao ve Imola pistleri de hem acemi hem de deneyimli sürücüler için buradaki oynatma listesi rotasyonuna eklenmiş.

 

Bir önceki güncellemede Portimao pisti ve Aston Martin güvenlik araçları eklenmişti.

 


F1 2021 ana konusu için buraya tıklayın.

 

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version