Menu
in ,

Çernobil nükleer felaketinin simülasyon oyunu “Chernobyl 1986” duyuruldu

26 Nisan 1986 tarihinde Sovyetler Birliği’ne bağlı Ukranya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin Pripyat şehrindeki Çernobil Nükleer Santrali‘nin 4 numaralı reaktöründe gerçekleşen kazanın simülasyon oyunu geliyor. Creative Forge Games S.A. tarafından geliştirilen Chernobyl 1986 isimli simülasyon oyununda tüm bu felaket sürecini ve orada çalışanları kontrol edebiliyoruz. Bu nükleer kaza sırasında yaşanan patlama yerleri ve kontrol odalarında gerçek çalışanların isimlerinin de yer aldığı karakterleri yöneterek doğru karar vermeye çalışıyoruz. Elbette patlamanın önüne geçilmiyor ancak bu süreç simülasyon oyunu üzerinden tekrar canlandırılıyor. Gerçek tarihsel olaylardan ilham alan Chernobyl 1986 simülasyon oyunu 2019-2020 yıllarında PlayWay bünyesinde yayınlanacak. HBO’da yayınlanan Chernobyl dizisi sonrası bu felaket tekrar gündeme gelmişti ve şimdi bir simülasyon oyunu ile nükleer kazayı tamamen simüle edebiliyorlar. Oyunda amacımız radyasyon artışını ve felaketin yayılamasını engellemek, her türlü tedbiri almak üzere kurulu. Tüm aşamalar gerçek olaylara dayanarak dakikası dakikasına oluşturulmuş. Radyoaktif kirlilik, radyasyon seviyesi, mürettebat ve itfaiyecilerin durumu, yeni patlama tehlikeleri, panik, reaktörün sıcaklığı ile zamanın hızla geçişi bu oyundaki zorluklar olacak. Ve oyunun iyi grafikleri sayesinde Çernobil felaketinde yaşanan her şey gerçeğine uygun olarak aktarılıyor. Bu felaket ile başa çıkmak için birçok ayrı hedefi olan görevler olacak. Yangınları söndürmek, radyoaktif grafiti temizlemek, nükleer santral çalışanlarını tahliye etmek, radyasyon seviyesini kontrol etmek ve yaralılara yardım gibi farklı görevler bulunuyor.

Chernobyl 1986’da kontrol edebileceğimiz alanlar;

  • Çatı girişi
  • Çatı
  • Çatı deliği
  • Kontrol odası
  • Reaktör girişi
  • Reaktör salonu
  • Yan giriş

Kontrol odasında Aleksandr Novyk, Anatoly Dyatlov, Aleksandr Akimov, Leonid Toptunov, Viktor Proskuryakov, Aleksandr Kudryavtsev gibi gerçek çalışanları yönlendirebiliyoruz. İtfaiyeciler, likidatörler ve helikopter pilotları için de aynı durum geçerli.

Çernobil faciasının simüle edildiği Chernobyl 1986 simülasyon oyununu sabırsızlıkla bekliyoruz. Şu an dil desteklerinde Türkçe yer almasa da çıkışa doğru ekleneceğini umuyoruz.

 
Video

Ekran Görüntüleri

 

Steam

 

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version