Menu
in ,

Cattle and Crops – “Grassland / Çayır Güncellemesi” [v0.3.0.0]

Cattle and Crops – “Grassland / Çayır Güncellemesi” [v0.3.0.0]

Çiftçilik simülatörü Cattle and Crops için 23 Kasım’da çayır/grassland güncellemesi yayınlandı. Her yeni özellik geldiğinde mutlaka C&C’ye özgü bir takım oyun mekaniklerini görüyoruz bunda da öyle oldu. Dikkatinizi çekecek pek çok yenilik var. 0.3.0.0 sürümünün ardından düzeltme ve iyileştirmelerin bulunduğu 0.3.1.0 yayınlandı. Ancak grassland özelliği henüz tamamlanmamış. Bu ay yani Aralık 2018’da ikinci parçası yayınlananacak. 

Kurutma özelliği; Artık hava ekinlerin kurutma durumunu etkileyecek şekilde düzenlenmiş. Kuru havalarda tarlada ıslaklık az olurken yağmurlu havalarda artacak. Böylece çimlerin saman olabilmesi için güzel bir havaya ihtiyacı olmuş oluyor. Kurutma sırasında çimenler ıslaklığa bağlı olarak farklı aşamalardan geçiyor çimlerde oran %70’in üzerinde olurken silajda %70-%40 arası ve samanda ise %40 altı olacak. Dört saatlik yağmurdan sonrada çimenler %100 ıslaklığa ulaşıyor ve daha fazla ıslanamıyorlar. Ardından tamamen kuruması için samanların yağmursuz 3 güne ihtiyaçları oluyor.

Hacimlerde iyileştirmeler; Biçilmiş çim ve ekinlerin tarladaki sıralı yığınları gerçekçi hacimlere dayandığı için değişken yüksekliklere sahip olacak şekilde geliştirilmiş. Bu nedenle hızı kontrol etmek daha da önemli hale geliyor böylece makine tıkanmayacak. Bu güncellemde ıslaklık ve hacim özellikleri parçacık sisteminin görsellerini de etkiliyor.

Takvim; Planlama menüsünde takvimi kontrol ederek çim biçme ve hasat için en iyi zamanı bulabileceksiniz. Bulut sembolleri gri (LC az bulutlu ve HC ise çok bulutlu) şeklinde gösteriliyor. Büyük sarı bir nokta güneş anlamına gelirken koyu gri ise yağmur anlamına geliyor. Oyundaki tahminler iki hafta geçerli olacak şekilde hazırlanmış.

Üç noktadan bağlantı; Three-point hitch denilen sistemde bu güncelleme ile iyileştirmeler yapılmış. Gelmesi çok uzun sürse de artık önceki makinelere göre yeni bir tırmık veya toplayıcı getirmek daha kolay olacakmış. Three-point hitch sisteminde bir sürü genişletme yapılmış. Claas Volto 80 veya Liner 500 gibi arkaya takılan makinelerde artık çalışıyor. Ayrıca three-point hitch sistemi ile traktöre bağlandığında yerde zıplama olmayacak. Pulluk ile tarla sürerken de yanal kuvvetleri aza indirmeye çalışmışlar.

Modlama; .pak dosya formatı daha kullanıcı dostu olan .zip ile değiştirilmiş. Ek olarak  Claas Volto ve Liner makinelerinde bulunan bir dizi ortak seçenek eklemişler. Son olarak ise çeviriyi ve .XML dosyalarını açmışlar. Kendi dillerimizi ekleyebileceğiz.

Görev; Grassland/Çayır güncellemesi için yeni bir görev eklenmiş. Bunun için gereksimimler yok ve atlanabiliyor.

Yeni gelen ekipmanlar; Claas Liner 500 rake, Volto 80 tedder, Disco 2750b biçme ünitesi

Motor güncellemesi; Geri bildirimler ve grassland güncellemesi etkisi nedeniyle performans iyileştirmelerini hızlandırmaya karar vermişler. Böylece erken erişim aşamasının sonunda kadar optimizasyonları bekletmeyecekler. Peki neler oldu? C4 motorunun devamı olan Tombston Engine’den ilk yükseltmeleri uygulamaya başlamışlar. Yeni ring ayrıntı sistemi sayesinde görünürlük testleri iyi bir şekilde gerçekleşecek ve hem CPU hem de GPU için yükün hafiflemesi sağlanacak. Tombstone engine sayesinde gelecekte daha iyi çoklu çekirde desteği sunabilecekler.

Grassland ile birlikte tahıl ve mısır için yeni bir kilometre taşına ulaşmışlar. MasterBrain Bytes takımına göre bu sürüm şimdiye kadarki en büyük ve kapsamlı güncelleme olarak sayılıyor. Bu nedenle iki güncellemeye bölmüşler. Büyük bir kısmı ilk parçada 0.3.0.0 ile geldi. İkinci parçada yükleme vagonu, silaj makinesi için çim biçme tablası ve diğer geliştirmelerin yer alacağı bir güncelleme yayınlanacak. İkinci kısımdan sonra yılbaşına kadar hata düzeltmeleriyle ilgileneceklermiş. Bu sırada sitelerindeki zaman tüneli de değişikliğe uğradı. Orada belirtilene göre C&C, 2019’un son çeyreğinde 1.0 sürümü ile tamamlanacak. 2019’un birinci çeyreğinde zorluk seçenekleri, yeni kullanıcı arayüzü, eğitimler ile zemin, bitki & hayvan parametreleri gibi özellikler, ikinci çeyreğinde ise mevsimlerin ekleneceği ve sonrasında multiplayer özelliği ile son olarak üçüncü çeyrekte final beta sürümünün paylaşılacağı yazıyor.

Aşağıdaki görsel yenilenen hava durumu etkisini gösteriyor.

Ayrıca ikinci kısımda yer alacak Claas Jaguar için çim biçme diskinin de görüntüsü yayınlandı.

 

Claas Volto ve Liner ekipmanlarının animasyonu

Cattle and Crops forumu için tıklayın.

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version