Menu
in , ,

American Truck Simulator – 1.32 Güncellemesi

American Truck Simulator – 1.32 Güncellemesi

SCS Software, ATS’nin 1.32 güncellemesinin açık betasını an itibariyle tüm oyunculara sundu. ETS 2 için 1.32 geçtiğimiz hafta Cuma günü yayımlanmıştı aradan geçen 1 haftanın ardından bazı özel bonus özelliklerle American Truck Simulator‘ın yeni güncellemesi çıktı.

SCS Software oyuna çok büyük özelliklerin eklenmesi nedeniyle açık betayı çok daha erken toplulukla paylaşma kararı almış. Bu sebeple çok daha fazla geri bildirime ihtiyacı var. Bu yılın en büyük güncellemesi diyebiliriz. Bazı bilinen sorunlar üzerinde çalışılıyor. Çok daha büyük hatalar gizlenmiş olabilir topluluktan bunları keşfetmelerini rica ediyor. Birçok mod bu beta güncellemesinde devre dışı kalıyor, sorun yaratıyor. Bu nedenle betayı kullanmak profilinizde sorun yaratabilir. Başka bir profil oluşturarak da test edebilirsiniz. Dikkatli davranmanız lazım. Bir kamyon dolusu özellik olunca bunlar gayet normal….

Tıpkı ETS 2’de olduğu gibi American Truck Simulator için de kişisel dorse sahipliği(trailer ownership) özelliği ekleniyor. Tabi ABD’de yasalar ve kurallar Avrupa’ya göre biraz farklı olduğundan römork modifiye seçeneklerine Uzun/Geniş, Büyük Boy Yük uyarı afişlerini eklemişler. Aynı şekilde diğer tüm kişisel dorse sahipliği mantığı ATS’de de geçerli oluyor. Şoförlerimiz aldığımız dorseleri kendimize özel yapmazsak kullanabiliyor.

Yine ETS 2’de olduğu gibi kişisel dorse sahipliği için bazı römorklar seçilip tamamen yenilenmiş. Bu elbette gelişimin ilk aşamasıdır SCS Software bu özelliği ATS için de geliştirmeye devam edecek. Önümüzdeki birkaç ay içinde sıkı çalışma ile bunun sonucunu göreceğiz.

Kullanıcı arayüzü de tamamen düzenlendi. Yeni özelliklere erişmek için simgeler eklendi. Dorse yöneticisi, dorse galerisi, dorse modifiyesi gibi butonları görebilirsiniz. Şirket yönetim ekranları da yenilendi.

ATS haritasında yine yeni iyileştirmeler var. Daha önce belirtilmişti. Harita tasarım ekibi oyun dünyasında bazı boşlukları doldurmayı ve bazı önceki çalışmaları tekrar elden geçirmeyi düşünmüş. Ve sonuç olarak 1.32 güncellemesi ile üç yeni yol ekleniyor. US-550 – Albuquerque > Bloomfield (Farmington), US-95 Yuma > Quartsize (Ehrenberg) ile I-10 ve US-60 otoyolarını bağlayan US-191 yolları getirildi. Ayrıca I-5 ve I-80 otoyolları kavşağı tamamen yeniden inşa edildi.

US-191 otoyolunda sürerken sağ tarafınızda yeni eklenen Clifton adlı küçük kasabayı göreceksiniz. Burada Morenci Mine isimli ABD’nin en büyük bir bakır madeni var. Ve buraya yen ibir kargo iskelesi eklemişler.

Diğer değişikliklere gelecek olursak ATS güncellemesinde AI kamyonlar için dorse kabloları gelirken California eyaletinde 53 feet – 40+ feetlik(beşinci tekerlekten arka aksa kadar) römorklar gizlendi. Artı olarak topluluğun küçük bir isteği olan el frenini varsayılan olarak devre dışı bırakma da var. Bunu oyun seçeneklerinde değiştirebilirsiniz.

Programlama takımı ise kod ve verilerde bazı değişiklikler yaparak işleme hızını artırmayı hedeflemiş. SCS bazı senaryolarda daha iyi kare hızı(FPS) alınabildiğini belirtiyor. Ancak oyuncu topluluğunda test edilmesi farklı olacak o yüzden geri bildirimlere ihtiyaçları var.

Not: Bu güncelleme açık beta sürümündedir. Çeşitli hatalar, yanlışlar olabilir. Bunu dikkate alarak oynayın. Zorunlu değil tamamen isteğe bağlıdır. Tam sürüm açık beta süreci bitince yayımlanacaktır. Bu forumda ATS 1.32 hatalarını paylaşabilirsiniz.

 

Eğer 1.32 güncellemesinin açık betasına katılmak istiyorsanız;

Steam Oyun Kütüphanesi > American Truck Simulator sağ tık Özellikler penceresini açın BETALAR sekmesine gelin. public_beta – 1.32 public beta seçin. Şifre girmenize gerek yok. Otomatik olarak güncelleme çıkacak onu yüklemeye başlayın.


Değişiklikler:

  • Kişisel dore sahipliği eklendi (daha fazlası burada)
  • Kapsamlı Kullanıcı Arayüzü değişiklikleri (Ana menü, şirket yönetim ekranları, araç&dorse galerileri ve diğerleri)
  • İş filtreleri yeniden tasarlandı
  • Bazı eski römorklar tamamen yenilendi.
  • AI(yapay zeka) kamyonları için güç ve hava hortumları eklendi.(İsteğe bağlı seçilebilir)
  • Renderlama(işleme) hızlandırıldı
  • Otomatik el freni için seçenek getirildi artık varsayılan olarak kapalı olacak(ışınlandığında, oyuna girdiğinde otomatik el freni çekiliyordu)
  • Yeni yollar eklendi: US-550 (NM), US-95 (AZ), US-191 (AZ), Clifton city (AZ)
  • Birkaç yer yeniden yapılıp tasarlandı(örnek I5-I80 kavşağı)
  • 53ft uzunluktaki römorklar California’da gizlendi(beşinci tekerlekten arka aksa kadar 40+ feet)

 

MOD UYARISI:
  • Dorse kargo mantığı tamamiyle yeniden tasarlandı(yük verileri, römork verileri, ekonomi ve benzer veriler).

American Truck Simulator – 1.32 Güncellemesinin ana konusu burada.

 

 

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version