in , , ,

Microsoft Flight Simulator – Planörler nasıl uçuyor? Video yayınlandı…

Microsoft Flight Simulator – Planörler için video yayınlandı!

Microsoft Flight Simulator için 40. Yıldönümü Sürümü ile gelecek olan Planörler için özellik videosu yayınlandı. Asobo stüdyosu şu an Sim Update 11‘in betasında yeni özellikleri test ediyor. 11 Kasım’da tam sürüm ile birlikte planörler, helikopterler, yeni uçaklar eklenecek. 12 ayrı hava aracının geleceği bu güncelleme sabırsızlıkla bekleniyor. Glider için termaller, updraft, downdraft gibi özellikler dahil ediliyor. Böylece uçuş modeli daha gerçekçi olacak.

Aşağıdaki videoda François Rembry(Aircraft System Designer), Benjamin Rieubland(Art Outsourcing Manager), ve Robin Cugnet anlatıyor. Benzer bir video helikopterler için de yayınlanacak.

  • Vehicle Art
  • Audio Design
  • Flight Model & Instrumentation

Glider(Planörler) için 3D tarama yöntemi alınan referanslar sayesinde gerçekçi bir model oluşturulmuş. Hemen hemen tüm detayları aktarmaya çalışmışlar. Gerçek pilotları davet ederek planörün fotoğrafları çekilip 3D tarama görüntüleri elde edilmiş. Taranan görüntüler sayesinde 3D modelini tamamlayabiliyorlar. Planörün tüm fotoğrafları çekildiği için en ufak detayları bile eklemeyi başarmışlar. Ses tasarımında ise planörün gerçek ortamda tüm açılardan uçuş seslerini kaydetmişler. Hem rüzgar gürültüsü hem de kokpitteki gerçek uşuş sesleri ile birlikte mükemmel bir planör deneyimini sunmayı hedeflemişler. Planör fiziksel hareketlerine ve aerodinamik rüzgara dayalı değişkenlere bağlanan rüzgar seslerini kullanarak rüzgar akışını simüle ederek daha canlı hissettirilmesi sağlanmış. Planörün bulutların üzerindeki hava süzülme hareketinin seslerini de uçuş modeli ile birlikte başarıyla uygulamışlar. Rüzgarın kanadı kaldırması, gövde ve kanat gıcırdamasını hissedebilmemiz termal rüzgarlara önem veriliyor. Ayrıca gerçek kayıtlardan oluşturdukları doğru variometre sesleri de uygulamışlar. Farklı yüzeylerde giderken planör ivmesine bağlı olarak farklı sesler çıkabiliyor. Son olarak planörlere özel farklı türde fırlatma yöntemleri de tasarlandı.

Havada süzülmek, motorlu bir uçakla uçmaktan çok daha farklı bir deneyim ve yeni bir oynanış enstrümantasyonu ile uçuş teknikleri getiren bir deneyimdir. Oynanış açısından iki fırlatma yöntemi arasından bir vinç veya uçakla çekilerek kalkış yapabileceksiniz. Bulutların altında ve sıcak zemin yüzeyleri üzerinde termal üretimi iyileştiriliyor. Güneş ışığı, gökyüzü koşulları ve zemin yüzeyi türü ise 10 mil frekansı ve gerilmeler üzerinde bir etkiye sahip olacak. Yaz veya kış ya da öğlen veya gün doğumunda uçmak aynı olmayacak. Hava durumun paneline eklenen termalleri göster seçeneği sayesinde nereye uçmanız gerektiğini görebileceksiniz. Planör(glider) iki farklı enerji kaynağına bağlı olarak havada kalabiliyor. İlki potansiyel enerji ile yerden yükseklik ve kinetik enerji ise hava hızı demektir. Hava akımını doğru bir biçimde kullanmayı öğrenmeniz gerekecek. Aynı zamanda planörde motor olmadığı için de bu sayede kanat şekilleri ile hava kalmaya çalışıyorsunuz. Klasik bir uçak barometresi, ikisi arasındaki enerji alışverişini gösterecek. Planörler sürekli inişte olduğu için potansiyel enerjiyi yakar. Termal enerjiyi kullanara uzun süre veya uzun mesafeler uçulabilir. Sınırsız yakıta sahip olmak gibi bir şey. Ayrıca planörde NATO baro metresi de var. Daha teknik oynanış ve oynama tekniği için termaller ile birlikte daha iyi performanslar elde etmek için adapte olacaksınız.  Güçlü termaller bekleniyorsa hızlıca aralarında uçmalı eğer zayıf termal akımları bekleniyorsa yavaşça geçmeli ve sonra da irtifanızı korumak için yavaş uçmanız gerekecek. Göstergelerde optimum uçuş hızını gösteren bir enstrüman var. Ağırlığınıza göre dinamik olarak da değişiyor. Balastı düşürdüğünüzde uçma hızı üzerindeki etkisi de görülecek. Ancak optimum uçma hızını hesaplamak için beklenen ortalama termal gücünü de girebileceksiniz.

Süzülerek uçmak yeni beceriler kazandıracak, atmosferi anlamak, her zaman optimumda kalmak için uçuş teknikleri ve enerjinizi nasıl yöneteceğinize dair strateji oluşturup uçabileceksiniz.

 

Planörler geldikten sonra MSFS platformunda tam olarak nasıl çalıştığını daha iyi anlayabilirsiniz.

 

 

SimülasyonTÜRK

One Comment

Leave a Reply
  1. Merhaba bu simülasyonu bilgisayar yada tv yardımıyla kullanabiliyormuyuz.
    Üçreti hakkında bilgi verebilirmisiniz.
    Teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ETS 2 – Wielton Dorseleri mi geliyor?

American Truck Simulator – Texas DLC’si 15 Kasım’da çıkıyor! (Tanıtım videosu)