Menu
in , , ,

FSEconomy ile Gerçekçi Sanal Havayolu Şirketi İşletmek! – Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator‘ın muhteşem atmosferinde VFR odaklı uçuşlarınız için FSEconomy adlı web sitesi ve eklenti 2005 yılından beri faaliyet gösteriyor. Gerçekçi bir şekilde inşa edilen sistem sanal hayayolu şirketi ve bir pilot olarak yolcu veya kargo taşıyabiliyorsunuz. Tüm oyuncuların online olarak tek bir sistemde buluştuğunu ve uçakları bulundukları havalimanından gerçek sahiplerinden para karşılığında kiraladığımızı ifade edelim. Yakıt ve yük bilgilerini özenle ayarlayıp yolcu veya kargo götürülmesi gereken diğer havalimanına uçuyorsunuz.

Her havalimanında her uçak bulunmuyor ya da iş çıkmıyor. Eğer kendi uçağınız yoksa ki bu uçak satın almak epey pahalı. Örnek olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yer alan ve bırakılmış bir uçağı kiralayabiliyorsunuz. Onunla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na aldığınız 10 yolcuyu taşıyarak aprona park ettiğinizde uçuş tamamlanıyor ve ücreti hesabınıza yatırılıyor. Uçak da orada kalıyor. Başka bir yere gitmek veya geri dönmek isterseniz orada kiraladığınız uçak veya başka bir uçak ile devam edebiliyorsunuz. Cessna 208 Grand Caravan, Socata TBM 930, Beechcraft King Air 350, Cessna 172 Skyhawk, MSFS tarafında en çok uçtuğumuz uçaklardan oldu. Prepar3D, X-Plane 11, FSX simülatörlerini de doğal olarak destekliyor. Ancak MSFS’de bu amaçla uçmak gerçekten çok iyi oluyor. Planlı bir şekilde dünyanın farklı yerlerinde kendi sanal havayolu şirketi ve pilot profiliniz için uçuyorsunuz. Belirli hava meydanlarında FBO satın alarak kendi işlerinizi de verebilirsiniz. Yine örnek vermek gerekirse Türkiye’de İstanbul Havacılık var. İstanbul-İzmir-Dalaman arasında yolcu taşıyabiliyorsunuz.

Web sitesinin arayüzü fazlasıyla basit ve eski gelebilir ama özelliklerine geldiğimizde hem online yapısı hem ücretsiz olması nedeniyle Neofly gibi eklentileri denesek bile tercihimiz FSEconomy’den yana oldu. 2 haftadır her gün belli uçuşlar yapıyoruz. MSFS’de daha önce gitmediğimiz pek çok yere uçtuk. Ve kendi uçağımızı alana kadar ST Airlines olarak devam edeceğiz. Büyük yolcu uçakları az sayıda var ve ona göre iş çıkıyor bu nedenle pistonlu veya turboprop uçaklarla ya da küçük iş jetleri ile uçmak daha iyi oluyor. Sistem buna göre kurgulanmış. Arayüzü dahil pek çok şeyi ciddi bir şekilde elden geçirilse harika bir yer olabilir. Ancak ücretsiz ve gönüllü bir ortam olduğunu düşününce bu mümkün olmuyor. Yine de bunlara kesinlikle takılmayın biz gerçekten keyif alarak ve biraz da rol yaparak uçuyoruz ve çok eğleniyoruz.

 

Tüm süreci videomuzda anlattık.


Yazılım olarak uçuş simülatörünüzle FSUIPC7 veya Simconnect bağlantısını kullanmanız gerek.

Burada FSE programınında FSUIPC7 versiyonu var. (Ben bunu kullanıyorum ancak arkadaşım SimConnect kullanıyor mesela onun arayüzünde daha çok bilgi var)

Burada ise FSE için SimConnect Client var. X-Plane Client ise şurada veriliyor.

 

Üyelik işlemleri!

https://www.fseconomy.net/welcome FSEconomy forum hesaplarına üye olduktan sonra FSE Game World için hesap açtırmanız gerekiyor. New FSE Game World Account Request bölümüne giderek üyeliğinizle “Ben FSE Game World hesabı açtırmak” istiyorum şeklinde tek bir konu açmanız gerek. Moderatörler saatler içerisinde inceleyip üyeliğinizi açıyor ve Game World tarafında kullanacağınız şifrenizi size iletiyor. Program üzerinde bu bilgileri girerek sisteme bağlanıyorsunuz.

Zor bir yanı yok. Maalesef eklentilerle bu şekilde daha keyifli uçuyor ya da oynuyorsunuz. 🙂


Microsoft Flight Simulator forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version