Menu
in , , ,

Farming Simulator 22 Platinum Edition – Ağaç işaretleme, boyama ve kesme sembolleri

Farming Simulator 22 Platinum Edition – Ağaç işaretleme, boyama ve kesme sembolleri

Platinum sürümünde ormancılığa odaklanıldığı ve onunla ilgili yeni özellikler geldiğini hepimiz biliyoruz. Giants Software bu özellikler için klasik blog yazılarını yayınlamaya devam ediyor. Farming Simulator 22 – Platinum Expansion ile gelen İskandinav esintili Silverrun Forest haritasında ağaçları kesmeden önce durumlarına göre sprey boya ile işaretleyebiliyoruz. Aslında bunun için geçtiğimiz aylarda küçük bir mod yayınlanmıştı. Bu yeni sürüm ile Giants ekibi yeni ağaç türleri de getiriyor.

STIHL marka sprey boya kutularını mağazadan satın alabileceksiniz. Kırmızı, Pembe, Yeşil, Beyaz Turuncu, Mavi gibi renkler var. Ancak renkler ve sembollerle hangi ağacı neden kesip kesmeyeceğimiz belirlenebiliyor.

Platinum sürümü ile yeni gelen sözleşme deadwood/ölü odun görevlerinde kaldırılması gereken ağaçlar işaretleniyor. Yalnızca işaretli ağaçları kesip yok edecek ve sağlıklı ağaçları sökerseniz ceza alabileceksiniz.

Kırmızı veya veyaz renkli sprey boyamalar birçok bölgede kereste hasadı, orman içinde taşıma ve hasat edilmiş kütük satışı söz konusu olunca kullanılıyor. Mavi veya turuncu renkler ise genellikle trafikle ilgilidir ve yakacak odun için kullanılacak kütükleri işaretlemek için kullanılır.

Tools menüsü altında sprey boyama kutularına erişebilirsiniz. Testere gibi bir kullanıma sahip. Tuş atayabilir ve bastığınızda istediğiniz sembol ile ağacı işaretleyebilirsiniz.

  • Logging trail: İki yatay, paralel çizgi ile işaretlediğinizde makinelerin gerçek odunculuk konumuna hareket ettiği anlamına gelecek.
  • Remove tree: Eğik çizgi ile işaretlenen ağaçların sökülmesi gerekecek.
  • Support tree: Daire şeklinde işaretlenen bu ağaçların kesilmesi değil desteklenmesi gerekecek. Yani o ağacı ve çevresindeki rahat bırakacak, yenilerini dikeceksiniz.
  • Saw off at this height: Aşağı bakan ok ile yatay çizgi şeklinde işaretlenen ağaçların o yükseklikte testere ile kesilmesi gerekir.
  • Deadwood yani ölü odun ağaçları ise ünlem işareti ile belirtilir. Yeni gelen ölü odun görev sözleşmelerini bulunacaklar. Bu tür ağaçları sökebilirsiniz.
  • X her türlü anlama gelebilir. Genellikle bu şekilde işaretlenen ağaçların herhangi bir nedenle sökülmesi gerektiğini işaret eder.

Bu semboller ve renkler evrensel olarak tanınmayabilir ancak oyun içerisinde bir anlam oturtulmuş.

“X” genellikle bu ağaç kaldırılmak için işaretlenmiştir anlamına geliyor. Ölü odun gibi durumlarda işaretlenebiliyor.

15 Kasım’da çıkacak olan genişleme haritası ile biz de yeniden oynamayı planlıyoruz.

 

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version