Menu
in , ,

American Truck Simulator Texas DLC – Meşhur Route 66 Otoyolu…

American Truck Simulator Texas DLC – Meşhur Route 66 Otoyolu…

 

Meşhur US Route 66 otoyolunun Texas eyaletinde yer alan bölümü artık American Truck Simulator‘da! SCS Software çok yakında çıkacak olan Texas DLC‘si için Route 66 otoyolundan görüntüler paylaştı. Arizona’da başlayıp New Mexico ile devam edip Texas eyaletinin kuzeyinden geçip Oklahoma ile doğu yakasına doğru devam eden Chicago’da biten ABD’nin ilk otoyollarından biri olan efsane rota yeni harita ile daha da uzuyor.

Route 66’nın Teksas-New Mexico sınırındaki ilk kısımlarından yaklaşık 15 mil uzunluğundaki San Jon ve Glenrio arasındaki I-40 yolunun yanında bulunabilir. Rotanın bu bölümünde genellikle toprak yol, eski ahşap köprüler ve şimdilerde hayalet kasaba olan Endee de dahil olmak üzere yol boyunca geçmişin tarihi kalınlarını içerir. Rotanın off-road kısmını getiren DLC, şimdilerde boş olan Glenrio kasabasında sona erecek. Yeni otoyol gelmeden önce 1970’lerde buraları gezginler için popüler duraklardan biriydi. Şimdi ise sadece uçcuz bucaksız çayırlardan esen döngelelere (tumbleweed) ev sahipliği yapıyor.

Yukarıda bahsedilen konumdan itibaren daha da doğuya doğru devam ettiğinizde Teksas’taki Adrian kasabası ile karşılaşacaksınız. Tam bu noktadan Chicago’ya olan mesafe Los Angeles’a olan mesafe ile aynıdır. Burada hala ünlü bir duraklama noktası olan Midpoint Cafe’yi de bulabilirsiniz. Rota boyunca aç gezginlerin uğradığı diğer bir durak ise Amarillo’daki 72oz (2kg) biftek yarışmasıyla dünyaca ünlü olan The Big Texan Steak Ranch. 1960’taki açılışından bu yana Big Texan, Route 66’da bir zorunluluk haline gelmiş. Kendine özgü mimarisiyle burasını orjinal olarak ana yol boyunca yerleştirmişler ancak tarihi otoyol çıkınca I-40’A daha yakın bir yere taşınma kararı almak zorunda kalmış. Bugün hala eski Route 66 tabelaları ve fotoğrafları süslenmiş ve yoldan geçen binlerce gezgin tarafından ziyaret ediliyor.

Son durak ise Cadillac Çiftliği! Hemen ilerisinde Giza Piramitleri ile aynı açıda bir tarlada burun aşağı gömülü olan on aracı bulabilirsiniz. 1974’ten beri gelen gezginler Cadillac’lara kendi tasarımlarını spreyle boyayarak kamu sanatına katkıda bulunmaya teşvik edilmiş. Hatta bugün sprey boyalı tasarımlar asfalt yolda da bulunuyor.

Texas DLC’si için macera çok yakında başlıyor.

Steam

 

 

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version