Menu
in , ,

Farming Simulator 19 – Precision Farming DLC’si ile Hassas Tarım özellikleri eklendi!

Farming Simulator 19 – Precision Farming DLC’si ile Hassas Tarım özellikleri eklendi!

Hassas tarım sistemi yeni ve ücretsiz Precision Farming DLC‘si ile Farming Simulator 19‘a geliyor. Avrupa Birliği’nin bir organı olan EIT Food ve John Deere iş birliği ile hazırlanan bu projede farklı toprak tipleri, numune toplama, ph ve nitrojen değerleri gibi tarımda verimlilikle doğrudan ilgili aşamalar ekleniyor. Precision Farming DLC’si ücretsiz olarak ModHub üzerinden indirmeye sunuldu. PC, Mac, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında kullanılabilyor. Bu EIT Gıda faaliyeti, AB Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Horizon 2020 kapsamında Avrupa Birliği’nin bir organı olan Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü’nden (EIT) fon almış. EIT; European Institute of Innovation and Technology

Proje ve DLC’nin geleceği

Precision Farming DLC’sinin bu projenin ilk adımı olduğu vurgulanıyor. Bu AB projesi tanınmış tarım makineleri üreticisi John Deere tarafından yönetiliyor ve Reading Üniversitesi ve Hohenheim Üniversitesi dahil olmuş. İki yıl boyunca bu proje üzerinde çalışacaklar. İlgili taraflar tarafından kesin, akademik ve bilimsel değerlendirmelerden sonra daha fazla özellik getirilmesi planlanıyor. Geri bildirimler de dikkate alınarak projenin devamında modern toplum ile tarım arasında yakın bir bağlantı kurmak için daha fazla oyun özelliği getirilecek.

 


Hassas Tarım modu FS 19’un eğitim kısmında Türkçe olarak anlatılıyor.

Bu Hassas Tarım modu Farming Simulator’a daha fazla gerçeklik ve gerçek tarımcılığın farklı unsurlarını ekler. Öncelikli olarak ekinlerin büyümesini etkileyen farklı toprak tiplerine odaklanır. Bu mod, haritadaki belirli noktalarda yer alan toprak hakkında yeni ve daha ayrıntılı bilgilere odaklanan bir genel bakış haritası ekler. Bu haritaya menüde dünya haritasının yanındaki sekmeden erişilebilir.

Toprak Tipleri

Bu modda toprak dört farklı toprak tipine bölünür. Her toprak tipi, ekinlerin yetişmesini ve sonuç olarak elde edilen verim miktarını etkileyen farklı niteliklere sahiptir. Bu nedenle tarladan maksimum verim almak için her toprak tipinin özel olarak ele alınması gerekir. Toprak tipleri; Killi Kum, Kumlu Kil, Kil, Siltli Kil

Toprak Numune Alma

Tarlayı oluşturan toprak tipini belirlemek için ilk olarak toprağın analiz edilmesi gerekir. Bu, mağazada yer alan ISARIA SCOUT gibi bir toprak numune toplama aracı ile gerçekleştirilebilir. Numune toplama aracını tarlanın farklı noktalarına sürebilirsiniz. Tarla, toprak haritasında tamamen koyu kırmızı renkle kaplanana kadar toprak numunesi almaya devam edin. Bu renk, numunelerin alındığı noktaları belirtir. Ardından toprak numenelerini analiz edilmesi için laboratuvara gönderebilirsiniz. Sonuçları birkaç dakika sonra toprak haritasında görebilirsiniz. Buna ek olarak pH ve Nitrojen haritasını da görebilirsin.

pH Değeri

Toprak haritasının yanında pH değeri haritasını bulabilirsin. Bu harita toprağın asit veya baz değerini belirtir. pH değeri, toprak tipine bağlı olarak her zaman uygun hedef aralığında olmalıdır.

Toprak tipine göre hedef pH değerleri:

  • Killi Kum: 6,0
  • Kumlu Kil: 6,5
  • Kil: 6,75
  • Siltli Kil: 7,0

pH değeri tarlaya kireç uygulanarak artırılabilir. Bu işlem her üç hasatta bir önerilir. Kireç serpme makineleri uygulama oranını varsayılan olarak uygun pH hedef seviyesine erişmek için gereken orana ayarlar ancak manuel olarak kontrol etme seçeneği de bulunur. pH değeri uygun seviyede değilse verim azalır. pH değeri, toprak tipine bağlı olarak her hasadın ardından azalır.

Nitrojen Değeri

ph değeri haritasının yanında nitrojen haritasını bulabilirsin. Bu, topraktaki mevcut nitrojen seviyesini gösterir. Uygun nitrojen seviyesi ekilen mahsule ve toprak tipine bağlıdır. Tarlada yürüyerek ve “Tarla Bilgisi Ekranına” bakarak tarladaki belirli bir noktanın mevcut ve hedef nitrojen seviyelerini görebilirsin.

Nitrojen seviyesi gübre veya doğal gübre uygulanarak artırılabilir. Bulamaç veya doğal gübre nitrojen seviyesini toprak tipine bağlı olarak sabit bir değerde artıracaktır. Bu işlemin tarlayı sonraki ekim için hazırlamadan önce yapılması önerilir. Mahsul ekilmişse mineral ve sıvı gübreler nitrojen seviyesini otomatik olarak mahsul gereksinimlerine göre ayarlar. Bu işlem mahsul ekildikten sonra ilk büyüme aşamalarında yapılmalıdır. Uygulama oranını manuel olarak kontrol etmek her zaman mümkündür.

Verim Haritası

Verim haritasınında tarlanın belirli noktalarındaki verimi görebilirsiniz. Bu daha sonra tarlayı analiz etmek için kullanılabilir.

Ekonomi Analiz

Her tarlanın ekonomik analizini edinmek için “Hassas Tarım” sayfasında her tarlanın üzerine tıklayabilirsin. Böylece tarlanın maliyelerini, kazancını ve toplam bakiyesini sıralayan bir pencere açılır. Tarlanın toplam değerlerini veya Sıfırla düğmesine son basıldığı zamandan bu yana elde edilen istatistikleri görüntüleyebilirsin. Böylece birden çok hasatta elde edilen verileri takip edebilirsin.

RTK İstasyonu

Mağazada, üzerinde RTK anteni bulunan iki yeni bina var. Bu anten işçiler için daha iyi GPS sinyali sağlar. Yeni binalardan biri haritaya yerleştirilirse yardımcıların hassasiyeti artar ve yardımcılar %11’e kadar daha hızlı çalışır.


Tanıtım videosu

Farming Simulator 19 forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version