Menu
in , ,

American Truck Simulator – 1.49 Güncellemesi

American Truck Simulator – 1.49 Update

American Truck Simulator1.49 güncellemesi tam sürümü yayınlandı. HDR Gökyüzü, ay ve yeni hava durumu efektleri ile 2. el çekici satın alma, gelişmiş hasar sistemi ve PACCCAR Teknik Merkezi ekleniyor. Ayrıca oyuncular tarafından çok istenen çift tuş atama kombinasyonu da sonunda dahil ediliyor.

1.49 ile ilgili geri bildirimlerinizi SCS forumunda iletebilirsiniz.

Oynanış seçeneklerinde Otomatik Far ve Otomatik Uzun Far özellikleri de sunuluyor.

 

 

HDR Gökyüzü, Ay ve Yeni Hava Durumu Efektleri

Geceleri gökyüzünde görünen Ay nihayet yıllar sonra geri dönüyor. Basit bir ekleme gibi görünse de Ay’ı gece gökyüzüne entegre etmek diğer şeylerin yanı sıra ay ışığını oluşturmayı ve hesaplamayı, su kütlelerindeki yansımaları yönetmeyi, ıslak yollarla uğraşmayı ve ayna etkilerini ele almayı gerektirmiş. Ekstra gerçekçilik katmanı sağlayan bu yenilik sayesinde geceleyin sürüş çok daha iyi görünecek. Çünkü bunlara ek olarak gece gökyüzünü de yeniden tasarlıyorlar. Hafifçe parıldayan dinamik yıldızlar eklenerek gece deneyiminin genel gerçekliği artırıldı.

ETS 2 ve ATS’de gökyüzü(skybox) artık Yüksek Dinamik Aralıklı(HDR) olacak bu da gökyüzünden daha zengin, daha canlı renkler olacağı anlamına geliyor ve hava durumu görsel efektlerinin de yükseltme almasını sağlıyor. Fırtınalar artık görünür şimşekler içeriyor ve daha sürükleyici bir deneyim sunuyor. Belirli bölgelerde gece gökyüzüne baktığınızda fark edecekleriniz sizi çok şaşırtabilir.


PACCAR Technical Center 

SCS SoftwareAmerican Truck Simulator için Washington eyaletindeki Kenworth ve Peterbilt markalarının üreticisi PACCAR Teknik Merkezi‘nin 1:1 yeniden oluşturulmuş gerçekçi halini ekliyor. Yeni Kenworth ve Peterbilt çekicileri hali hazırda arkaplanda geliştirilirken onlardan gelmeden önce bu kamyonlar için kurulmuş olan inovasyon ve geliştirme merkez üssü ATS’ye 1.49 sürümü ile dahil edilecek. Bu tesiste çekicilerin güç aktarma organlarından teknolojilerine kadar pek çok şey test ediliyor. Ve yeni nesil çekiciler de burada yaratılıyor.

SCS Software ekibi Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptığı son seyahatlerinde PACCAR’dan Teknik Merkezlerini ziyaret etmek üzere özel davet aldığı için öncelikli amaçları daha önce de gösterdikleri gibi yeni çekici modellerinin ses kayıtlarını almak ve 3D taramasını yapmak olsa da PACCAR ekibiyle etkileşimleri sırasında ortak bir vizyon ortaya çıkarmışlar. PACCAR Teknik Merkezi deneyimini ATS oyuncularına sunmanın harika bir fırsat olacağını fark eden SCS ve PACCAR takımları oyunculara bu test alanını keşfetme şansı sunmak istemiş.

Yaklaşan ATS 1.49 güncellemesinde PACCAR Technical Center’ı ilk elden deneyimle şansına sahip olacaksınız. Bu gerçekçi 1:1 rekreasyon sayesinde kamyon geliştirme dünyasına bir bakış sunacak ve bu alan oyun içi harita ve kullanıcı arayüzünde kolayca görülemeyecek olsa da meraklı oyuncuların keşfetmesini bekleyecek.

Oluşuturulan tüm bu alan keşfedilecek pek çok ilgi parçaya sahip olsa da ekstra bir heyecanı katmanı daha eklemeye karar vermiş. PACCAR Teknik Merkezi’nin içine küçük bir easter egg yerleştirilmiş. Burada bizi bir sürpriz bekleyecek.

*Easter Egg olarak aslında DAF XG eklenmiş: 😀

Washington eyaletinde Bellingam şehrinin sol alt bölgesinde PACCAR Teknik Merkezi eklenmiş.


 

Kullanılmış Çekici Bayisi(2. El Çekiciler)

SCS Software1.49 ile oyuncuların gönlünü fethedecek özellikler duyurmaya devam ediyor. ETS 2 ve ATS için sonunda 2. el kullanılmış çekici galerisi ekleniyor! Bununla kalmayıp hasar alma sistemini de aşınma ve yıpranma mekaniği ile ayrıntılı hale getiriyorlar. Kullanılmış çekici galerisine oyun arayüzünden ulaşabiliyoruz.

Kullanılmış çekiciler yeni araçlara kıyasla daha bütçe dostu olacak ve böylece ucuza satın alınabilecek. Ancak bu kullanılmış 2. el çekicilerde yıldız derecelendirmeleri ve çeşitli parçalarda hasarın ayrıntılı bir dökümünü gösteren pencerede kilometre, yıpranma gibi bilgiler verilecek.

Bu özellikler oyunculara çok para vermeden çekici sahibi olmaları için mükemmel bir fırsat sunuyor. Çok büyük bir yatırım yapmadan yola çıkmak isteyen yeni başlayan oyuncular ideal olacak. Aynı zamanda yıpranma özelliği de deneyimli oyunculara ekstra bir zorluk katmanı ekliyor.

Bu özellikle birlikte gelen en önemli değişikliklerden biri ise geliştirilmiş hasar ve onarım sistemidir. Geçmişte tek tek parçalar yüzde olarak temsil edilen hasar biriktirir ve onları tamir edebilirdik. Ancak 1.49 güncellemesiyle birlikte parçalar üç hasar türüne ayrılıyor.

  • Hasar(Damage): Bu tür hasarlar daha önce olduğu gibi standart onarımlarla giderilebilecek.
  • Parça Aşınması(Parts Wear): Aşınma ve yıpranma gösteren bileşenler için bunları değiştirmeniz gerekecek.
  • Kalıcı Aşınma(Permanent Wear): Kalıcı aşınma gösteren parçalar sadece tüm aracın Tam Restorasyonu ile onarılacak. Bu daha pahalı bir prosedürdür ancak çekici ve dorsenizi bozulmamış olan iyi duruma getirmek için tek yoldur.

Geliştirilmiş hasar sistemi ile araç bakımı üzerinde daha fazla kontrol sağlanacak. Artık hangi parçaların onarılacağı veya değiştirileceği konusunda kendi kararlarınıza dayanarak bilinçli seçimler yapabileceksiniz. Alternatif olarak çekici veya dorseniz için en iyi onarım stratejisi için de profesyonel tavsiye alma seçeneği de eklenmiş.

 


Mountains Rework – Utah DLC

Dört yıl önce American Truck Simulator için yayınlanan Utah DLC’si 1.49 ile daha iyi dağ manzaralarına kavuşuyor. Dağ oluşturma konusunda aradan geçen sürede SCS ekibi ilerleme kaydettiği için Salt Lake City etrafında dağları günümüzün standartlarına göre güncelliyor.


Keybind Modifiers (Tuş Kombinasyonu)

1.49 çok istenen başka bir özellik daha tanıtılıyor. Kontrollerdeki eylemler için yalnızca bir tuş atanabiliyorken artık 1.49 güncellemesi ile başka bir tuş ile daha kombinasyon kurulabilecek. Böylece örnek olarak Shift + L tuş kombinasyonu ile ışıklarınızı istediğinizi gibi kontrol edebileceksiniz. Simülatörler için oldukça faydalı olan bu çözüm nihayet ETS 2 ve ATS için de yıllar sonra gelmiş oluyor.

Tuş atama kombinasyonu oyunculara daha fazla eylem atama seçeneği sunmuş oluyor. Artık kısa basma ve uzun basma olarak da atamalar algılanabilecek. Tuşu basılı olarak tuttuğunuz uzun basma olarak algılanırken bir tuşa normal şekilde bastığınızda kısa basma olarak algılanacaktır.

Bu değişiklikten sadece klavyeler değil direksiyon setleri gibi diğer cihazlar da faydalanıyor. Geri bildirimlerinizi burada iletebilirsiniz.

Special Transport DLC Güncellemesi

30 Kasım’da çıkacak olan Kansas DLC’si ile birlikte ATS’nin 1.49 güncellemesi tam sürümünde ayrıca Special Transport DLC’si için 2 yeni devasa kargo ekleniyor. Rüzgar Türbini Kanadı ve Belden Kırmalı Dev Kamyon kargoları ile Colorado’da 2 yeni rota geliyor.

Otomatik Farlar(Automatic Headlights)
1.49 güncellemesinin tam sürümünde ETS 2 ve ATS için Otomatik Farlar özelliği de tamamlanıyor. BU özellik sayesinde akşam hava karardığında farlar otomatik olarak açılacak. Ancak bunun için farları bir kademe açarak bırakmanız gerekiyor. Uzun farlar ise otomatik olarak karşıdan bir araç geldiğinde veya önünüzde bir araç olduğunda önce kısa oluyor ardından tekrar araç yoksa uzun olarak yanmaya devam ediyor. Gerçekteki araçlarda olan bu harika özellik yıllar sonra platforma geliyor.

Değişiklikler Listesi 

Harita

  • Washington Eyaleti için PACCAR Technical Centre
  • Salt Lake City(Utah DLC) etrafındaki dağlar yenilendi

 

Görsel

  • HDR Gökyüzü, Ay ve Yeni Hava Durumu Efektleri

Araç

  • Special Transport DLC için Yeni Kargolar ve Kansas Rotaları Cargoes
  • Otomatik Farlar ve Uzun Farlar

Diğer

  • 2. El Kullanılmış Çekici Bayisi
  • Keybind Modifiers(Tuş Kombinasyonu)

 

 


Beta programına nasıl katılırım?

Steam > Oyun Kütüphanesi > American Truck Simulator sağ tıklayın Özellikler penceresinde BETALAR sekmesine gelin. public_beta > 1.49 seçin.
Şifre istemeyecektir. Güncellemeye başlayacaktır. Eğer olmuyorsa Steam programını yeniden başlatın.

American Truck Simulator forumu için tıklayın.
SimülasyonTÜRK

 

 

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version