Menu
in , , ,

Spintires The Original Game 1.3.3 güncellemesi, Steam’de satıştan kaldırılması

Spintires The Original Game 1.3.3 güncellemesi, Steam’de satıştan kaldırılması

Oovee Games, Spintires oyununu tekrar desteklemeye başlayıp çeşitli güncellemeler çıkarmıştı. Bu yaz ayında ise 1.3.3 sürümü ile birçok yenilik ve değişikliğin bulunduğu güncelleme yayınlandı. Hem eski araçlar geri dönüyor hem de grafik, seslerde iyileştirmeler yapılıyor. Spintires yaşanan olaylar nedeniyle uzun süreler güncellenememiş ve gelişememişti. Haliyle MudRunner yayınlandıktan sonra oyuncular için bir önemi kalmasa da şimdi MudRunner 2’yi beklerken Oovee Games kendi oyununun haklarını tekrar elinde bulundurduğu için oyunu güncellemeye başladı. Ancak bu sürüm yayınlandıktan sonra Steam’de yapılan DMCA telif şikayeti sayesinde satıştan kaldırıldı. Bu şikayetin Rusya’dan yapıldığı belirtiliyor. Steam Atölye desteği oyuna sahip olanlara devam ediyor. Güncellemeyi de bu şekilde aldılar ancak ne zaman geri döneceği bilinmiyor.

B-130 yani Zil 130 aracı yenileniyor. B-131 ve C-4310 kamyonları da geri dönüyor. Oyun içi grafiklerde iyileştirmeler yapılıyor. Yeni oyun dokuları, sis, alan derinliği gibi iyileştirmeler, Renk paletinde yapılan çalışmalarla daha gerçekçi olması sağlanmış. Alan derinliği azaltılmış, tüm zemin dokuları yenilenmiş. Bazı durumlarda sis azaltılmış. Gece-gündüz iyileiştirilmiş. Gece biraz daha parlak yapılmış(ay ışığında). Su yüzeyinde iyileştirmeler de var.

Dinamik hava durumu

İlk güncellemede yağmur yağışı eklenerek dinamik hava durumu getirilmişti. Yeni sistem ile birlikte rüzgarlar, yağış oranlarında düzenleme yapılıyor. Ve yapraklarla, tozlar uçuluyor. Bu dinamik hava durumu sisteminin ilk yinelemesiymiş daha sonra yeni geliştirmeler de yapılacak. Gelecekte yağmurun sıçrama efektleri, toprak ıslandığında çamurdan geçmenin zorlaşması, araçların ıslanması gibi özellikler eklenecek.

Ses sistemi de komple yenilendi.

Artık sesler tek bir kanaldan gelmiyor. Stereo yani çift kanallı sesi sistemi bunca yılın ardından Spintires’a ekleniyor. Artık sesleri daha iyi duyabileceksiniz. Araç sesleri devir hızı(RPM) ve motor yüküne bağlı olarak farklı şekile çıkacak. Tepeye tırmanırken bile motorun sesini farklı duyacaksınız. Aslında Spintires’da bu gibi özellikler her zaman biraz daha gerçekçiydi ama teknolojileri eskiydi. Yankı sesleri bile eklenmiş durumda. Motor fan sesi, twin-turbo sistemi, motorun aşırı yükte ve boştayken çıkardığı sesler gibi ayrıntılar var. Daha önceki güncellemede ilk kısımlar eklenmişti. Ortam ve etkileşim sesleri de ekleniyor. Oyundaki kamyonlara gerçek motor sesleri de dahil ediliyor. Vinç simülasyonunda PTO sisteminin temel sesleri de eklendi.

Serbest kamera getirildi. Artık oyun ortamında daha iyi fotoğraflar ve videolar çekebilmek için F2 tuşu ile açılan serbest kamera özelliğini kullanabiliyorsunuz. Numpad’de 2,4,6,8 tuşları ile kamera hareket ediyor. 5 tuşu ile kamyonu takip ediyor. – ve + tuşları ile kamerayı yukarı ve aşağı hareket ettirebiliyorsunuz. 0 tuşu ile kamera daha yavaş hareket ediyor.

Yol haritası

Oovee Games bir sürü güncelleme planladığını belirtiyor. Multiplayer’daki kayıt etme sorunları çözmeye çalıştıklarını ve çoklu cihaz desteğinin de olabileceği yazılmış. Ayrıca yeni bir ücretsiz DLC çıkacak. Aşağıda ilk görüntüsü var.

 

1.3.3 güncellemesinin değişiklik listesine buradan ulaşabilirsiniz. Liste çok uzun ve yıllardan sonra bu oyunda bu değişiklikleri görmek güzel ancak çok geç… Bu güncellemeye bile bakınca Spintires gibi efsane simülasyon oyununun yıllarca neler kaçırdığını, nasıl geride kaldığını görüyorsunuz. Ve buna hem geliştiren hem de yayınlayanların hataları neden oldu. Şimdi Spintires’ın devamı olan MudRunner‘ı oynuyor olsak da MudRunner 2‘yi bekliyoruz. Ve onda toparlandığını gördük. Üçüncü oyunlarında farklı stüdyolar ve şirketlerle çalışarak sonunda kurtuldu diyebilir miyiz? MudRunner 2 tanıtıldığında göreceğiz.

 

 

Spintires: MudRunner forumunda Spintires The Original Game için bir başlık açtık.

SimülasyonTÜRK

 

 

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version