Menu
in , ,

Farming Simulator 19 Beklentileri Karşıladı mı?

Farming Simulator 19 Beklentileri Karşıladı mı?

Simülasyon tarzı oyun severlerin merakla beklediği, Farming Simulator 19 sürümü 20 Kasım’da yayınlandı. Türkçe dil desteğinin yer aldığı Steam versiyonu 123 TL gibi bir fiyat ile karşımıza çıktı. Ayrıca fiyat konusuna değinmişken bir ayrıntıya parmak basmakta fayda vardır. Oyunun Playstation 4 ve Microsoft Xbox versiyonları bulunmasına rağmen bu versiyonlarda Türkçe dil desteği şu an itibariyle bulunmuyor.

Farming Simulator 19, Farming Simulator 17 versiyonuna ek bizlere neler sunuyor?

Oyun severlerin birbirlerine sıklıkla sorduğu sorular arasında ‘Farming simulator 19, Farming Simulator 17 versiyonundan farklı mı?’ Yer almaktadır. Farklılıklar arasında yeni eklenen cihazlar ve ekipmanlar dikkat çekmektedir. Bu cihazların eklenme sebepleri ise oyuna yeni katılan ürün yelpazesi olan Pamuk üretimidir. Hemen kısaca sizler ile oyun hakkında ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Oyun öncelikle görsel açıdan 17 versiyonundan daha ileride bir yapıya kavuşmuş. Görsel artıları ele alındığında bir adım daha öne geçmiş durumdadır. Fakat halen süper olmuş, harika yapmışlar gibi kavramları hak etmemektedir. Oyundaki oynanış ve sistematik 17 versiyonu ile aşağı yukarı aynı ayardadır. Ekstra olarak Pamuk üretimi için eklenen ekipmanlar ve cihazlar oyuna yenilik katmıştır. Bu özellikte oyuna gelen artılar arasında yer almaktadır. Oyuna gelen ekipmanlardaki eskime izleri de oyunu Farming simulator 17’den ayıran özellikler arasındadır. Zamanlar eskiyen ekipmanlardaki boya izleriyle bu eskime durumunu kontrol edebilmekteyiz. Dikkat çeken farklılık oluşturan bir sistem ise multiplayer oyunda birden fazla çiftlik oluşturulmaya izin verilmesidir. Bu tarz bir yenilik ile insanların oyunda daha fazla etkileşim kurmaları hedeflenmiştir. Kısaca ilk gözümüze takılan farklılıklar bunlardır. Zamanla oyunun daha ilerleyen dönemlerinde oyunumuzu ilerlettiğimizde farklılıklar gözlemlediğimizde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Farming Simulator 19 ucuz mu?

Farming simulator 19, oyununa göre aslında Türk oyun severleri için biraz pahalı bir fiyat ile satışa sunuldu. Steam’de 123 TL gibi bir lansman fiyatıyla karşımıza çıktı. Bu fiyat ile alınabilirliği tartışılır hale geldi. Çünkü bir önceli sürümü olan Farming Simulator 17 ortalama olarak 50 TL ile 80 TL bandında değişken bir fiyat ile Steam listelerinde yer almıştı. Kısaca Türk simülasyon oyun severleri için biraz pahalı olarak satışa sunuldu. Bekleyip satış oranlarını zamanla göreceğiz.

Farming Simulator 19’a neler eklenebilirdi?

Farming Simulator 19’da bazı kullanıcılar hayal kırıklığına uğradılar. Kullanıcıların beklentileri baya yüksek boyutlara gelmişti. Bizlerde oyuna daha çok yenilik gelmesi taraftarı idik. Fakat düşündüğümüz gibi olmadı. Oyunda bulunan multiplayer olayına daha yenilikçi bir yapıyla güncelleme yapılabilirdi. Örneğin, global bir ekonomiyle yürüyen, büyük bir dünya haritası çok hoş olurdu. Ayrıca online çok oyunculu bir yapıya kavuşturulabilirdi. Bence gayet hoş olacak bir özellik eklenebilirdi. Biliyorsunuz ki günümüzde çok sayıda oyunlar kendilerini çok oyunculu global haritalara yerleştirdi. Bu oyuna da bu tarz bir özelliğin gelmesi hem strateji hem de simülasyon tarzında bir oyunu karşımıza getirebilirdi. Farming Simulator 21 versiyonunu bize neler getireceğini bekleyip göreceğiz.

 

İsmail ŞENTÜRK

Leave a Reply

Written by bazaaredirne

Bazaar Edirne

Exit mobile version