Menu
in , ,

European Ship Simulator Erken Erişim Sürümü İncelemesi

European Ship Simulator Erken Erişim Sürümü İncelemesi

Yeni Nesil Ayrıntılı Gemi Simülasyonu: European Ship Simulator!

İngiliz Excalibur firması tarafından geliştirilen gemi simülasyonu European Ship Simulator’ın erken erişimi sürümü Steam’de oyunculara sunuldu. Erken erişim sürümünün incelemesini aşağıdan okuyabilirsiniz.

Lütfen bu uyarıyı dikkate alın!

European Ship Simulator henüz geliştirilme aşamasındadır. Steam’de erken erişime açılmıştır. Oyuncuların geri bildirimleri doğrultusunda geliştirilecektir.

Geliştirici: Excalibur

Yayımcı: Excalibur, Merge Games

Platform: PC / MAC / LINUX

Dil: İngilizce

Oyun hakkında kısa bilgilendirme,

Avrupa limanlarında geçen bir gemi simülasyonudur. Kariyer ve görev modlaru bulunmaktadır. Römorkör, feribot, kuru yük gemisi, konteyner, balıkçı gemileri gibi türler oyuna eklenecek. Limanlarda görevler bulunuyor. Bunları yerine getiriyorsunuz. Kariyer modunda sıfırdan başlayacaksınız. Görevler yapıp puan alacaksınız. Erken erişim sürümünde sadece 3 gemi ve 3 görev var. Tam sürüm çıkmadan yeni gemi ve görevler gelecek.

Steam Atölye desteği sayesinde oyuna ücretsiz modlar yapılabilecek. Tam sürümü 2015’te bekleniyor. Yeni bir simülasyon olduğu için önünde uzun bir yol var.

 

İnceleme için diğer sayfaya geçiniz.

 

Arayüz

Arayüz erken erişim sürümüne göre çok kötü olmuş. Daha ayrıntılı olması bekliyorduk. Bir de  buna çökme sorunları eklenince bizi zor duruma soktular. Oyunu çalıştırırken sorunlar yaşıyorsunuz. Pencere görünmüyor ve sonra geliyor. Video programları oyunu görmüyor. Bu en büyük eksik. Kayıt yaparken oyun çöküyor. Erken erişim sürümünde bu tür hatalar olmayabilirdi ama yine de gerçekçi ayrıntılı bir gemi simülasyonu olmuş. Tamamlanmış sürümünde daha iyisini görmek dileğiyle.

 

Römorkör kullanımı gerçekten garip 😀 Başta şaşırabilirsiniz alışınca yardırın :)))

 

İnceleme için diğer sayfaya geçiniz.

Çıkış Tarihi

Oyunun tam sürümü (kutulu dahil) Şubat 2015’te piyasada olacak. Erken erişimi oyunculardan geri bildirim almak için açtıklarını açıklamışlardı.

 

Gemiler ve Görevler

Erken erişim sürümünde 3 ayrı gemi türü ve görev bulunuyor.

Römorkör; Dover limanında bir göreviniz var. Kuru yük gemisinin yanına gidiyorsunuz ve onu limana çekiyorsunuz.

Feribot; Calais limanında iskeleye yanaşıp yolcuları indirmelisiniz.

Dökme kuru yük gemisi

Gece vakti yağmurlu Calais limanından ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. Belirtilen noktaya gemiyi götürmeniz gerekiyor. Ardından Dover limanına geçiyorsunuz ve iskeleye yanaştırıyorsunuz.

*Görevlerde zorlanabilirsiniz. Erken erişimden çıktıktan sonra kariyer modu eklenecek.

 

Gemilerin tasarımları gerçeğe göre yapılmış. Kaptan köşkünde size hissettiriyor. Şu an için kaptan köşkünden dışarı çıkamıyorsunuz. Kapılar açılamıyor. Tamamlanmış sürümünde güverteyi gezebileceğiz.

Yeni gemi türleri eklenecek. Daha ayrıntılı modellemeler bekliyoruz.

 

 

*Yolcu gemisini batırdık! İlk sürümden gemi batırma özelliği eklemişler. Kıyıya veya başka bir gemiye çarptığınızda önce uyarı veriyor yine çarparsanız artık çok geç! Yavaşça batıyor ve 🙁 Diğer tüm gemilerde batma özelliği geçerlidir.

 

İnceleme için diğer sayfaya geçiniz.

Limanlar hakkında

Erken erişim sürümünde Calais(Fransa) ve Dover(İngiltere) limanları bulunuyor. Tam sürümünde yeni limanlar eklenecek. Rotterdam vb. büyük limanların olacağı belirtildi.

Limanların daha ayrıntılı olması gerek. Farklı görevlerle limanlarda birçok iş yapılabilir.

 

*Kuru yük gemisi başımı döndürdü diyebiliriz. İlk oynayışımda şaşırdım üstelik yağmurlu havanın olması gerçekten etkiledi. Yağmur efekti pek iyi sayılamaz ama üzerinde uğraşılırsa 🙂

Gemi yönetimi ayrıntılı olmasına rağmen şu an hepsi kullanılamıyor. Erken erişim sürümünde; Işıklandırma ve siren kontrolleriyle gemiye güç verme panelleri çalışıyor. Hızınızı görebiliyorsunuz.

Gerçek bir gemi simülasyonu geliştiriliyor. Basit bir gemi kullanmayacaksınız. Limandan ayrılmadan önce yapmanız gereken işler olacak.

Yeni içerikler?

28 Kasım’da oyuna balıkçı gemisi eklenecek. Bununla birlikte 4 gemi türü ve 4 görev olacak. Tamamlandıktan sonra yeni gemi ve görevlerin olacağını yine önemle belirtelim.

 

İnceleme için diğer sayfaya geçiniz.

Grafikler

European Ship Simulator şu an sunduğu sistemle gerçekçi bir gemi simülasyonu yaratmayı hedeflediğini ortaya koymuş oldu. Geminin ağırlığını hissetmeniz, yağmurlu havanın etkisi ve dalgalar. Yağmur efekti yukarıda yazdığım gibi iyi olmamış ama geliştirilecek.

Erken erişim sürümüne göre arayüzde olduğu gibi grafikte de biraz geri kalmışlar. İlk yayınlanan görüntüler daha kötüydü ama yine toparlamayı başarmışlar.

İyi bir grafik verebilmesi için ayrıntılı bir panel sunması gerek.

Su, gökyüzü ve hava olaylarında şu an için başarılı bir iş çıkarılmış. Gemi kullanmanın ne demek olduğunu bize hissettiriyor.

Arayüzle birlikte grafikte gelişecektir.

 

Sesler

Başlangıç için yeterli. Dikkat etmeleri gereken önemli noktalardan biri olduğunu son çıkan simülasyon oyunlarından biliyoruz. Gerçekçi seslerle kaptan olduğunuzu hissettirebilirler. Grafik ve oynanış ile birlikte gelişecek bir özellik sonuçta…

Video inceleme

SimülasyonTürk’ün Düşüncüleri:

Sürekli erken erişim ve tam sürüm kıyaslaması yapıyoruz ama durum böyle. Oyunun ilk sürümü az içerikle dolu olmasına rağmen tam sürümünü sabırsızlıkla beklemenize neden oluyor.

Sektörde şu an gemi simülasyonu oyunu bulunmuyor. Ship Simulator serisi en son 2010 yılın bizimleydi ardındı bitti. Ondan sonra birkaç simülasyon çıkarıldı fakat istenilen verilemedi. En son Ship Simulator Maritime adlı arama kurtarma simülasyonu çıkmıştı.

Kamyon, çiftçilik, inşaat, askeri, araba simülasyonlarına yeterince doyduk ama şöyle tam ihtiyaçlarımızı karşılayan bir gemi simülasyonu bir türlü çıkmadı. Son 2 yılda simülasyon oyunları çok büyük bir sınav verdiler.

Türkiye’de simülasyon kitlesini oluşturmayı başardık. Artık diğer simülasyon oyunları ilgi görüyor ve satılıyor.

European Ship Simulator’ın erken erişim sürümüne bakarsak yıllardır beklediğimiz o gemi simülasyonu geliyor diyebiliriz.

Geliştiriciler ilk kez böyle bir oyun yapıyor. Var olan ihtiyacın farkında oldukları için bu türde bir oyuna karar vermişler. Zaten Birleşik Krallık(İngiltere’deler) bir ada ülkesi oyunda zorlanmayacaklardır. 🙂 Grafik, oynanış ve içerik yönünden gerçekten başarılı bir iş çıkarılırsa simülasyon dünyasında iyi bir konuma geleceğine eminiz.

Türkçe dil desteği konusunda herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Tamamlanmış sürümünde birden fazla dil desteği olursa ve beklenilenleri karşılarsa Türkçe için lobi faaliyetlerine başlarız 😀

Fiyat konusunda abartıya da kaçmadılar. Şu an imkanı olan erken erişim sürümünü satın alabilir. Steam Atölye desteği sayesinde European Ship Simulator için oyuncular tarafından yeni gemiler geliştirilebilecek.

Zaten iyi olmayan bir oyun için bu kadar uğraşmadığımızı siz de biliyorsunuzdur. Gemilere ayrı bir ilgimin olduğunu aslında armatör olacakken nereden buraya geldiğimi bilmediğimi de belirteyim. 😀

*Erken erişimde olduğu için puan vermiyoruz.

 

SimülasyonTürk – European Ship Simulator

https://www.simulasyonturk.com/kategori/european-shipsimulator/

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version