Menu
in

Bus Driver Simulator 2018’in Yol Haritası ve Önemli Gelişmeleri

Bus Driver Simulator 2018’in Yol Haritası ve Önemli Gelişmeleri

KishMish Games, Bus Driver Simulator 2018 için umut vadeden planları açıklayarak güvenimizi kazanmaya çalışıyor. Ocak ayında çıkan otobüs simülatörünü sizler için burada incelemiştik. Oyunun çıkışından sonra birçok güncelleme yayınlandı. Son çıkan güncellemelerle birlikte neler değiştiğini SimülasyonPark’ta bulunan ana konudan öğrenebilirsiniz.

Oyuna neler gelecek? Hangi özellikler geliştirilecek?

Oyunun ikinci haritası Almanya’nın Köln şehri olacak. Büyük bir şehir olan Köln gerçek ölçeği ile yer alacak.  Hatta her yıl düzenlenen Gamescom fuarının olduğu bina da oyuna eklenecekmiş. Bu rotayı bizlere ilkbahar sonu veya yazın başlangıcında sunmayı planlıyorlar. İlk olarak sadece senaryolar kullanılabilir olacak ardından serbest sürüş modu eklenecek.

 

Aynı zamanda gelen güncellemelerle ilk harita olan Serpukhov’un da grafikleri iyileştiriliyor. Buna ek olarak haritayı Oka tarafına genişletme planları da açıklandı. Bir köprü ile nehir üzerinden karşı tarafa geçilince ulaşılacak. Aşağıdaki mavi çizgili yollar şu an oyunda bulunanı temsil ederken kırmızı ile belirtilen yollar Oka genişlemesi ile eklenecek. Şehir dışına çıkılacağı için çevreyi tarla ile doldurabilecekler. Serbest modda ise rotalara başlayabileceğimiz dördüncü bir yer olacak. Oka dışında başlanmayacak.

Yeni çok popüler olan Avrupa otobüsü oyuna eklendi. Helvete3D tarafından OMSI 2 için modellenen MAN Lion’s Coach otobüsü lisanssız olarak oyuna eklenecek. Bu konu paylaşıldığında programlaması devam ediyor ve grafik olarak tamamlanması gerekiyordu.

Diğer otobüs ile geliştirilmeye devam ediliyor. Serbest sürüş modu ile birlikte ilkbaharda çıkış yapacak.

 

Genel planlar;

Serbest mod.

Serbest moda ilk kez girdiğinizde(kayıt etmeden), oyuncu tren istasyonunda doğacak ve ayrı bir menüden rota/satın alabileceği otobüsü seçecek.
– Otobüs satın alma ve onu katalogdan modifiye etme(perdeler, boyama vb.) olacak.
– Kamerayı döndürme ve otobüsü yükseltme özellikleri(perdeler/renkleri ve çeşitli şeyler) ile mevcut otobüsü görebileceğiz(belki garaja, hangar vb. eklenebilir).
– Başlatmak için bir rota seçilecek. Haritada kullanılabilir tüm rotaları görebileceğiz.
Başlama noktalarını seçmek için garajda doğacağız ve menü içinden tren istasyonu, otobüs istasyonu ve Lenin Meydanı seçilebilecek.
Rotayı seçtikten sonra (bu rotaya otobüsle yolculuk) bir program(duraklarda arasında önceden kaydedilmiş aralıklarla) oluşturulacak. Örnek olarak oyuncu bir ortada 9:02’de başlayacak ve mevcut rota bu saatten itibaren hesaplanacak. Oyun haritasında başlama çizgisi belirince oyuncu oraya gidip başlayabilecek.
Her şey standart senaryolarda olduğu gibi işleyecek tabi para bakiyesi hariç. Mevcut oyun bakiys rota üzerinde kazanılan para olacak ve oyununcunun toplam parası anlamına gelmeyecek.

Ayrıca oyuncu başka bir başlangıç noktası seçmeden açık dünyada yakıt doldurabilecek. Bir oyuncu başka bir başlangıç noktasına veya yakıt ikmali için bir rota seçmeden açık dünyaya gidebilir. Yakıt doldurmak için istasyonda yer alacak olan özel bir simgeye yaklaşmak ve tuşu basılı tutmak gerekecek.

Tabii bunlar serbest mod çıktığında yer alacak bazı özellikler. KishMish Games kendi Steam forumlarından oyun için isteklerinizi bekliyor.

Tekrar belirtelim serbest sürüş modu ilkbaharda çıkacak.

Yol haritasının özeti;

  • Serbest sürüş modu(Mart-Nisan)
  • Avrupa haritası ve otobüsü(Haziran ayına kadar)
  • Önümüzdeki aylarda gelen güncellemeler oyunun kendi hataları vb. sorunları çözülecek.
  • Ikarus otobüsü kesinlikle eklenecek.
  • Yeni trafik araçları ve yolcular için yeni kıyafetler olacak.(Ekim ayına kadar)
  • AI tarafından kontrol edilen otobüsler trafik dolaşabilecek.
  • Uzun vadeli planlarında ise
  • Yolcuların konforuna dikkat edeceğiz tepkiler gelecek. Ani frenlemede vs.
  • Modlama için destek getirilecek. Otobüslerin renkleri değiştirilebilecek. Harita editörü de çıkacak.
  • Multiplayer eklenecek.(Mayıs-Ekim ayları arasında)
  • Oyuncuların kendi radyo istasyonlarını ekleyebileceği özelliği(Mart-Nisan aylarında)
  • Dinamik hava durumu(Mart-Nisan-Mayıs ayları arasında)
  • Avrupa ve Rusya’da(Sovyetler dahil) kullanılan modern ve eski otobüsler…(Ekim ayına kadar
  • Eylül-Ekim aylarında Moskova Igromir oyun fuarına katılacaklar.

Xbox One ve PlayStation 4 için yayınlama planları da bulunuyor fakat yukarıdaki çoğu özellik ile birlikte planlarda değişiklikler olabilir.

Son olarak direksiyon seti desteği geçen gelen güncelleme ile tamamlandı. Artık debriyaj destekleniyor. Düz vites ile eski model otobüsler daha iyi kullanılabilir. Bunlara ek olarak oyun motorunun son sürümlerine güncelleme yapıldı.

Bus Driver Simulator 2018 kendi konusu ile SimülasyonPark’ta sizi bekliyor!

 

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version