Menu
in , ,

Yeni otobüs simülasyonu Bus Simulator 21 yepyeni özelliklerle yayınlandı

Bus Simulator 21 otobüs simülasyonu 7 Eylül tarihinde tam sürümüyle Steam’de yayınlandı. Serinin üçüncü oyunu olan Bus Simulator 21 an itibariyle Steam’de büyük tepki görüyor. Çeşitli oyun hataları ve 3. oyunda da iyileştirilmeyen yanlarıyla ilk gün Steam sayfasında inceleme “Çok Olumsuz” şeklinde ilerliyordu şimdi ise “Karışık” durumuna dönmüş. Küçük bir düzeltme gücnellemesi ile direksiyon setlerindeki sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Güncellemelerle iyileştirileceğini bilmek güzel ancak serinin çok da büyük değişimler içermeyen yeni oyununda bu kadar çok hatanın olması kabul edilebilir değil. Bus Simulator 21’in oynanış özelliklerini göz önünde bulundurduğumuzda herkesin kolayca oynayabileceği bir otobüs simülasyon oyunu ortaya çıkıyor. Otobüslerin 3D modellerindeki ölçüler, sürüş fizikleri, grafiklerde fazla kontrast ve renk paletinin garipliğini saymazsak 4 kişilik multiplayer sistemi, şirket kurma ve otobüs filosu oluşturma gibi özellikleriyle en dolu otobüs simülasyonlarından biri oluyor. Tanıtımı için de epey çaba sarf edilmişti. Yeni Amerikan haritası ile birlikte ABD’deki otobüs markalarıyla anlaşıldı ve pek çok otobüs modeli dahil edildi. Avrupa haritası iyileştirildi ve yine yeni otobüs markalarıyla toplamda 7 markaya ulaştı. 30 kadar otobüs modeli ile oyunculara hitap ediyor. Stillalive Studios, Unreal Engine 4 ile geliştirdiği ikinci otobüs oyununda umarızda gereken tüm düzeltmeleri ve iyileştirmeleri yapar ve BS21’in kitlesini memnun eder. Oyunun çoğu kısmında olumlu adımlar atılmış ancak günümüzün simülasyon topluluğu için yeterince ayrıntı ve derinlik bulunmuyor. Satın almak isteyenler oyunun durumunu göz önünde bulundurup karar verebilir. Ve gerçekten bazı açılardan Bus Simulator 18 üzerine ciddi bir şeyler konulamamış. Oyunun yapısı daha önce nasılsa öyle devam ediyor.

Steam fiyatı da Türkiye için 135 TL olarak belirlendi. PlayStation için 439 TL,  Xbox için 141.5 TL

tanıtım videosu

Bus Simulator 21, seri tarihinin en büyük ve gelişmiş filosuyla geliyor. Tam 30 farklı otobüsün yer aldığı dev bir filoya sahip Bus Simulator 21’de seride halihazırda yer alan Mercedes-Benz, Setra, IVECO BUS ve MAN gibi markaların yanına Volvo, Alexander Dennis, Scania, BYD, Grande West ve Blue Bird gibi uluslararası ünlü markalar da ekleniyor. Ayrıca seride ilk kez, şehir trafiğinin zorluklarına hem elektrikli hem de iki katlı otobüslerle göğüs germe şansına sahip olacaksın.

ABD’nin yepyeni ve etkileyici Angel Shores haritasına ve Avrupa’nın yenilenerek genişleyen haritası Seaside Valley’ye hazır ol. Açık dünya yaklaşımını iyice benimseyen Bus Simulator 21 sayesinde bir otobüs şoförünün heyecan verici günlük hayatını deneyimleyebilirsin. Oyunun iki devasa şehrinde sanayi bölgeleri, çevre mahalleler, hareketli Chinatown bölgesi, kordon, şehir dışındaki dağlık araziler ve iş merkezi özgürce keşfedilmeyi bekliyor. Üstelik farklı zorluk düzeyleri ve oyun modları, her türden oyuncuya hitap ediyor.

Bus Simulator 21’de uzun yollar kat eden usta bir şoföre dönüşmekle kalmayacak, gelişmiş yönetim araçlarını kullanma şansı da elde edeceksin. Detaylı zaman tabloları oluşturmak, otobüs alım satımı yapmak, yoğun saatlerde taşınacak yolcu sayısını da göz önünde bulundurarak verimli rotalar planlamak… Tüm bunlar ve daha fazlası seni bekliyor.

Masa başından kalkıp otobüslerinin başına mı geçmek istiyorsun? Hiç sorun değil! Bus Simulator 21’in otomatik özellikleri yönetim işlerini hallederken sen de bir otobüs tutkunu olarak yolların tadını çıkarabilirsin.

Ayrıca yenilenen yaya ve trafik yapay zekâsı, geliştirilmiş grafikler, yoğun saatlerle doğrudan ilişkili dinamik gece-gündüz döngüsü ve farklı hava koşulları oyuncuyu daha da içine çeken bir otobüs sürme deneyimi sunuyor.

İster tek oyunculu ister senkronize çok oyunculu oyna; yolcularını gecikmeden, güvenli bir şekilde varış noktalarına götür. Maaş gününün sonunda görevini hem vaktinde hem de güvenle yerine getirdiğin için ödülleri kap.

Oyunda yer alan haritada istenen durağa hemen gidebilme (hızlı seyahat), zamanı ileri alma ve NPC yönetimindeki diğer otobüs rotalarının kontrolüne hemen geçebilme gibi rahatlıkları sunan özellikler özgürce kullanılabilir. Tüm bunlar, sanal otobüs şoförlüğü deneyimini tamamlayıp direksiyon başında eğlenceli saatler geçirmeni sağlıyor!

Bus Simulator 21’i PC ya da konsollarda oyna ve seri tarihinin en detaylı otobüs sürme deneyimini yaşa!

Özellikler

  • Tam 30 farklı otobüsün yer aldığı Bus Simulator 21’de, seride halihazırda yer alan Mercedes-Benz, Setra, IVECO BUS, MAN gibi markaların yanına Volvo, Alexander Dennis, Scania, BYD, Grande West ve Blue Bird gibi popüler markalar da ekleniyor.
  • Klasik tek katlı körüklü otobüslere ek olarak, serinin bu yeni oyununda iki katlı bir otobüs ve toplu taşımanın geleceği olan elektrikli otobüsler de seni bekliyor.
  • Çok daha büyük bir açık dünya yaklaşımıyla geliştirilen, ABD ve Avrupa’da yer alan iki canlı ve devasa şehri keşfetmeden duramayacaksın!
  • İster tek başına, ister işbirliği modunda arkadaşlarınla birlikte sür.
  • Detaylı zaman tabloları oluşturma, haritadaki otobüs satıcılarını ziyaret etme ve saatlere göre yolcu yoğunluğunu hesaba katan verimli rotalar planlama gibi geliştirilmiş, tercihe bağlı yönetim özellikleri daha kapsamlı bir deneyim sunuyor.
  • Farklı zorluk düzeyleri ve oyun modları, her türden oyuncuya hitap ediyor.
  • Gelişmiş grafikler, yeni dinamik hava sistemi, gece-gündüz döngüsü, yeni yaya ve trafik yapay zekâsı oyunun gerçekçiliğini katlıyor.
  • Orijinallerine sadık kalarak oluşturulan otobüs sesleri, İngilizce ve Almanca olarak seslendirilen detaylı eğitim ve yolcu diyalogları oyun atmosferini geliştirip daha eğlenceli hale getiriyor.
  • Otobüs şoförünün vücut yapısının, kıyafetlerinin, ten renginin, saçının ve çok daha fazlasının geliştirilebileceği yeni karakter yaratma ekranı 15.000’den fazla kombinasyon sunuyor.
  • Hızlı seyahat, zamanı ileri alma ve filoda yapay zekâ kontrolündeki otobüsleri hemen sürebilme gibi kullanışlı özellikler menülerde geçirilen süreyi azaltarak yollara daha çok vakit ayırmayı sağlıyor.
  • Çok çeşitli özelleştirme seçenekleri: Otobüs yüzeylerini farklı renk, desen ve reklamlarla kişiselleştir. Yollardaki çukurların sıklığını istediğin gibi ayarla. Bilet makinesini ister çalıştır ister devre dışı bırak. Bunlar gibi nice seçenek seni bekliyor.
  • Yaygın direksiyonları, oyun kollarını, Tobii Eye Tracking’i ve TrackIR’ı destekler.
  • Dar yollar, karşı yönden gelen araçlar, dolambaçlı güzergâhlar, yoğun otobüs terminali, gece sürüşü, yol çalışmaları, karayolu kullanımı, yol çukurları, trafik sıkışıklıkları, yoldaki engeller, kasisler… Trafikte karşılaştığın bu gibi sorunların üstesinden gel!
  • Kirlenen otobüsler, özel isteklerde bulunan yolcular, ücret ödemeden binmeye çalışanlar, gürültülü müzik dinleyenler ve önü tıkanmış otobüs durakları gibi farklı olaylarla gerçekçi bir deneyim yaşa.
  • Kademeli mod genişletmesi (yalnızca PC’de): İlk çıktığında otobüslerin için kendi dış görünümlerini ve çıkartmalarını oluşturup daha ileri bir tarihte tasarımlarını Mod.io aracılığıyla toplulukla paylaş. Devam eden mod aracı genişletmesi sayesinde otobüs ve harita oluşturmak da yakında mümkün olacak.

Steam

7 markanın 30 otobüsü var!

Multiplayer özelliği tanıtım videosu

Bus Simulator 21 forumu için buraya tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version