Menu
in , , ,

WRC lisansı 18 yıl sonra Codemasters cephesine geri dönüyor!

WRC lisansı 18 yıl sonra Codemasters cephesine geri dönüyor!

GamesIndustry.biz sitesinin özel haberine göre Codemasters, FIA World Rally Championship serisinin oyunlarını geliştirmek ve yayınlamak için 5 yıllık özel anlaşma imzaladığı ortaya çıktı. Espor turnuvalarını da içerecek olan bu anlaşma 2023 yılından itibaren başlayacak 2027 yılına kadar geçerli olacak. WRC serisi şu an KT Racing tarafından geliştirilip NACON(BigBen Interactive) tarafından yayınlanıyor. WRC 9‘un Eylül 2020’de yayınlanacağını ve bunun WRC 10, WRC 11 olarak devam edeceğini geçtiğimiz aylarda öğrenmiştik. Codemasters firması WRC oyunlarını konsollar, PC ve mobil platformlar için 2023-2027 yıllar arasında geliştirip yayınlayacak.  Şu an DiRT Rally takımının 2023 yılındaki WRC anlaşmasına rağmen DiRT serisinin devam edeceğini ve bunun üzerinde çalıştıklarını belirtmişler. Codemasters tarafından geliştirilen ilk WRC simülasyonu 2024 finansal yılı sona ermeden çıkacak. Bu yıl sonunda DiRT 5 yayınlanacak. Ancak DiRT Rally 2.0 ile seri devam ediyor. 2021 yılında yeni bir DiRT Rally ile karşılaşabiliriz.

WRC’nin dünyanın en büyük yarış şampiyonlarından biri olduğu ve 150 farklı pazarda 830 milyondan fazla izleyeciye sahip olduğu haberin devamında belirtiliyor. Resmi WRC lisansına sahip son Codemasters oyunu 2002 yılında Colin McRae Rally 3 olmuştu. KT Racing’den önce ise Evolution Studios tarafından PlayStation 2’ye özel olarak WRC I, II Extreme, 3 ve 4 oyunları geliştirilmişti.

DiRT Rally 2.0 için ise Mart ayında Colin McRae içerik paketi yayınlanmıştı.

Böylece Dünya Ralli Şampiyonası’nın resmi simülasyon oyunu 2023 yılından itibaren Codemasters tarafından geliştirilip yayınlanacak. Bu 5 yıllık süreçte karşılaşacağımız simülasyonu gerçekten merak ediyoruz. Milestone bu durum sonrası nasıl bir yol izleyecek onu da sabırsızlıkla bekliyoruz.

WRC 9 resmen duyuruldu, WRC 10 ve WRC 11 de geliştirilecek…

 

 

SimülasyonTÜRK

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version