Menu
in , ,

Truck World: Driving School ücretsiz demosu çıktı!

Truck World: Driving School ücretsiz demosu çıktı!

Truck World: Australia oyunu için ücretsiz Driving School demosu 10 Ocak Salı günü Steam’de yayınlandı. HypeTrain Digital tarafından yayınlanan oyun TruckWorld Studio tarafından geliştiriliyor. Bu oyunda 20 bölümlük eğitim parkuru ve maden ocağı bulunuyor. Tam sürüme dair hala doyurucu bir şey gösterilmemiş olsa da bu sürüm ile oyunun temel mekaniklerinin nasıl olacağını deneyimleyebilirsiniz.

Çekici ve dorse ile park etme, manevra yapma gibi aşamaları hazırlanan parkur ortamında öğretiliyor ancak bunlar da çok detaylı ve zor görevler değil. 2019 yılında duyurulan yapım aradan geçen süre boyunca aktif olarak devamlı geliştirilmediği için 2023’ün ilk ayında Driving School temelli basit bir ortam görüyoruz. Dinamik gündüz-gece döngüsü, ekonomi sistemi, Avustral haritasının kalan kısmı gibi diğer detayları henüz göremedik.

Kullanıcı arayüzü güzel ayrıntılarla başlatılmış. Düz veya otomatik şanzıman entegre edilmiş. Debriyaj ile vites değiştirmenin yanı sıra H-Shifter desteği de var. Böylece direksiyon seti ile oynayacaklar için bir altyapı oluşturulmuş. Dorseyi arçatan inip ayaklarını kaldırdıktan sonra beşince tekerlekte çekicinin arkasında hortumları dorseye direkt takarak bağlıyorsunuz. Bunu isterseniz otomatik olarak da yapabilirsiniz. Yüklerin halatlarını bağlamak ve sıkıştırmak da mümkün ancak yine de bu özellikleri ve şu an görmediklerimizi daha doyurucu bir ortamda oynayamadık.

Topluluk olumlu baksa da burada grafiklerin farklı olması ve araçtan inme gibi son derece basit bir özellik göz boyuyor. Tam sürümde devamı nasıl getirilecek? İş sistemi nasıl işleyecek? Araç fiziklerinde detaya inilecek mi? Elbette çoğu özellik ilk iterasyonda basit olacak. Yine de beklentileri Unreal Engine’de geliştirilen normal bir kamyon simülasyon oyunu olarak sınırlasak daha doğru olur.

Tam sürümde bulunan özelliklerin artık tanıtılması gerekiyor. Buradaki ortamı siz de oluşturabilirsiniz. 🙂


Tır sürmenin temellerini öğren! Truck World: Driving School, zorluklar, sınıflar ve çok daha fazlasını içeren ücretsiz bir tır simülatörüdür.

Tır sürmeyi öğren

Elverişsiz taşra koşullarında büyük bir tırı başarılı bir şekilde sürebilmek için gereken tüm karmaşık kontrolleri keşfet.

Zor manevralar gerçekleştir

Zorlu ve dar noktalarda işe yarayacak ileri alengirli manevralarda ustalaşmak için temel ve ileri düzey derslere ve görevlere katıl.

Mükemmel puana ulaş

Zorluklara kucak aç ve çeşitli ileri düzey derslerde mükemmel puana ulaşmayı hedefle.

Zorlu yükleri taşı

Çeşitli yük ve römorklar taşıyan bir tırın nasıl sürüleceğini öğren.

Kabindeki kontrolleri kurcala

Ayna ve koltuk ayarları dahil kamyonun içiyle etkileşime geçmeyi öğren.

Truck World: Australia ana konusu için buraya tıklayın.

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version