Menu
in , , , ,

Microsoft Flight Simulator – Antonov AN-225 Mriya uçak eklentisi sonunda yayınlandı!

Microsoft Flight Simulator – Antonov AN-225 Mriya uçak eklentisi sonunda yayınlandı!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında yok edilen 6 motorlu devasa kargo uçağı Antonov AN-225 Mriya, Microsoft Flight Simulator için iniBuilds tarafından Antonov şirketi ile yakın bir iş birliğinde geliştirildi. Eklenti Asobo Studio ve Microsoft tarafından özel olarak yayınlandı.

27 Şubat 2022 tarihinde Rusya tarafından düzenlenen saldırı sonucu Hostomel Havaalanı’nda bulunan hangarında uçak yok edilmişti. Antonov’un orada bulunan diğer uçakları ile birlikte şirket binaları yağmalanmış ve zarar görmüştü. Microsoft ekibi Antonov AN-225 Mriya eklentisinden elde edilecek tüm geliri Antonov şirketine bağışlayacağını açıkladı.

Yok edildiği günün yıldönümünde çıkan eklenti MSFS Marketplace üzerinde 20 Dolar fiyatla satılıyor. Türkiye’de yerelleştirme sayesinde 56,25 TL’den satın alabiliyorsunuz. Marketplace sayfasında Microsoft tarafından Fahri Öztürk’e özel bir teşekkür mesajı da var. Fahri Öztürk daha önce MSFS için ücretsiz bir Antonov AN-225 Mriya modu yapmıştı. Bu nedenle özel olarak teşekkür ediliyor. Hatta 5 Şubat’ta Antonov modunu yenileyerek tekrar yayınlamıştı.

27 Şubat’ta ilk olarak PC için yayınlandı. Xbox Series X|S ve Xbox Cloud Gaming için Mart ayı sonuna doğru çıkacak. Bunun nedeni uçakta olan özel sistemlerin şu an Xbox’ta desteklenmeyen WASM nedeniyle getirilememesidir. Sim Update 12 betası şu an devam ediyor. Tam sürümü Mart ayı sonunda yayınlandıktan sonra AN-225 Mriya uçağı da güncellenerek Xbox kullanıcılarına sunulacak.

 

Tanıtım Videosu

Ekran Görüntüleri


 

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version