Menu
in ,

Honeycomb Aeronautical yepyeni ürünlerini Flight Sim Expo’da tanıttı!

Honeycomb Aeronautical CEO’su Nicki Repenning, FlightSimExpo‘da yeni ürünleri duyurdu. PC yanı sıra Xbox ile de uyumlu hale getirilen Alpha Flight Controls Yoke XPC‘de yeni eklenen özellikler de bulunuyor. Tasarımdaki birkaç yenilikle beraber %400 daha iyi çözünürlük hassasiyeti sağlayan hall effect sensörleri ekleniyor. İçerisine yeni bir yay baskılı anahtar da eklenmiş. 2022’nin ilk çeyreğinde 299 Dolar fiyatla Xbox, PC ve Mac platformları için satışa sunulacak. Honeycomb bu ürünle sınırla kalmadığını daha önce açıklamıştı. Throttle ve joystick paketi de duyuruldu. Hatta özel bir oyuncu koltuğu, masaya takabilmemiz için gereken bağlantı aparatları, Bravo Throttle Quadrant için trimi için GA Trim Wheel cover duyuruldu. Honeycomb’ın ilk ürünlerinden sonra çoğu simülasyon kullanıcısı 3D printer yardımıyla çeşitli aparatlar üreterek cihazı farklı yönlerden daha işlevsel hale getirmişti.

Lima Flight Chair isimli koltuğun kolçaklarına yeni tanıtılan Tango Foxtrot ürünleri bağlanabiliyor. Tango Foxtrot ürününde 2 ayrı eksenli throttle,bir stick ve üzerinde Aribus vb. diğer uçaklarda ihtiyacınız olan birçok tuş ve switch bulunuyor. Flaps, speed brake, park brake , landing gear dahil APU ve sol, sağ motor başlatma anahtarları, aydınlatma anahtarları, dpad gibi tuşlar yer alıyor. Stick ürünündeki bazı parçalar değiştirilebiliyor. Modüler yapı bu üründe de devam ettirilmiş. Hem genel havacılık hem de yolcu uçakları için kullanabileceğiniz çok fonksiyonlu bir ürüne haline dönüştürülmüş. Bununla kalmayan Honeycomb firması askeri donanımlara da giriyor. Tango Foxtrot tasarımını Sigma Tau adı ile savaş jetleri ve helikopterleri için gereken butonları da ekleyerek uygun hale getirmiş. Bu ürünlerin tamamı Xbox ve PC için uyumlu olacak. Tango Foxtrot Stick, 2021’nin ilk çeyreğinde ve Throttle ise 2022’nin ikinci çeyreğinde satışa çıkacak. Sigma Tau için şu an üretilmiş bir prototip bulunmadığı için fuarda test edilemedi ve diğer ayrıntıları daha sonra açıklanacak.

Yeni aksesuarlar arasında XL clamp bağlantı aparatları, Alpha ve Bravo için tozdan koruyan torbalar ve adaptörlü yüksek güçlü 30w ve 6 port olan bir USB çoklayıcı duyuruldu.

Honeycomb Aeronautical tarafından uzun süredir beklenen Charlie Rudder Pedalları da fuarda yerini almıştı. Fuarda ziyaret edenler yeni ürünleri yakından inceleme fırsatı bularak ve yeni rudder pedalları da deneyebilmişti. X-Plane 12 testleri de Honeycomb ürünleriyle gerçekleştirilmiş.Charlie Rudder Pedalları 1 ay içerisinde ön siparişlere başlayacak ve önümüzdeki yılın başında çıkacak.

Pedallar çıktığında SimülasyonTÜRK için de gönderilecek. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Ancak bazı ufak tefek yenilikler nedeniyle çoğu kullanıcı tepki gösteriyor. Honeycomb ise ürünleri güncellemeye ve geliştirmeye devam edecek. Üretim sorunları nedeniyle yapılan ertelemeler ve yaşanan stok sorunları da bir yandan sıkıntı doğuruyordu.


Kaynaklar: FSElite.net, FlightSimExpo

 


Honeycomb ana konusu için buraya tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version