Menu
in , ,

Farming Simulator 22 oynanış videosu ve yeni özellikleri FarmCon 21’de ortaya çıktı!

FarmCon 21‘in ikinci akşamında Farming Simulator 22‘nin oynanış görüntüleri ve yeni özellikleri ortaya çıktı. Giants Software ekibi canlı yayında FS 22’nin yeniliklerini tanıttı. Parallax Occlusion Mapping uygulanan yeni zemin dokuları, yeni partikül efektler, yeni düz vites geçiş sistemi, güncellenmiş mahsul dokuları, iyileştirilmiş animasyonlar ve seslerle birlikte yeni oyunun ayrıntılarını öğreniyoruz.

İlk olarak videoda Giants Software’dan QA Lead Ken Burgess ve Oynanış Geliştiricisi Stefan Maurus anlatıyor.

Oynanış videosu #1

İlk bölümde öne çıkanlar:

  • İyileştirilmiş yeşillikler ve ekinlerin dinamik rüzgar reaksiyonları
  • Zemin dokularında Parallax Occlusion Mapping efektleri
  • Yeni lastik markası: Continental!
  • Yeni özellik: otomatik biçerdöver tablası eğim ve yükseklik kontrolü
  • Yeni özellik: düz vites geçişleri
  • İyileştirilmiş animasyonlar ve sesler
  • ve daha fazlası…

Genel olarak videoya baktığımızda arazi ve genel zemin dokularının Parallax sayesinde daha gerçekçi ve 3D gibi görünmesi dikkatimizi çekiyor. Işıklandırma, renk paleti, gölgelendirmelerde yapılan iyileştirmelerle FS 22’nin grafik ortamı daha düzgün görünüyor. Örnek olarak Buğday’ın grafik dokuları değiştirilmiş. Bunu pek çok yerde görüyoruz. Hasat sonrası tarlada kalan köklerinden üzerine gelen lastik izleri daha iyi olmuş. Ayrıca kültivatör ile sürerken de bu samanlar kalmaya devam edecek. Toprağa karışacak. Farklı toprak işleme ekipmanlarıyla farklı olaylar görebileceğiz. Mahsuldeki rüzgar efekti de daha dinamik şekilde değiştiriliyormuş. Rüzgarın yönüne göre mahsul da sallanıyor.

Tarlada maalesef bu sene de çeşitli sınırlamalar nedeniyle multiangle-çoklu açı tarla sürme imkanı olmayacak. Bunun bellek optimizasyonu ve multiplayer tarafındaki senkronizasyon ile birlikte performansından endişe ediliyor. Aynı anda iki fakrlı açıyı işlemesi mümkün değil.

Düz vites ve otomatik vites geçişleri! Traktörler ve biçerdöverler dahil oyunda bulunan araçlar gerçekte olduğu gibi kendi şanzımanlarına sahip olacak. Böylece eski bir traktörü düz viteste kullanabileceğiz. Henüz net olarak gösterilmedi çünkü yayındaki videoda gamepad ile oynanıyordu. İyileştirilen seslerle birlikte vites geçişleri, motor sesleri daha iyi oluyor. Otomatik viteste D – N – R şeklinde kullanabileceksiniz.

Biçerdöverde hasat anında çıkan partiküller iyileştirilmiş ve 3D gibi püskürtülüyor. Aynı işlemde öndeki biçtiğiniz tabla için de geçerli. Farklı biçerdöver tablalarında farklı efektler göreceğiz. Bunun gibi görsel efekt iyileştirmeleri FS 22’de yer alıyor. Biçerdöverin tablası için otomatik eğim ve yükseklik kontrolü sayesinde otomatik olarak engebeli bir arazi algılandığında tabla yukarı kalkabilecek veya tam tersi olacak.

Alman Rudolph markasının römorkları oyuna dahil edilmiş. Ayrıca Continental lastikleri de seride ilk kez yer alacak. Bunlarla birlikte damperli römorkların hidrolik silindir sistemi daha gerçekçi bir animasyona kavuşturulmuş. Yeni sesler bu ayrıntılar için de geçerli ve gerçekten hoş çıkıyor. John Deere 7810 traktörü yeni geliyor ve bu traktörde düz vites kullanma imkanımız da var. İsteğe bağlı olarak otomatik vitese de geçebilirsiniz. Traktörün içindeki sürücü modelinin vites değiştirme animasyonları da eklenmiş.

Tahıl depolama siloları da Polonyalı UNIA markasından alınmış.

Haritada yapay zeka yayalar her tarafta dolaşıyor hatta bulunduğumuz çiftliğin içinden de geçiyorlar.

Oynanış videosu #2

İkinci bölümünde anlatılanlar:

  • Çeşitli ekipmanlarla yeni zemin kaplamaları
  • ve onların oynanıştaki efektleri
  • CLAAS XERION SADDLE TRAC
  • Rudolf Hörmann lisanslı yeni inek ahırı
  • Geliştirilmiş bulamaç uygulaması
  • ve daha fazlası…

Hayvanların animasyonları güncellenmiş ve daha dinamik olmuş. Verdiğiniz yemlere tepki verebiliyor, koşturabiliyorlar.  Cinsleriyle ilgili bir şey göremedik. Genişletilmiş özelliklere sahip çeşitli modlar bekleyeceğiz. Hayvan modlaması FS 22’de mümkün olmayacakmış.

CASE traktörü ve kültivatörü hasat sonrası tarla sürülüyor. Ve yepyeni partikül efektlerini de burada da görüyoruz. Daha gerçekçi yapılmışlar. Artık kültivatörle saman kalmış tarlayı sürdüğümüzde samanlar yok olmuyor toprağa karışıyormuş gibi duruyor. Bu da kullandığımız ekipmana göre değişiyor. Bu taraftan oyuna baktığımızda FS 22 gerçekçi animasyonlar ve irili ufaklı özelliklerle daha doğru yapılmaya çalışılmış. Traktörler ve diğer araçların artık daha gerçekçi plaka, levhalara sahip olması da bunlara bir örnek olarak gösteriliyor.

Claas Xerion Saddle Trac bulamaç tanklı ilaçlama aracı da yakından gösterildi. Bulamaç doldurma olayı yeni gelen lisanslı Rudolf Hörmann inek ahırında değiştirilmiş. Aynı zamanda bulamaç olayının tarlaya uygulanması da iyileştirilmiş. Ve zemin dokularıyla beraber daha farklı görünüyor. Aşağıdaki ekran görüntüleri videodan alındığı için düşük çözünürlüklü duruyor ancak videoyu izlediğinizde daha iyi görebilirsiniz.


FarmCon 21’in 3. akşamında iyileştirilen ses sistemi, yerleştirilebilir üretim zinciri binaları ve daha fazlası ortaya çıkacak.


YouTube kanalımızda videosu yayınlanacaktır.


Farming Simulator 22 forumu için tıklayın.

 

SimülasyonTÜRK

Farming Simulator 22 – Mevsimsel Oynanış ayrıntılı olarak tanıtıldı [FarmCon21]

Farming Simulator 22’nin Yeni Amerikan haritası Elmcreek, FarmCon 21’de tanıtıldı! (video)

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version