Menu
in , ,

Farming Simulator 22 – Mevsimsel Oynanış ayrıntılı olarak tanıtıldı [FarmCon21]

FarmCon21‘in ilk akşamki canlı yayında Giants Software, Farming Simulator 22‘nin mevsimsel değişikliklerinden ve oynanışa etkisinden bahsetti. İlkbahar, Yaz, Sonbahar ve Kış mevsimleri Farming Simulator 22’de ilk kez resmi olarak yer alıyor. Giants ekibi de canlı yayında mevsimsel değişikliklerin oyuna olan etkisini anlatıyor. FS 22’de mevsimler isteğe bağlı olarak kapatılabilecek. 1 ay oyunda 1 gün olarak geçecek böylece her mevsim 3 gün olacak. Ancak bu tartışmaları körükledi çünkü çoğu oyuncu Mevsimler modu ile birlikte 6-9-12 hatta bir mevsimi daha fazla günde oynayabiliyor. Umarız bir ayar seçeneği getirilir.

FarmCon21’in ilk akşamki canlı yayınında Giants Software’dan Oynanış Geliştiricisi Jos Kuijpers, Mevsimsel değişiklikler hakkında bilgiler verdi. Aşağıdaki videoyu izleyerek FS 22’nin Mevsimler özelliğine ait oyun içi görüntüler görebilirsiniz.

Mevsimler boyunca yaşanacak olan görsel değişimler

Farming Simulator 22’nin dört mevsim karşılaştırma görüntülerinden sonra geliştirici stüdyo oyundaki çeşitli varlıkların görsel görünümünü güncellemiş. Ağaçlar, çimenler ve çalıların renkleri artık daha homojen yapılmış. Yani mevsim değiştikçe örnek olarak İlkbahar’dan Yaz mevsimine geçildiğinde ağaçlar daha koyu olacak. Genel oyun grafiklerini de güncellemişler ancak hala üzerinde çalışılıyormuş. Örnek olarak yukarıdaki suya baktığınızda yansımaların daha doğal göründüğünü anlayabilirsiniz.

 

Her mevsimin kendine has özellikleri sebebiyle yıl boyunca atmosferinde biraz değiştiği belirtiliyor. İlkbaharda ağaçlar yapraklarını canlı renklerler büyütmeye başlıyor ve Yaz aylarında olgunlaşarak yemyeşil ağaçlara dönüşüyorlar.

Sonbahar mevsiminde ise renk paleti değişiyor. Kış geldiğin her şey kalın bir kar tabakasıyla kaplanmadan önce atmosferde biraz melankoli oluşuyormuş. Elmcreek haritasındaki şelalede buz sarkıtlarıyla dolu bir mağara da yer aldığı için ziyaret etmemiz tavsiye ediliyor. Evlerin de çatılarından aşağıya sarkan buz sarkıtları bulunuyor.

Mevsimsel oynanış açıp kapatılabilecek!

Mevsimsel döngüleri uygulayarak Farming Simulator 22’ye yeni bir oyun düzeyi eklendi. Ancak bu sadece görsel bir olay değil. Eğer olmasını istemezseniz “mevsimsel büyümeyi/seasonal growth” devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece mahsuller mevsimden bağımsız olarak ekilir ve hasat edilir.  Oyundaki mevsimler aylara bölünmüştür ve bir yıl on iki günden oluşur. Yani oyun içi her gün bir aya eşit oluyor. Her 3 ay bir mevsime denk geliyor. Mevsim başına 3 gün düşüyor. Zaman ölçeğini kontrol ederek günlerin hızını yavaşlatabilir veya hızlandırabilirsiniz. Bu tamamen oyuncuya kalmış bir durum ancak tepki çekti. Çünkü mevsim başına düşen gün sayısını oyuncunun isteğine bağlı olarak değiştirilebilmesi mümkün kılınmalıdır.

Kış mevsiminde kar yağışı kapatılabiliyor. Mevsimler modunda  gördüğümüz çoğu ayrıntı var.

Mevsimsel oynanış: Mahsul takvimi!

Dört mevsim boyunca yukarıdaki mahsul takviminden hangi ürünün ne zaman ekilip biçileceğini öğrenebileceğiz. Üzümler ve Zeytinler, Mart-Nisan-Mayıs aylarında yetiştirilmek için ekilirken Eylül ve Ekim aylarında hasat edilecekler. Sorghum ise Nisan-Mayıs ayında ekilmek ve Ağustos-Eylül aylarında hasat edilmek zorundadır. Burası da Mevsimler modu sayesinde yabancı gelmiyor. Mahsule olan talepler dolayısıyla yıl boyunca satış fiyatları değişecek. Yüksek fiyattan satmak isterseniz hasat ettiğiniz ürünleri depolayabilirsiniz.

Ve tarım arazileri karla kaplandığında yukarıdaki kürek ile karları kaldırabileceğiz. Görüntüye ilk baktığınızda kar yağışı, traktörün lastikleri ve yerdeki Parallax Occlusion Mapping ile geliştirilmiş taşlı yüzeyler dikkat çekiyor. Parallax özelliği bu gibi alanlarda görüntüyü gerçekçi hale getirmiş. Ancak kar yüzeyleri neredeyse aynı… Hayvancılık için de kış mevsimi gelmeden önce planları yapıp yeterli yiyeceği saklamamız gerekecek. Eğer kar küremekten hoşlanmıyorsanız ve hiç hayvanınız yoksa üretim zincilerine başlamayı düşünebilirsiniz.



Farming Simulator 22 arayüzünde ufak tefek değişiklikler de yapılmış. Muhtemelen kullanıcı arayüzündeki renkler kişiselleştirilebilecek ve isterseniz kırmızı, sarı, siyah, mavi, yeşil şeklinde seçebileceksiniz.

Mevsimler sırasında rotasyon yapmak? Tarlayı nadasa bırakmak?

Mevsimler modu ile birçok güzel özelliğimiz vardı ancak maalesef bu tanıtım yazısında mahsul rotasyonu ve nadas özelliğini göremedik. Daha çok görsel bir mevsimler özelliğini gördük. Yine Mevsimler özelliği için genişletilmiş özelliklerle dolu bir Mevsimler modu bekleyeceğiz.

Harita modlarında Mevsimsel özellikler mod yapımcısı tarafından hava paternleri kullanılarak hazırlanacak. Yani ayrı olarak GEO modları kurmanıza artık gerek kalmıyor. Örnek Brezilya haritasını kurduğumuz direkt Mevsimler özelliğine uyumlu olarak mahsul ekim-hasat takvimi özelleştirilmiş olacak.

Bahçedeki barbekü, masa, sandalye gibi 3D objeler ise Kış mevsiminde ortadan kaybolabilecek. Bunun bir ayarı getirilmiş.

Vites sistemi getirilmiş. Sağ altta düz vites simgesi ve altında otomatik D – N – R viteslerini görebiliyoruz.


YouTube kanalımızda bir video yayınlanacak.

Farming Simulator 22 forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version