Menu
in , ,

Farming Simulator 22 için yeni mahsuller: Üzüm bağları, Zeytin bahçeleri ve Sorghum

22 Kasım 2021‘de çıkacak olan yeni çiftçilik simülasyonu Farming Simulator 22‘de üzüm bağları, zeytinlikler ve sorghum bulunuyor. Üretim zincirinin bir parçası olan bu ürünler seride ilk kez yer alacak. Bu üç yeni mahsul mevsim döngüsüne göre ekilip hasat edilecek. Mevsimler özelliğinin simülasyona orijinal olarak entegre edilmesi sayesinde mevsimlere göre mahsül yetiştirme sistemi geliyor. Kendi üzüm ve zeytin bağlarınıza sahip olabileceksiniz.

Çıkış tarihi, ön sipariş bilgileri ile birlikte sinemaik video için buraya tıklayın.

Üzüm bağları!

Mart-Haziran arasında üzümler ekilecek daha doğrusu ekim dönemi olacak. Eylül-Ekim aylarında ise New Holland Braud 9070L ile toplanacaklar. Üzüm asmaları aşağıda görüldüğü üzere hazırlanmış. İlaçlamasını da yine özel ekipmanlarla yapabileceğiz. Üzümlerin yetişmesi için toprağın gevşetilmsi ve malçlanması da gerekiyor. Malç toprak yüzeyine uygulanan bir tabakadır ve toprak neminin korunması, toprağın verimliliğinin ve sağlığının iyileştirilmesi, yabancı ot büyümesinin azaltılması gibi faydaları var.

Zeytinlikler

Yıllardır beklediğimiz zeytin yetiştiriciliği de nihayet Farming Simulator 22 ile seride hayat buluyor. Zeytinler tıpkı üzümler gibi Mart-Haziran ayları arasında ekilecek(yetiştirilme dönemi) ve Eylül ayında yeni eklenen New Holland Braud 9090X makinesi ile toplanacak.

 

Sorghum

Yeni bir tahıl türü olan sorghum mahsulu ise dünyadaki en önemli gıda maddelerinden biri olarak sayılıyor ve tatlı ot ailesinin bir üyesidir. Diyet liflerine sahip olduğu için oldukça besleyicidir ve insanlar tarafından birçok farklı biçim tüketilir. Çoğulukla kurak iklim bölgelerinde yetiştiriliyor ve bu nedenle dünyada giderek daha da önemli hale geliyor. Türkiye’de ise büyükbaş hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını ekleyelim.


Üzüm, zeytin ve sorghum’un üretim zincirine etkisi!

Üzümler yeni tanıtılan üretim zincirinde meyve suyu işleme tesisine satılarak üzüm suyu olarak değerlendirilebilecek. Şarap üretiminin olmayacağı belirtildi. Zeytinlerle ise zeytinyağı üretimi yapılabilecek. Yeni tahılımız Sorghum ise ince un üretmek için tahıl değirmenine satılacak. Ve fırın tarafından kullanılabilecek.

Üretim zinciri ile ilgili gerekli bilgileri buradan öğrenebilirsiniz.

Farming Simulator 22 çıkış tarihi açıklandı! Sinematik tanıtım videosunda üzüm bağları ortaya çıkıyor…

 


Farming Simulator 22 forumu için tıklayın.

 

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version