Menu
in , ,

Euro Truck Simulator 2 – 1.47 Güncellemesi

Euro Truck Simulator 2 – 1.47 Güncellemesi

SCS Software, Euro Truck Simulator 2 için 1.47 güncellemesi tam sürümü yayınlandı. Tamamen yenilenen Almanya şehirleri ve Adaptif Seyir Kontrolü, Acil Frenleme Sistemi ile Rastgele Yol Tümsekleri, kişisel satın alınabilir gaz tankerleri, hayvan taşıma dorsesi eklenen önemli özellikler arasında yer alıyor. Geri bildirimlerinizi bu bölümde paylaşabilirsiniz.

 


Germany Rework

Almanya’da ise Frankfurt, Stuttgart, Erfurt, Nürnberg ve şehirleri tamamen yeniden inşa edildi. Bağlantı yolları ile birlikte yenilenen bu şehirler DLC kalitesine kavuşuyor.

 


Kişisel Gaz Tankerleri/Ownable Gas Cisterns

Avrupa ve Amerikan modelleri olan bu dorseler çeşitli uzukluklara, şasilere ve kişiselleştirme seçeneklerine sahip olacak. Bu tankerler etan gazı, propane, LPG(doğal gaz) gibi tehlikeli ve yanıcı gazların taşınmasında kullanılıyor.

ETS 2 ise 2 dingilli 10 metrelik şaside 40m3 ve 3 dingilli 12 metre uzunluğunda şaside ise 50m3 gaz taşınmasına izin verecek. Aksesuarlar burada da mümkün olacak. Avrupa ve Amerika’nın bu konuda farklı kuralları ve tercihleri olduğu için yangın söndürme tüpleri, hortumlar, çamurluklar, ışıklı tamponlar, araç kutuları, boyanabilir/krom kutular ile çeşitli boyamalar olacak.


Ownable Livestock Trailer

Satın alınabilir ve özelleştirilebilir Hayvan taşıma dorsesi nihayet 1.47 güncellemesi ile Euro Truck Simulator 2 için eklendi.

Satın alınabilir kişisel dorseleriniz artık yük piyasasından hayvan taşıyabileceksiniz. İnek, Domuz, Koyun gibi hayvanların taşınacağı anlaşılıyor. American Truck Simulator’da zaten olan dorse tipinde ETS 2’ye ek olarak dorse karoseri ve şasisini özelleştirme ile işaretleyiciler, çamurluk, tampon, araç kutuları gibi seçenekler bulunuyor.

 


Adaptive Cruise Control & Emergency Braking System 

1.44 güncellemesinde deneysel özellik olarak eklenen Adaptif Seyir Kontrolü ve Acil Frenleme Sistemi nihayet tam sürüme kavuşuyor. 1.47 güncellemesinde bu iki özelliği artık kullanabileceksiniz. Adaptive Cruise Control ve Emergency Braking System özelliklerini oynanış seçeneklerinden kontrol edebilirsiniz. Yoğun bir trafik içerisinde işinize yarayacaklar.

ACC özelliğini 40(120 feet), 30(90 feet), 20(60 feet) metre şeklinde ayarlabilirsiniz. ACC ile birlikte Acil Frenleme Sistemi trafikte giderken önünüzdeki araçları algılıyor ve kazayı engellemek adına siz hızlı gitseniz bile frenleme yapıyor ve aracı yavaşlatıyor. Bu teknoloji gerçek dünyada çoğu modern çekicide bulunuyor ve her gün sayısız hayatı kurtarıyor.

Açık beta boyunca bu özellik için de çeşitli iyileştirmeler yapılacak.


Custom City Intros – Road to the Black Sea DLC
Önceki güncellemede özel tanıtım sahneleri Iberia DLC’si şehirleri için gelmişti. Şimdi ise Road to the Black Sea DLC’si şehirleri için özel tanıtım sahneleri(City Intro) ekleniyor. Oyuncu yeni bir profil açtığınzda bu eyalet şehirlerinde birinde başlarsa özel tanıtım sahnesi devreye giriyor.


Random Road Bumps / Rastgele Yol Tümsekleri

Her yeni güncelleme araç fizikleri ve sürüş odaklı yenilikler görmek topluluğu memnun ediyor. Bu kez 1.47 güncellemesi ile Random Road Bumps denilen Rastgele Yol Tümsekleri geliyor. Bu küçük  tümsekler yollara kusurlu bir his vermek için tümsekler prosedürel olarak oluşturuluyor. Sürücüler tarafından görülemeseler de bu hafif tümsekleri hissedebilecek ve sürüş sırasında bu tümseklerin aracınızı etkilediğini duyabileceksiniz. Herhangi bir araçla yolda giderken sallantı efekti oluşmasını sağlamışlar. Böylece tüm yollarda aracınızın hiçbir şeyden etkilenmeden dümdüz gitme hissini yok etmeye çalışmışlar. Topluluğun yine yıllarca beklediği ve sonunda alabildiği geliştirmelerden biri oldu. Bu özelliği gelecekte geliştirmeye devam edecekler.


Kariyer Geçmişi Yeniden Tasarlandı(UI Redesign)
 
Bu güncelleme ile Kariyer ekranı yenileniyor. Kariyer geçmişinizde yaptığınız tüm ilerlemeler ve tamamladığınız tüm teslimatlar daha düzentli ve ayrıntılı şekilde gösteriliyor. ETS 2 ve ATS için geçerli olacak. İki farklı sekmede İstatistikler ve Önceki Teslimatlar diye ayrılmış. Teslimatlar, Keşif, Sürücü Deneyimleri ve Cezalar olarak ise 4 ayrı başlıkta profilinizi görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca kariyerinizde son 2 haftada aldığınız cezaları gösteren bir bölüm eklemişler. Trafik işaretlerine çarpmak, direksiyon başında uyuyakalmak gibi küçük şeylerin kalıcı silicinizde olması gerekmediğine karar vermişler. Önceki işlerinizi, kargonuzu, teslimatı hangi gün yaptığınızı, gelirinizi, DP’nizi(XP), harcanan zamanı vb. durumları gösteren teslimat günlüğünü de yeniden tasarlamışlar.

Türkçe çevirileri beta sırasında eklenebilir. Umarız bu geliştirmeler yeni özelliklerin hazırlığı olur. World of Trucks için söz verilen o büyük geliştirmeler yıllardır bekleniyor.


In-Game Update Log

Euro Truck Simulator 2 ve American Truck Simulator için kullanıcı arayüzüne yeni bir bilgilendirme ekranı eklendi. Bir DLC içeriği veya büyük bir güncelleme çıkışı sonrasında oyuna ilk girişinizde açılabilir bir pencerede son yeniliklerden bahsedilen bir ekran olacak.



Economy Reset Teleport

Daha önce oyun yüklendikten sonra oyuncunun ekonomisi sıfırlanıp garaja ışınlanma durumu vardı. SCS ekibi yaptığı değişiklik ile buna karar verme ekranı getiriyor. Ekonomi sıfırlama teleport ile açılan harita ekranında garaja mı yoksa servise mi hızlı seyahet etmek istediğinize karar vermenizi sağlayacak bir ekran açılıyor.


Değişiklik Listesi

Harita

  • Almanya’da birkaç şehir yenilendi(Stuttgart, Frankfurt, Erfurt, Nürnberg)

Araçlar

  • Kişisel Satın Alınabilir Gaz Tankerleri
  • Satın Alınabilir Hayvan Taşıma Dorsesi(Livestock Trailer)
  • Adaptive Cruise Control & Emergency Braking System 

Oynanış

  • Road to the Black Sea DLC şehirleri için özel tanıtım sahneleri
  • Ses Yönü Filtresi
  • Performans İyileştirmeleri(gece, kötü hava, yoğun trafik)
  • Rastgele Yol Tümsekleri(Uneven Surface Simulation)
UI 
  • Kariyer Geçmişi Kullanıcı Arayüzü Yeniden Tasarlandı
  • Oyun İçi Güncelleme Günlüğü Ekranı
  • Ekonomi Sıfırlama Teleport

 


Modlarla kullananlar için bir hatırlatma! Güncelleme açık beta boyunca yeni özellikler getirdiği için dikkat etmekte fayda var. Çeşitli uyumsuz modlarla çökme sorunları yaşanabilir.


Beta programına nasıl katılırım?

Steam > Oyun Kütüphanesi > Euro Truck Simulator 2 sağ tıklayın Özellikler penceresinde BETALAR sekmesine gelin. public_beta > 1.47 seçin.
Şifre istemeyecektir. Güncellemeye başlayacaktır. Eğer olmuyorsa Steam programını yeniden başlatın.

Euro Truck Simulator 2 forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version