Menu
in , ,

Euro Truck Simulator 2 – 1.45 Güncellemesi

Euro Truck Simulator 2 – 1.45 Güncellemesi

Euro Truck Simulator 2 için yeni bir güncelleme daha tamamlandı. Hannover şehir yenilemesi, Krone için yeni dorseler ve Werlte üretim fabrikası, JOST beşinci tekerleri ile yağmur sensörü 1.45 güncellemesinde ETS 2 için sunuldu. Convoy multiplayer için opsiyonel modlar desteği de ekleniyor. Resmi forumlarında güncelleme için geri bildirimlerinizi iletebilirsiniz.

 

 

Tanıtım videosu

 

Hannover Rework

Almanya’daki Hannover şehrinin yenileneceğini duyurdu. Almanya daha önce 3 farklı etapta yenilenmiş ancak şehirleri eski tasarımda kalmıştı şimdi ise sıfırdan yapılan çalışmalarla Hannover gerçeğe uygun olarak hazırlanmış. 1.45 güncellemesi ile yayınlanacak. Önümüzdeki güncellemelerde Almanya’nın diğer şehirleri ve ana haritada eski kalan küçük ülkeler de olabilecek gibi görünüyor.

Avusturya’da olduğu gibi neredeyse tüm şehri silip sıfırdan başlamışlar. Şehir merkezi yenilenmiş, yeni ekonomik bölgeler eklenerek tamamen farklı bir yerleşim düzeni oluşturulmuş. Hannover iş merkezleri ve ticaret alanları artık yer alıyor. Ticaret fuarı merkezi olan Hannover Messe ise 1:1 ölçekte dahil edilmiş. Hem ticari araçlara yönelik bir sergiye sahip hem de bu markaların teknolojik gelişmeleri, inovasyonlarını sergilemelerini sağlayan IAA Taşımacılık Fuarı düzenleniyor.

SCS Software ekibi bu ve benzer fuarlara katılıyor. IAA Fuarı ise 20-25 Eylül 2022 tarihlerinde olacak. Hannover Fuarı ise 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Bakalım ileride bu sanal alanlar neler için kullanılacak?


Satın Alınabilir Tanker Dorseler 

Uzun süre sonra nihayet kişisel olarak satın alınabilir tanker dorseler geldi. Şimdilik tanker dorselerin iki farklı tipi geliyor. Yakıt tankeri ve kuru dökme yük silo dorsesi ekleniyor. Her iki dorse tipi de farklı kişiselleştirmelere sahip. Gelecekte tanker dorselerin diğer modelleri de eklenmeye devam edecek.
Yakıt tankerlerinde yanıcı sıvılar taşınacak. Silo tanker dorselerde 4 farklı karoser tipi var(Single, Double, B-double, HCT). ETS 2’de bu dorselerde kum, çimento veya tahıl gibi bir dizi dökme yük malzemesi taşınabiliyor.

Krone DLC Güncellemesi ve Werlte Üretim Tesisi

1.45 güncellemesi ile Krone Trailer Pack DLC’si 2 yeni dorse ile Krone’nin Almanya, Werlte şehrindeki fabrikası geliyor.  ETS 2 için 2 yıl kadar önce Krone fabrikası ziyareti yapılmış ve birçok dorsenin fotoğrafları alınmış, 3D tarama görüntüleri kaydedilmişti.

Krone Trailer Pack DLC‘si sahipleri yeni Profi Liner Building dorsesi ve Paper Liner dorse modellerine ücretsiz kavuşuyorlar. Bu yeni üç dingilli dorselerin ikisi de geri çekilebilir dingillere sahip. Krone Paper Liner perdeli dorse ve Profi Liner Building Material dorseleri ile tohum çuvalları, gübreler, bitki toprağı, yer karoları, kiremitler, tuğlalar taşınabilecek. Boxliner dorse için de iş piyasasında yeni kargolar olacak. Orijinal Krone boyamaları, kenarlıklar, palet dolapları, lastik dolapları ve tamponlar isteğe bağlı olarak bulunuyor. Kabin için ise 5 yeni Krone aksesuarı ekleniyor.


 

Avusturya & Hannover için özel şehir tanıtım sahneleri

1.45 güncellemesinde Avusturya şehirleri ve Almanya’nın yenilenen Hannover şehri için özel sahnelerden oluşan tanıtımlar ekleniyor. Bu şehirlerden birinde yeni profile başladığınızda gösterilecek.


JOST Beşinci Tekerleri

JOST markasının beşinci tekerleri eklendi. 1956 yılından beri dünya çapında patentli üretilen çelik döküm beşinci teker bağlantısı JOST, ETS 2’de Mercedes Benz Yeni Actros, Renault Trucks T, Scania Next-Gen S, Scania Next-Gen R, ile DAF 2021 XG ve XG+ çekicilerine 1.45 açık betasında ekleniyor.

İlk aşamada yukarıdaki çekicilere eklenirken ikinci aşamada ETS 2 filosundaki kalan diğer araçlara getirileceği açıklandı. JOST beşinci tekerleri bundan sonra standart hale gelecek. Bu 5. teker bağlantıları her markada şasi tiplerine göre farklı şekilde yer alacak.


Convoy için Opsiyonel Mod Desteği

Multiplayer oyun modu Convoy için isteğe bağlı modlar özelliği geldi. Oturum sahibinin oyunundaki gerekli tüm modları yüklemenize gerek kalmadan Convoy oturumlarına katılmanıza izin veriyor. Bunu kullanmak istediğinizde hem sunucu ayarları hem de istemci tarafında etkinleştirme seçenekleri oluyor. Çoğu durumda oturumda eksik olan modu görüntülemeyeceği belirtilmiş ancak bazı durumlarda örnek olarak bir oyuncu sizde olmayan bir aracı kullanıyorsa aynı boyutta renkli bir placeholder/yerine çıkacak olan bir kutu görünecekmiş.

Mod yapımcıları “mp_mod_optional” kullanarak modlarını convoy sunucularının görmeyeceği şekilde belirtebilir. 

Opsiyonel bir mod olarak yayınlanan modlar kullanıldığında karşı tarafta olmasa da sizin oturumunuza bağlanabilecekler. Daha küçük ve kolay bulunmayan, herkeste olması gerekmeyen modlar için harika olabilir.

 


 

Yağmur Sensörü

Günümüzdeki araçlarda bulunan yaygın hale gelmiş güvenlik özelliklerinden biri olan Yağmur Sensörleri eklendi. Yağmurun yoğunluğunu algılayarak, sileceklerin hızını otomatik olarak ayarlıyor. Aracınızın sileceklerini birinci konuma getirdiğinizde bu özellik aktif oluyor. Böylece yağmurun şiddetine göre silecekler otomatik olarak hızlanıyor veya yavaşlıyor.

Oynanış ayarları kısmında bu özelliği etkinleştirebilirsiniz.

Erişilemeyen Yol İşaretlerini Gizleme Seçeneği

Yeni bir kullanıcı arayüzü seçeneği geliyor. Kapalı ve sürülemeyen yollarda çıkan X işaretlerini artık kapatabiliyorsunuz. Bu ayarı yaptıktan sonra dikkatli sürmenizi tavsiye ediyorlarsa yoksa görünmez duvarlara çarpabilirsiniz. Erişilemeyen bir yolun işaretlerini gizlemenize rağmen şaşkınlıkla oraya çarptığınızda kısa bir süreliğine X kapalı yol işaretleri görünecekmiş. 🙂 Evet açıkçası bunun için yıllardır bir sürü mod yapıldı ve 10 yıl sonra ETS 2’ye orijinal olarak getirildi.  😀




1.45 Değişiklik Listesi

Harita

Oynanış

  • Convoy için opsyionel MOD desteği
  • Yağmur Sensörü
  • Erişilemeyen yol işaretlerini gizleme seçeneği
  • Avusturya & Hannover için özel şehir tanıtım sahneleri

Araçlar

  • JOST beşinci tekerleri(ilk sürüm)
  • Kişisel, Satın Alınabilir Tanker Dorseler (Dry Bulk and Fuel Tank)
  • Krone Paper Liner, Krone Profi Liner Building Dorseleri,  daha fazlaKrone kabin aksesuarları (Krone Trailer Pack DLC gerektiriyor)

 


Beta programına nasıl katılırım?
Steam > Oyun Kütüphanesi > Euro Truck Simulator 2 sağ tıklayın Özellikler penceresinde BETALAR sekmesine gelin. public_beta > 1.45 seçin.
Şifre istemeyecektir. Güncellemeye başlayacaktır. Eğer olmuyorsa Steam programını yeniden başlatın.

 

Euro Truck Simulator 2 forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version