Menu
in , ,

ETS 2 artık 149 TL! Harita DLC’leri ise 134 TL’den satılacak…

ETS 2 artık 149 TL! Harita DLC’leri ise 134 TL’den satılacak…

ATS‘nin ardından ETS 2 ve DLC’leri için de zamlar yapıldı. Steam’de şu an itibariyle SCS Software’ın Euro Truck Simulator 2 ve American Truck Simulator oyunları artık 149 TL’ye satılıyor. ETS 2 ana oyun fiyatı 39 TL’den 149 TL yapıldı. Harita DLC’leri de İskandinavya dahil olmak üzere 134 TL‘den satılıyor. Going East ise 69 TL yapılmış.

Türkiye’nin Trakya kısmı ile İstanbul, Edirne ve Tekirdağ şehirlerinin dahil olduğu Road to the Black Sea DLC‘si de 48 TL’den 134 TL‘ye çıkartılmış. Dorse ve kargo paketleri 36 TL olurken modifiye paketleri 29 TL yapılmış. Ülkelere özel boyama paketleri genel olanlar ise 4 TL’den 7 TL oldu. Genel paketlerde ise fiyatlar 14 TL’ye yükseltilmiş.

Heart of Russia DLC’si de 134 TL’den yayınlanacak. Henüz resmen duyurulmayan Balkanlar genişlemesi de bu fiyattan çıkacak. Yakın zamanda Renault T Evolution Tuning Pack yayınlanması bekleniyor.

Bu fiyatlarla maalesef her şey ülkede ateş pahası olmuşken her zaman ucuz olmayı başaran ETS 2 ve ATS’nin yeni içerikleri daha kolay satamayacak. İndirimlerde eski paketler %75 kadar düşse de indirimli fiyatı eski indirimsiz fiyata denk gelecek. Bir zamanlar 7.5 TL’ye satılan ETS 2 neredeyse yeni çıkan bir oyun kadar değerlendi.

Arjantin’den sonra ETS 2’nin hala en ucuza satıldığı 2. ülkeyiz. Şu an Dolar karşılığı $9.33 ve global fiyata göre %53 daha ucuz. Eski fiyatlarda harita DLC’leri her zaman ana oyun fiyatına yakın yapılıyordu şimdi de aynı şekilde yüksek fiyattan ayarlanmış. Türkiye’deki ekonomiye ve paranın değersizliğine SCS Software’ın ve Steam platformunun dayanma gücü kalmamış gibi görünüyor. 4 TL’ye satılan onlarca boyama paketinin indirimde 2 TL olduğunda Dolar güncel olarak 0,1252 ödenmiyor tam aksine Steam’deki sabitlenen kurdan işlem görüyordu. Şimdi ise güncel kurdan ödenecek. Direkt güncel kurdan bu şekilde hesaplanması acaba biraz daha az olabilir miydi diye düşündürüyor.

 

 

İndirim döneminde satın almayanlar pişman olabilir. Aslına bakarsanız geçtiğimiz yaz bu indirimler yapılsa çok daha fazla tepki görebilirdi. An itibariyle ülkedeki duruma bakıldığında kimsenin umrunda olduğunu düşünmüyoruz. Çok daha önemli dertlerimiz var.

Not: Road to the Black Sea yayınlandığında 9 TL’lik zam için kıyameti koparan arkadaşlara selamlar… 1 Dolar şimdi 15,98 TL 

Steam’de ana oyun

Iberia
a

Road to the Black Sea

Volvo Construction Pack

Turkish Paint Jobs Pack DLC

Yeni fiyatlar

 

Eski fiyatlar

 


Euro Truck Simulator 2 forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version