Menu
in , ,

ETS 2 – 1.43 güncellemesi tam sürümü çıktı!

1.43 güncellemesi tamamlandı. Euro Truck Simulator 2 için MAN TGX EfficientLine 3, yeni kişisel damperli dorseler, Lyon şehri yenilemesi, İberya için yeni yollar, FMOD ses güncellemesi, yeni SDF font desteği, kullanıcı arayüzü iyileştirmeleri, kontrolcü desteği geliştirmeleri, yeni yükleme ekranı görüntüleri, Michelin DLC güncellemesi gibi özellikler geliyor.  SCS Software açık betasını daha az özellik ile başlatmıştı. 2021 yılının sonuna yaklaşırken son oyun güncellemesi oluyor. Şimdi sırada geleneksel hale gelen yılbaşı etkinliği var. Bu yıl sonunu da yeni bir harita genişlemesi olmadan bitiriyoruz.


Lyon şehri yenilendi!

ETS 2‘nin ana haritasında bulunan Fransa’nın Lyon şehri önümüzdeki güncelleme ile yenileniyor. Paris ve Marsilya’dan sonra Fransa’nın 3. büyük şehri olan Lyon, ülke genelinde taşımacılık ve lojistik bakımından önemli bir merkez. Şehrin büyük bir kısmı daha gerçekçi ve gerçeğe uygun hale getirilmesi için elden geçirilmiş. TIR’lar için uygun olmayan kavşaklar ve köprüler yerine artık Lyon’a ve çevresindeki sanayi bölgelerine girip çıkmak için doğru yollar inşa edilmiş. Yeni eklenen 4 kavşaktan ikisi yerel endüstrilerden gelen yükleme ve boşaltma alanlarına gidiyor. Ve Lyon çevresine 3 yeni simgesel yer ekleniyor. Viaduc de Perrache, Musée des Confluences ve Groupama Stadyumu‘nun yanı sıra Lyon çevresindeki eski simgesel yapılara da yeni bir görünüm kazandırılıyor. Bitki örtüsünde ise ağaçlar ve kır çiçekleri gibi eski modellerin çoğu şehre yeni bir doğal güzellik kazandıran yenileriyle değiştirilmiş. Yol işaretleri ve yollar da daha doğru, gerçekçi ve ayrıntılı dokularla güncelleniyor.


Yol gişeleri(Tollgate) güncelleniyor

Paralı geçişlerin yer aldığı yol gişeleri(tollgate) bu güncelleme ile elden geçiriliyor. SCS ekibi hız sınırları, yol levha işaretlemeleri ve diğer küçük ayarlamaları uygulamaya başlıyor. Tamamen yeniden tasarım gerektiren bir çalışma olmasa da gelecekte çıkacak güncellemelerle birlikte Avrupa’da bulunan gişelerden geçerken daha pürüzsüz bir deneyim getireceklerini umuyorlar. Açık betada maalesef tüm gişelere zamanında tamamlayamamışlar bu nedenle gelecekteki sürümlerde devam edilecek.


Seyir noktaları (Viewpoints)

Iberia DLC‘si ile ETS 2‘ye eklenen Seyir noktası(viewpoints) özelliği 1.43 güncellemesi ile haritanın geri kalan kısmı için gelecek. Haritadaki önemli ve özel yerlere yerleştirilen manzara izleme özelliği sayesinde tasarımcıların gerçeğine benzetmek için emek harcadığı yerleri daha iyi görebiliyorduk.

ETS 2’nin geri kalan ana haritası ve DLC’leri için 35 tane yeni seyir noktası(viewpoint) eklenecek.

 


Yeni İberya yolları

SCS Software, ETS 2‘nin Nisan ayında çıkan son harita genişlemesi Iberia için İspanya’da Madrid’in kuzeyine ve Portekiz’in Sines şehrinde başlayıp Beja şehrinden geçen ve İspanya’da biten yeni yollar ekliyor. Portekiz ve İspanya haritası için toplulukta gelen geri bildirimler ve SCS’in satışlardan memnuniyeti sayesinde yeni yol eklemeleriyle büyümeye devam ediyor. Buna rağmen Road to the Black Sea DLC’sinde benzer adımların atılmaması özellikle o pakette yer alan ülkelerin oyuncularını üzüyor. Iberia gerçekten güzel hazırlanmış ve dolu dolu görünen bir genişlemeydi. Şimdi ise Rusya DLC’si de aynı kaderi paylaşacak.

Daha önce burada duyurulmuştu.

İlk yol eklemesi Madrid’in kuzeyinde A-1 ve A-2 otoyollarını bağlıyor. Bu yeni yol(N-234) bir ucu Portekiz’de bulunan Duoro Nehri’nin yanında kurulmuş olan Soria şehrinden geçiyor.

İkinci yol ise Portekiz’in güneyine ekleniyor. Sines yakınlarında başlayan yol Beja isimli şehirden geçiyor ve İspanya’da bitiyor. Hemen ilerisinde Seville şehri bulunuyor. Sadece alternatif yol olmakla kalmıyor güzel manzaralar ve yeni keşfedilecek alanlar sağlıyor.

SCS Software’a katılan yeni harita tasarımcıları tarafından eğitim programlarını bir parçası olarak yukarıdaki yeni yollar oluşturulmuş. Çalışmalarından etkilendikleri için büyük olasılıkla bu yıl Iberia haritasına eklenecekler. Herkesin bildiği gibi eski haritalarında bazı kısımlarını tekrar ziyaret edip yenilemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Blog yazısının sonunda daha önce piyasaya sürülen DLC’lerde bu ekstra yol eklemelerinden daha fazlasını görmeye başlayabileceğimiz belirtilmiş. Iberia dışındaki harita DLC’leri için de bir umut olabilir mi?


Yeni Special Transport Rotaları

1.43 güncellemesi ile ETS 2 Special Transport DLC’si için 8 yeni rota ekleniyor. Özel nakliye paketinde bulunan yükleri bu yeni güzergahlarda taşıyabileceksiniz.

  • Daugavpils to Rezekne
  • Soria to Teruel
  • Galati to Iasi
  • Cagliari to Sassari
  • Gothenburg to Helsinborg
  • Brest to Rennes
  • Bremen to Travemunde
  • Warszawa to Katowice

 


Kişisel Satın Alınabilir Damperli Dorseler

Damperli dorseler artık satın alınabilir ve tamamen özelleştirilebilir yapıldı. Dökme yük taşınan bu dorseleri artık filonuzdaki çekiciler için satın alabileceksiniz. Yenilenerek eklenen damperli dorselerde 2 kişiselleştirilebilir karoser bulunuyor. Bunlar alüminyum ve çeliktir. Her ikisi de farklı uzunluğa sahip olup (9m veya 10m) 2 veya 3 dingillidir. Toprak, çakıl, kum gibi ağır yükler için kısa damperlerin en iyisi olduğu vurgulanmış. Uzun damperli dorseler ise buğday, arpa, metal hurda ve ağaç kabuğu gibi yükler için daha uygunmuş. Damperli dorselerde işaretleyiciler, arka tamponlar, ön ve arka çamurluklar ile boyamalar dahil olmak üzere bazı aksesuarlar ekleyip değiştirebiliyorsunuz.

Interior Kabin Ses Güncellemesi

Bu güncelleme ile çevredeki ortam seslerinden kaynaklanan ses zayıflaması/atenüasyon(sound attenuation) yanı sıra çekici kamyon motorunun ve tekerleklerinin sesini simüle eden yeni bir ses efekti uygulandı. Her çekicinin farklı bir ses yalıtımı olduğu için SCS’in ses ekibi bunu ses eşitleme ve yankı efektleri kullanarak simüle etmiş. Birici şahıs bakış açısıyla(kokpit) sürüş sırasında motor, tekerlek ve diğer dış seslerin nasıl azaltıldığını daha iyi simüle edebilmek için araç içindeki kabin sesleri güncellenmiş oldu. Bu adım yine ilk aşama olarak belirtiliyor. Gelecekte çekicilerin kabin boyutuna göre daha doğru bir ses zayıflama/azalma simülasyonu getirmeyi planlıyorlar. Şu an ise ilk adımında American Truck Simulator ve Euro Truck Simulator 2’deki tüm çekicilere uyguladılar. Çekici modlarının ise bunu desteklemesi gerekecek.

Yeni SDF Font/Yazı Tipleri

1.43 ile artık SDF(Signed Distance Fields) yazı tipleri kullanılıyor. SDF yazı tipi teknik olarak metinlerin ve yazı tiplerinin herhangi bir çözünürlükte, ölçekte veya herhangi bir mesafeden güzel bir şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Aşağıda karşılaştırmaları bulunmaktadır. Daha küçük çözünürlükte olan veya uzak mesafeden yakınlaştırdığınızda bozulabilen bir resim gibi görüntülenen yazı tipleri yerine SDF bize bu yazı tiplerinin herhangi bir boyuta ayarlanabilmesini sağlıyor. Kullanıcıya da mükemmel şekilde netlik ve keskinlik olarak sunuluyor.

İlk aşamasında bu yeni yazı tipi tekniğini Kullanıcı Arayüzü, Convoy kullanıcı adları, GPS, Lisans Plakaları, Çekici Dashboard ekranlarına uyguluyorlar.

 

 

Dünya Haritası İkonlarının Filtrelendirilmesi

Dünya haritasında görünen ikonları artık filtreleyebiliyorsunuz. İstediğiniz ikonları kapatabilir veya açabilirsiniz.

 


Geliştirilmiş Kontrolcü/Controller Desteği

1.43 ile Euro Truck Simulator 2’de kontrolcü/controller desteği iyileştiriliyor. Gamepad kullanıcıları da için her kontrol ekranını yeniden düzenleyip daha kolay hale getirmeye çalışmışlar. Kontrolcüde D-pad’i kullanmayı daha iyi hale getirerek kullanıcı deneyimini geliştirmişler. Topluluktan gelen geri bildirimlere göre burada iyileştirmeler ve değişiklikler yapılmaya devam edilecek. Yeni özellikler de planlanıyormuş.


Yeni Yükleme Ekranı Görüntüleri

Bu güncelleme ile yeni yükleme ekranları da geliyor. WorldofTrucks.com’da paylaşılan ve Editör tarafından seçilen ekran görüntüleri ile güncelleniyor. Yeni ekran görüntülerinde artık çekildiği yerler ve DLC’ler de belirtiliyor.


Michelin Fan Pack DLC’si 1.43 betasında güncellendi

Michelin lastikleri artık dorseler için de kullanılabilecek. Lastiklerin yanı sıra Michelin logolu yeni kabin aksesuarları da eklendi. Artık çekici ile birlikte dorselerinizin de lastiklerini Michelin yapabileceksiniz.

  • 4 New Front Tyres
  • 4 New Rear Tyres
  • 4 New Trailer Tyres
  • New and Revisited Cabin Accessories
  • New and Revisited Paint Jobs

 


 

MAN TGX EfficientLine 3

MAN TGX EfficientLine 3 aracı yeni parçalar ve kişiselleştirme seçenekleri ile 1.43 güncellemesinde getirildi.

Mevcut MAN TGX çekicinizi uzun süredir beklenen EfficientLine 3 sürümüne yükseltebilirsiniz. Yeni modifiye parçaları ve özelleştirme seçenekleri de getiriliyor. İyileştirilmiş kabin içi(interior model), yeni bir dashboard ve çeşitli dış model değişiklikleri ile yeni bir ön ızgara tasarımı içeriyor. MAN bayilerinden MAN TGX EL3 satın alabilir veya eskisini yükseltebilirsiniz.

 

 


Özellikler

Harita:

  • Lyon şehir yenilemesi
  • Seyir noktaları eklemesi(viewpoints)
  • Tollgate/Yol gişeleri güncellemesi
  • Yeni Special Transport rotaları
  • Yeni İberya yolları
  • Genel hata düzeltmeleri
Araçlar:
  • Kişisel Damperli Dorseler
  • Michelin Lastik DLC’si güncellemesi
  • MAN TGX EfficientLine 3 güncellemesi

UI / Kullanıcı Arayüzü

  • Dünya Haritası üzerindeki simgelerin filtrelendirilmesi
  • Yeni yükleme ekranı görüntüleri

Diğer:

  • Interior Kabin için Ses Azaltması Uygulandı
  • MSDF Font desteği
  • Controller desteği geliştirildi

 

 




EuroTruck Simulator 2 forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

 

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version