Menu
in , ,

American Truck Simulator – 1.45 Güncellemesi

American Truck Simulator – 1.45 Güncellemesi

American Truck Simulator için 1.45 güncellemesi tamamlandı. Kişisel tanker dorseler, Montana öncesi için Wyoming eyaleti için bağlantı otoyolları, Convoy multiplayer için opsiyonel modlar desteği ve yağmur sensörü ekleniyor.

Tam sürüm sonrasında da resmi forumlarında güncelleme için geri bildirimlerinizi iletebilirsiniz.

 

 

Cody + US-14 Wyoming DLC Addition

1.45 güncellemesi ile Wyoming DLC’si için küçük bir kasaba ve U.S Route 14 yolu ekleniyor. Yellowstone Milli Parkı içerisine bu yol sayesinde girebiliyorsunuz. SCS Software çok yakında Montana eyaletini yayınlayacak. Bu güncelleme de bağlantıları yollarını sağlıyor.

Wyoming’in Montana sınırında yer alan Cody isimli küçük kasaba 1896 yılında efsanevi Albay William F. “Buffalo Bill” tarafından kurulmuş. Eski batı kasabası ve vahşi batı atmosferine sahip olan kasabaya birçok yerden ziyaretçi geliyor. Aynı zamanda Cody kasabası kendini “Dünyanın Rodeo Başkenti” olarak ilan etmiş ve Buffalo Bills ziyaretçi merkezi, Rodeo Stadyumu gibi ilgiç noktaları barındırıyor. Montana eyaletine geçerken Cody kasabasında bir çekici servisi olacak ve Atık Transfer İstasyonu’ndan iş bulabileceksiniz. Cody aynı zamanda YellowStone Milli Parkı’na açılan bir kapı olarak da biliniyor. Ülkenin bu ilk milli parkına doğu girişinden 52 mil uzaklıkta bulunuyor.

US-14 

Yukarıdaki Cody kasabasını geçtikten sonra Yellowstone Milli Parkı’nın doğu girişinden U.S Route 14’e giriliyor. 1926’da inşa edilen ilk orijinal Amerika Birleşik Devletleri otoyollarından biridir.  Buralardan geçerken Buffalo Bill Rezervuarı ve Barajı, Phashka Tepee ve her yıl milyonlarca ziyaretçisi olan muhteşem manzaraların bulunduğu Yellowstone Milli Parkı’nı US-14 yolunu kullanırken görebileceksiniz. Yellowstone Gölü’nden sıcak lav gölleri ve gayzerlere kadar birçok güzel yeri keşfedebileceksiniz.

American Truck Simulator – 1.45 güncellemesi ile Wyoming DLC için yeni yollar ve bir kasaba eklendi!


Satın Alınabilir Tanker Dorseler 

Uzun süre sonra nihayet kişisel olarak satın alınabilir tanker dorseler geldi. Şimdilik tanker dorselerin iki farklı tipi geliyor. Yakıt tankeri ve kuru dökme yük silo dorsesi ekleniyor. Her iki dorse tipi de farklı kişiselleştirmelere sahip. Gelecekte tanker dorselerin diğer modelleri de eklenmeye devam edecek.
Yakıt tankerlerinde yanıcı sıvılar taşınacak. 6 farklı bağlantı modeline sahip(Single, Double, B-double, Rocky Mountain Double, Turnpike Double, Triple) ve 2 farklı kişiselleştirilebilir karoser var(Single drain pipe, 4-way drain pipes). Silo tanker dorselerle ise ATS’de kum, beton veya tahıl gibi bir dizi dökme yük malzemesi taşınabiliyor. Silo dorselerde de yukarıda olduğu gibi farklı karoserler var. Double, B-Double, Rocky Mountain Double, Turnpike Double şeklinde silo tanker satın alabilirsiniz. İkili, üçlü dorserlerle tankerler şimdiden güzel görünüyor.

 


Akaryakıt İstasyonları ve Dinlenme Tesisleri içinMarka Yenilemesi

2016’dan oyun çıktığından beri kullanılan oyun içi dinlenme tesisleri(truck stop) ve petrol istasyonları için kullanılan 6 marka yenilendi. İlk zamanlarda şu anda olduğu gibi SCS Software’da kendini işine adayan 2D sanatçılar olmadığı için daha basit tasarlanmıştı. Şimdi ise Montana ve Texas DLC’lerinin mikro sitelerinde konsept çalışmalarda olduğu gibi yeni tasarımları eski bölgelere de uygulamaya başladılar. Yeni markalarla daha modern ve gerçekçi görünüyor. Bir nevi kurumsal kimlik çalışması diyebiliriz. Gerçek markaları andırıyorlar.

 

Convoy için Opsiyonel Mod Desteği

Multiplayer oyun modu Convoy için isteğe bağlı modlar özelliği geldi. Oturum sahibinin oyunundaki gerekli tüm modları yüklemenize gerek kalmadan Convoy oturumlarına katılmanıza izin veriyor. Bunu kullanmak istediğinizde hem sunucu ayarları hem de istemci tarafında etkinleştirme seçenekleri oluyor. Çoğu durumda oturumda eksik olan modu görüntülemeyeceği belirtilmiş ancak bazı durumlarda örnek olarak bir oyuncu sizde olmayan bir aracı kullanıyorsa aynı boyutta renkli bir placeholder/yerine çıkacak olan bir kutu görünecekmiş.

Mod yapımcıları “mp_mod_optional” kullanarak modlarını convoy sunucularının görmeyeceği şekilde belirtebilir. 

Opsiyonel bir mod olarak yayınlanan modlar kullanıldığında karşı tarafta olmasa da sizin oturumunuza bağlanabilecekler. Daha küçük ve kolay bulunmayan, herkeste olması gerekmeyen modlar için harika olabilir.


 

Yağmur Sensörü

Günümüzdeki araçlarda bulunan yaygın hale gelmiş güvenlik özelliklerinden biri olan Yağmur Sensörleri eklendi. Yağmurun yoğunluğunu algılayarak, sileceklerin hızını otomatik olarak ayarlıyor. Aracınızın sileceklerini birinci konuma getirdiğinizde bu özellik aktif oluyor. Böylece yağmurun şiddetine göre silecekler otomatik olarak hızlanıyor veya yavaşlıyor.

Oynanış ayarları kısmında bu özelliği etkinleştirebilirsiniz.

Erişilemeyen Yol İşaretlerini Gizleme Seçeneği

Yeni bir kullanıcı arayüzü seçeneği geliyor. Kapalı ve sürülemeyen yollarda çıkan X işaretlerini artık kapatabiliyorsunuz. Bu ayarı yaptıktan sonra dikkatli sürmenizi tavsiye ediyorlarsa yoksa görünmez duvarlara çarpabilirsiniz. Erişilemeyen bir yolun işaretlerini gizlemenize rağmen şaşkınlıkla oraya çarptığınızda kısa bir süreliğine X kapalı yol işaretleri görünecekmiş. 🙂 Evet açıkçası bunun için yıllardır bir sürü mod yapıldı ve 10 yıl sonra ETS 2’ye orijinal olarak getirildi.  😀

 

1.45 Değişiklik Listesi

Harita

  • Wyoming DLC’si için Cody + US-14 yolu
  • Petrol İstasyonları & Dinlenme Tesisleri için Marka Yenileme

Oynanış

  • Convoy için opsyionel MOD desteği
  • Yağmur Sensörü
  • Erişilemeyen yol işaretlerini gizleme seçeneği

Araçlar

  • Kişisel, Satın Alınabilir Tanker Dorseler (Dry Bulk and Fuel Tank)

 


Beta programına nasıl katılırım?
Steam > Oyun Kütüphanesi > American Truck Simulator sağ tıklayın Özellikler penceresinde BETALAR sekmesine gelin. public_beta > 1.45 seçin.
Şifre istemeyecektir. Güncellemeye başlayacaktır. Eğer olmuyorsa Steam programını yeniden başlatın.

American Truck Simulator forumu için tıklayın.

SimülasyonTÜRK

Leave a Reply

Written by HasanOfke

Exit mobile version