in ,

ETS 2 – Araçlara Renklendirilebilir Skin (Paintjob) Yapımı

Euro Truck Simulator 2 – Araçlara Renklendirilebilir Skin (Paintjob) Yapımı

Bu konuda, “Araçlara Skin (Paintjob) Yapımı” adlı rehberimizin ikinci bölümü olan renklendirilebilir skin yapımını öğreneceksiniz. Birinci konuyu okumadan bu konuyu okumayınız. Aşağıdaki linkten birinci konuya ulaşabilirsiniz.

ETS 2 Düz Skin Yapımı

 

Birinci konuda skin yapımının temel unsurlarını öğrendik. Artık sırada ince ayrıntıları öğrenmek var. Bu ayrıntılardan biri de boyadığımız aracın bir bölümünü oyuncular tarafından boyanabilir hale getirebilmek.

İlk olarak birinci konuda anlatılan şekilde mod dosyalarını hazırlayalım. Anlatıldığı şekilde, “sii” uzantılı def dosyasını, indirdiğimiz def dosyasıyla değiştirelim.

Bu dosyayı bu sefer renklendirilebilir skin yapımına göre düzenleyeceğiz. Dosyayı not defteriyle açın ve aşağıdaki kodları açıklamalara göre değiştirin. Diğer kodlar ilk konudaki yönergelere göre doldurduğunuz şekilde kalsın.

stock: Karşısına “false” yazın. Eğer skininiz stok renkler arasında yer alırsa oyun içinde değiştirdiğiniz renkler boyahaneden çıktığınızda aktifleşmez. Yani skininiz boyanabilir özelliğini kaybeder.

base_color_locked: Karşısına false yazın.


Def dosyasıyla işimiz bu kadar. Şimdi skin resmimizi hazırlayalım. Gerekli ayrıntıları birinci konuda öğrendiniz. Şimdi ise farklı olarak boyanabilir bir skin resmi hazırlayacağız.

Düzenleyeceğimiz skin resmini açın, arkaplan’a boyayacak olduğunuz aracın şablonunu koyun. Oyun içinde değiştirilemeyecek, sabit kalacak bölgeleri dilediğinizce boyayın. Oyun içinde değiştirilebilmesini istediğiniz bölgeleri ise siyaha boyayın. Ardından resmi kaydedin.

Türkiye Skinleri Paketi’nde bulunan “Dalgayı Bayrak” adlı skin çalışmamdan bir görüntü:

 

dalgalı bayrak çalışma

Sonra bu resmi kopyalayın ve aynı resimden iki tane bulundurun. Oluşturduğunuz ikinci resmi tekrar düzenleyiciyle açın. Oyunda değiştirilebilmesini istemediğiniz, dilediğinizce boyadığınız bölgeyi beyaz renge boyayın. Bu resmi de kaydedip çıkın.

Bu aşamadan sonra devreye DXTBmp programı giriyor. Ne işe yaradığını birinci konuda öğrenmiştiniz. İlk olarak bu linkte bulunan dosyayı indirin ve arşiv içindeki DDS dosyasını DXTBmp programıyla açın. Sağ üstte bulunan “Alpha Channel” bölümündeki resme çift tıklayıp düzenleyicinize aktarın. Düzenleyicinizde, bu resmin üstüne, kopyalayıp oluşturduğunuz ve daha sonra iki renkten oluşan hale getirdiğiniz resmi ekleyin. Başka bir değişiklik yapmadan farklı kaydet diyin ve resmi kolayca bulalabileceğiniz bir konuma kaydedin. Bunları yaparken DXTBmp programını kapatmayın, açık bırakın. DXTBmp programını kullanarak farklı kaydettiğiniz resmi kesinlikle ellemeyin ve üzerinde oynamayın. Bu resmin özellikleri çok farklı ve henüz nasıl oluşturulduğunu bilmiyoruz. Bu yüzden bu yöntemi keşfettik.

Sonra, hazırladığınız, bir bölümü dilediğinizce boyanmış, diğer bölümü oyuncuların tercihine bırakılmış skin resmini, yani ilk hazırladığınız resmi DXTBmp programının üzerine sürükleyin ve bırakın. Resim yüklendikten sonra “Alpha Channel” bölümünün altında bulunan butonlardan en soldakine tıklayın ve “Tamam”a basın. Az önce farklı kaydet diyerek kaydettiğiniz resmi bulun ve “Aç” diyin. Ardından düz skin yapımını öğrenirken yaptığınız gibi skin dosyasını, mevcut modda bulunan DDS dosyasının ismiyle, DDS formatında kaydedin ve mevcut modun içindeki DDS dosyasıyla değiştirin.


İsterseniz skinin oyun içinde değiştirilebilen bölgesinin standart rengini ayarlayabilirsiniz. Oyuncu, boyahanedeki seçim ekranında sizin skininizi seçtiğinde, boyanabilecek olan bölgeyi sizin ayarladığınız renkte görebilir. Daha sonra oyuncu bu rengi değiştirebilir.

Bunun için def dosyasını tekrar açın ve “base_color:” kodunun karşısındaki parantez içini, oyunda görünmesini istediğiniz rengin koduyla doldurun ve dosyayı kaydedin. Renk kodlarını ETS 2 Studio programında bulabilirsiniz.


 

Skin dosyasını hazırladık. İsterseniz modunuzun oyun içinde, boyahanedeki seçim menüsünde görülecek olan resmini de birinci konudaki anlatıma göre değiştirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra mod dosyalarını ilk konuda öğrendiğimiz gibi tek bir SCS dosyasında toplayın. Böylece modunuz hazır hale geldi.


 

Bu anlatım oyuncuların aracın sadece bir bölümünü boyayabildiği skin yapımının anlatımıydı. Şimdi, aracın, ayırdığınız iki bölümünün farklı renklerde boyanabilmesine nasıl imkan sağlayacağınızı öğreneceksiniz.

Def dosyasını tekrar açalım ve aşağıdaki kodları açıklamara göre düzenleyelim.

airbrush: Karşısına “false” yazın.

mask_r_locked: Karşısına “false” yazın.

Def dosyasını kaydedelim ve tekrar bir skin resmi hazırlayalım. Bu resim siyah ve beyaz renklerden oluşsun. Aracın, oyunda renk seçim ekranında, boyanacak bölgeyi seçtiğimiz butonların olduğu yerde sol tarafta bulunmasını istediğiniz bölümünü siyaha, diğer bölümünü beyaza boyayın. Resmi kaydedip çıkın. 

“Colored Grill” adlı skin çalışmamdan bir görüntü:

 

cg çalışma

Ardından DXTBmp programıyla, düz skin yapımını öğrenirken yaptığınız gibi skin dosyasını, mevcut modda bulunan DDS dosyasının ismiyle, DDS formatında kaydedin ve mevcut modun içindeki DDS dosyasıyla değiştirin.


 

Skin yapımı bu kadar. İsterseniz bu iki bölgenin standart renklerini ayarlayabilirsiniz. Oyuncu, boyahanedeki seçim ekranında sizin skininizi seçtiğinde, her iki bölgeyi de sizin ayarladığınız renklerde görebilir. Daha sonra oyuncu bu renkleri değiştirebilir. Bunun için def dosyasını tekrar açın ve aşağıdaki kodları açıklamara göre düzenleyin.

mask_r_color: Bu kodun karşısındaki parantez içine yazacağınız renk kodu, sizin skin resminizde beyaz renge sahip olan bölgenin oyun içindeki standart rengini belirler.

base_color: Bu kodun karşısındaki parantez içine yazacağınız renk kodu, sizin skin resminizde siyah renge sahip olan bölgenin oyun içindeki standart rengini belirler.


 

Skin dosyasını hazırladık. İsterseniz modunuzun oyun içinde, boyahanedeki seçim menüsünde görülecek olan resmini de birinci konudaki anlatıma göre değiştirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra mod dosyalarını ilk konuda öğrendiğimiz gibi tek bir SCS dosyasında toplayın. Böylece modunuz hazır hale geldi. İster oyunun “mod” klasörüne atın keyfini çıkarın, ister internette paylaşıp herkese ulaşmasını sağlayın.


 

İsterseniz modunuzu Mod Manager menüsüne uygun hale getirebilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı bu linkteki makaleyi okuyarak öğrenebilirsiniz.


Rehberin sıradaki konusu olan Metalik skin yapımı anlatımına bu linkten ulaşabilirsiniz.


 

İdris Bilal Erdoğdu – Uşaklı™

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Written by Uşaklı™

SimülasyonTÜRK, Uşaklı™

Farming Simulator Direksiyon Setinden Yeni Görüntüler

ETS 2 – Araçlara Metalik Skin (Paintjob) Yapımı